Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Merhius w 21 Cze 2013, 14:25

Jeżeli jest się normalnym, czyli człowiekiem znającym odpowiedź, to nie daje jej się debilom. Zwłaszcza po to żeby debil dodał cię do znajomych :caleb: A inny debil, debilowi nie pomoże. Zatem sprawa rozwiązana, nie ma litości :ati:
Awatar użytkownika
Merhius
Stalker

Dołączenie: 24 Maj 2012, 21:37
Ostatnio był: 27 Paź 2016, 02:55
Miejscowość: Gruzowisko koło reaktora
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 94

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 21 Cze 2013, 14:31

Jednak przed debilami i tak się nie obronimy - za dużo tego ścierwa. A co gorsze - wcale nie zależy to od wieku, jak wspomniał Uni. Myślę, że po części jest to spowodowane zbyt prostym dostępem do informacji. Kiedyś, żeby czegoś się dowiedzieć, trzeba było się naszukać - ale dzięki temu człowiek pamiętał to o wiele dłużej, bo włożył w to jakiś wysiłek. Dziś? Wchodzisz na Wikię, googlujesz i masz odpowiedź podaną na tacy - niby dobrze, bo zaoszczędzasz czas. Z drugiej jednak strony wcale nie musisz wysilać mózgu...

Przykład - od kilku lat mam tendencję rozwiązywania krzyżówek, jak mnie coś weźmie. Ostatnio miałem roczną przerwę, jednak kiedy wróciłem do zwyczaju, pamiętałem praktycznie wszystkie hasła, nawet z tych trudniejszych. Czemu? Bo musiałem często zastanawiać się długi czas, żeby dojść do tego, o jakie słowo chodzi - nigdy nie szedłem na łatwiznę, sprawdzając 'gotowca'. Gdybym z kolei połowę co trudniejszych wyrazów sprawdzał w necie, po roku czasu g***o bym pamiętał :caleb:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Tajemniczy w 21 Cze 2013, 19:46

Universal napisał(a):http://wyborcza.pl/1,75968,14135099,Pol ... _ADHD.html - tu było o ADHD i właśnie dysmózgowiach, jeszcze przed kilkoma godzinami artykuł był w całości, teraz ucięli 90% treści i trzeba płacić. W każdym razie baba stwierdziła - tu w przypadku ADHD, że jeśli dziecko ma coś takiego, to nauczycielka powinna dawać mu co 20 minut plusa, żeby dowartościować dziecko w ramach terapii. I jest oburzona, że nauczycielka się nie zgodziła. W komentarzach najwyższe oceny - co dziwne, miały opinie nieprzychylne autorce, na zasadzie "ADHD to nie zaburzenie, tylko rozpuszczone bachory", "wpie*dol by się przydał" itp. Nie sposób się nie zgodzić z częścią z tego, rozwydrzony gnojek jest teraz "cierpiącym na zaburzenia, nieszczęśliwym dzieckiem". Trochę mi to przypomina poznańskiego Pana Niewidomego - skurczysyn naciąga twierdząc, że zbiera na jedzenie i jest niewidomy, a gnój widzi i robi niewidomym złą renomę. Tu podobnie - ojciec i matka do dupy, rozpuszczają dziecko i takich jest wielu. A te kilka osób faktycznie cierpiących na zaburzenia jest w pewnym sensie poszkodowanych, bo są skreślane z całą resztą. W końcu kwit można dostać bez większych problemów. Nietrudno jest strugać wariata.

Kiedyś nie było czegoś takiego jak papier na dysgrafię czy dysortografię. Mój stryj kiedyś mi opowiadał jak w IV klasie szkoły podstawowej dostał linijką od nauczycielki od polskiego za dwóję z dyktanda (dwója to w PRL-u była jak 1). I co dawało to efekt, dzieci się uczyły? Oczywiście.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Gizbarus w 21 Cze 2013, 19:57

Moja matula ma dysortografię - zastanawia się czasem kilkukrotnie nad pisaniem wyrazów 'razem czy oddzielnie'. Nie znaczy to jednak, że wali byki co dwa słowa, nie używa przecinków i pisze jak kretyn. Ot, czasem zdarzy się jakiś błąd. Znajomy ma to samo - czasem napisze jakąś bzdurę w stylu "nie pokorny" miast napisać razem i tyle. Więc jak widzę te pokolenia imbecyli, którzy piszą, jak im klawiatura na ekran przyniesie, to trafia mnie jasny szlag...:facepalm:
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez Universal w 21 Cze 2013, 21:28

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal 02 Lis 2025, 16:56, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Gizbarus w 21 Cze 2013, 21:31

Universal napisał(a):@Gizbarus - i Ty na serio myślisz, że to dysmózgowie?

W tych dwóch wypadkach tak - bo raczej nie zdarza ci się trzykrotnie napisać to samo słowo z błędem, wiedząc o tym, że robisz błąd, nie?
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez djcycu w 21 Cze 2013, 22:59

Nie wiem czy ktoś to pisał ale wkurza mnie to że większość gwiazd czy to filmowych czy muzycznych ma tak barwny życiorys w sensie ślubów, zaręczyn, rozwodów itd... Żałosne. Niby dorośli ludzie a zachowują się gorzej jak dzieci.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Tajemniczy w 22 Cze 2013, 07:41

Mają kasy to mogą sobie pozwolić na "aktualizację" co jakiś partnera/partnerki. Jednak teraz wśród normalnych (czytaj przeciętny Kowalski) ludzi też tak coraz częściej się dzieje.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez KOSHI w 22 Cze 2013, 09:11

To tera ja ;)

Mizeria z ogórków. Można tłumaczyć w domu, że po całym dniu w takim upale człowiek opije się różnych wód, coca-coli i ogórki ze śmietaną to nie jest dobry pomysł do obiadu. Po takiej mieszance rewolucje kuchenne, bekanie itp. Nie, ku*wa nie, za 2 dni mizeria znowu... Ja pier*olę :facepalm:

Mizeria jednak nie irytuje mnie tak bardzo jak nierozgarnięci kierowcy autokarów. Jadą ludzie z wycieczki, prowiant oczywiście - sucha buła, herbata, paluszki itp. I zamiast taki zatrzymać się przy jakiejś knajpie, barze, żeby można zjeść coś na gorąco to oczywiście przeciąga taki baran postój, aż kończy się tym, że się trzeba zatrzymać na stacji paliw. I zaczyna się armagiedon. Kible oblężone, ale ciul z kiblami, głodni pasażerowie wpadają na stację i co? No trzeba coś zeżreć - hot dog na gorąco to wspaniały pomysł bo nic innego nie ma. Kasa oblężona, kolejki jak ch*j, smażą te parówy i smażą i końca nie widać. Przyjedzie człowiek zatankować i stoi w tej kolejce i czeka, bo oczywiście żaden mądrala na stacji nie wpadnie na to, żeby jedna kasa była tylko do płacenia za paliwo.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Kozaki: 649

Postprzez Iwaszka w 22 Cze 2013, 16:56

Przed chwilą wstawiłem link w "śmiesznych linkach", ale zarazem zapodaję tutaj bo temat to tzw. rzeka.
Oto link dla tych co nie widzieli:
:

Najciekawsze momenty około 7:40

Teraz do rzeczy:
Jak mnie wkurza ten cały "Pakol" i jego frajerski kanał YT.
Nie dość, że trąci podróbą pyty to jeszcze koleś jest z Poznania i przynosi nie lada siarę temu miastu i tak już skalanemu kilkoma raperami-frajerami...
Poziom nagrań to jakiś absurd. Ni to śmieszne ni to fajne. Bekę pocisnąć można tylko z debilizmu tego "projektu".
Wszystko się kręci wokół jakiegoś undergroundu hip-hopowego (nie trawię takiej muzyki, ale to nie stąd ten hejt)
naszpikowanego przekleństwami z du*y i popisywaniem się na siłę. Oprócz tego mamy masę wywiadów z debilami dosłownie oraz w przekonaniu autora "śmiesznych" eventów.
Tutaj kolejny przykład jak debil robi wywiad z pustą debilką:
:

Ja bym za takie coś kremował żywcem ludzi. Brak słów żeby opisać. No ale oczywiście mamy takie czasy, że to jest cool. A karzdy gimbus z osiedli ma swój team i nagrywa rapsy i nazywa swój zespół literkami RZPK, GBC yo yo fristajl fristajl, mikrofon z biedronki i bity z Ukrainy. Potem takie ciule to oglądają i się wzorują jak być cool, joł joł i trendi.

Za ten post Iwaszka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 21:37
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 271

Postprzez djcycu w 22 Cze 2013, 17:51

Fakt... Ale jeśli chodzi o wywiad z tą kretynką to koleś dobrze zrobił. Nagłośnił szmatławca i zrobił jej siarę. Może oglądając to na trzeźwo tłukła się w pałę z jakim rozanieleniem opowiadała o tym jak się szmaciła w brudnym kiblu... Inaczej tego nie nazwę... To jest chore że się dzisiaj takie rzeczy opowiada przypadkowym ludziom albo chwali się tym np na FB o czym pisałem kilka postów wcześniej. Co do samej muzyki i Poznania to jest to tak samo jak z różnymi innymi gatunkami. Weź choćby trance... Kiedyś naprawdę miły gatunek a dziś szmira na szmirze z ćwierkającym pisklakiem w tle (najlepiej w wersji żeńskiej). Porobiły się cuda, głupota jest chwalona, beztalencie kochane a wyrafinowane skandale i robienie z siebie szmaty to już atuty i wielkie osiągnięcia...

Co prawda kolesiowi zarzuciła co to za pytania są w ogóle ale skoro miała te uprzedzenia to na kolejne ataki w stylu "jak to robiłaś" wystarczyło by powiedzieć "a weź ty spierda*aj dupku...". Jeszcze bym jej zaklaskał za to.

Nie rozumiem skąd takie zachowanie w dziewczynach. Jak można z dumą opowiadać co i jak robiła z chłopakiem... Widzę że im od razu skrzydła wyrastają jak pokazują jakież z nich nie są wprawne suki...

EDIT: Widzę że w tych dzisiejszych czasach płacenie za toalety w Polsce ma sens... Przecież to niszowe hotele z pokojami do bzykania...
Ostatnio edytowany przez djcycu 22 Cze 2013, 18:00, edytowano w sumie 2 razy
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Iwaszka.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Iwaszka w 22 Cze 2013, 17:58

Gardzę tą "laską", ale nie będę za to pochwalał tego typka. Może i owszem pokazał jaka z niej szmata itp. jednak nie zmienia to faktu, że ciśnie bekę z ludzi całkiem bez sensu nie będąc samemu wzorem do naśladowania.
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 21:37
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 271

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum