Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Odp: Co was w...pienia

Postprzez utak3r w 20 Lip 2013, 22:04

Ja tylko powtórzę, to co już kiedyś napisałem: w Minecrafta gra nonstop moja 10 letnia córka - akurat na jej poziomie...
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Reklamy Google

Re: Co was w...pienia

Postprzez SkullDagger w 20 Lip 2013, 22:40

Zrób cos z tym lepiej:)
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Wave w 20 Lip 2013, 22:44

Jak dla mnie jeśli dziecko od małego ma się uczyć CoDów lub innych mało wartościowych gierek, niech lepiej pobuduje coś w Meinkraftcie albo po prostu kupcie mu klocki. Ja właśnie bez klocków miałbym o wiele uboższe dzieciństwo. Nauczyłem się dzięki nim konstruować coś kreatywnego, coś, co ma ręce i nogi i może funkcjonować.

W sumie w kwestii tego, co grają dzieci nie powinienem się zbyt udzielać, bo sam od 3 roku życia grałem w Hard Truck 2, moja ulubiona gra wszech czasów :D
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Kpuc w 20 Lip 2013, 22:59

Denerwuje mnie nadużywania słowa "epickie" teraz wszystko jest epickie.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Wave w 21 Lip 2013, 09:28

Jak jesteśmy w tym temacie to mnie irytuje używanie dziwadełek typu cb, sb, tb, itd. Czyżby degeneracja społeczeństwa dobierała się nawet do klawiatur? No rozumiem, że polskie znaki to już wyczyń jest, ale żeby z lenistwa nie napisać po prostu tobie, tylko jakieś skrótowce przypominające raczej tibię, shoutbox i CB radio. Tak samo oprócz epickich zwrotów jest jeszcze masakra, żal, gimbus, coś tam jeszcze. Jest to okropnie irytujące, bo już na masową potęgę. No masakra normalnie (umyślnie) :caleb:w
Wave

Postprzez djcycu w 21 Lip 2013, 11:14

Wave napisał(a):Hard Truck 2, moja ulubiona gra wszech czasów :D

I chyba najlepsza ze wszystkich. Była konkurencja, fajna arcade'owa fizyka, ukryte drogi, widok ze środka, awarie, zniszczenia... No miód po prostu. Jak na tamte lata świetna gra i zupełnie bezkonkurencyjna. Dla twojej wiadomości podam ci tylko że:

Hard Truck - Pierwsza część (nie myl z tymi amerykańskimi autami bo to jest inna zupełnie gra).
Hard Truck 2 (wersja okrojona) - miała 2 wersje:
- Dalnoboishiki 2 (rosyjska pierwotna wersja gry) - Można śmigać wszystkimi dostępnymi autami, dodano cysterny, CB radio, zamawianie samochodów, kupno używanych lub kradzionych aut (za pół ceny), sygnalizację świetlną, szerszą gamę ulepszeń oraz filmiki w trakcie gry. Mapka jadąc skrótem kreśli nową drogę.
- King of the Road - To samo co Dalnoboishiki ale po angielsku. Dodano do dyspozycji cywilny samochód mafii, tego czarnego Caymana.

Stąd zdecyduj w co chcesz zagrać :) Hard Truck ze względu na skrojenie do zera stanowczo można rzucić w kąt. King of the Road jest chyba najlepszym wyborem nie licząc tego że wycięto filmik wstępny czyli ten:

:

Teraz już wiesz dlaczego startujemy na lotnisku w South Gate? (Jużnyj w wersji RUS) :)
EOT
A żeby nie było offtopu to wkurza mnie jak dzisiejsze młodziaki przysrywają tę grę obnosząc się wielkimi fanami ciężarówek... Ta gra to zabytek i klasyk tego gatunku niczym Carmageddon przy ścigałkach. Bardzo długo Czesi (SCS) musieli robić swoje symulatory by dorównać temu staremu już tworowi.
Ostatnio edytowany przez djcycu, 21 Lip 2013, 13:10, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gość.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Pangia w 21 Lip 2013, 11:55

Wave napisał(a):P.S. Idzie wyłączyć te polecajki z Meinkrafta?

Wątpię. Kiedyś przez przypadek wszedłem w jedno czy dwa video z Tetrisa 3D, to przez następny miesiąc miałem w polecanych tylko Minecrafta -.-

W ogóle YouTube to jakościowo stacza się jak żul ze schodów. Dwa najbardziej wku♥wiające aspekty to usilne proszenie o zmianę nazwy konta na imię i nazwisko (na ch♥j to komu wiedzieć, jak ja się nazywam) i wywalenie opcji zatrzymania pobierania video - klikałeś na okienko, wciskałeś "Zatrzymaj pobieranie" i spokój. Nie. Komuś to musiało nie pasować i nawet to wywalili. Dobrze, że chociaż transfer wrócił do akceptowalnego poziomu (swego czasu nawet tak krótkie video potrafiło się zaciąć w połowie).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Wave w 21 Lip 2013, 13:40

DjCycu, mam teraz na komputerze King of the Road i od czasu do czasu uwielbiam go sobie uruchomić. Przy odnajdywaniu nowych dróg bawię się świetnie, szczególnie gdy przez 30 minut błądziłem w tunelach i w końcu wyjechałem na pustynię. Wrażenia niezapomniane ;)

Pangia, u mnie Meinkrafta nie ma na razie, ale mnie też irytuje powolne pobieranie. Po prostu od momentu przejęcia przez Google to ten YT nam nie chce sprzyjać. Mnie strasznie długo męczyła opcja używania imienia i nazwiska + podpisywania się nim pod moimi filmikami. Na razie to ustało, więc jest spokój. Rozumiem inwigilacja, ale bez przesady.
Wave

Postprzez Kudkudak w 21 Lip 2013, 14:24

Wy chyba naprawdę klikacie w tego Minecrafta, bo u mnie w polecanych kanałach tylko 1 dotyczący Minecrafta, Minecraftowy Swiat czy inne gówno, natomiast co do filmów do oglądnięcia to tylko 1 na 6 należy do kloców. Przypominam, że szukałem na yt tutoriali z cyklu "jak zrobić..." do Minecrafta więc... :caleb:
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Tajemniczy w 21 Lip 2013, 18:15

Wave napisał(a): Dałem koledze cynk o tej gierce i przez całe wakacje maniaczył, oglądał wszystkie dżej dżeje i grał na 100 paru modach. Zamiast wychodzić na dwór, baaardzo się ekscytował tą grą. Z resztą powiedział mi, że gdyby nie ja, nie miałby co robić w wakacje, spowiedź noł-lajfa... Ileż można w to się bawić? To jest nudne.

Tak jest z każdym MMO szczególnie w takim, w którym występuje podział na levele/poziomy/tiery (niepotrzebne skreślić). Zaczyna taki grę, gra sobie wbija jakiś tam level czy cuśtam a potem myśli "hmm skoro tak łatwo wbiłem 5 lvl to równie łatwo wbiję 50" i się zaczyna taniec pingwina. Żeby kupić sobie eq trzeba zloocić itemki na zbroję/miecz/IS i siedzi taki parę dni i loci,sela,loci,sela,loci,sela,sela,loci... Potem wbije ten 50 lvl i "oooo teraz to jestem pr00000ooo!!!111!one!one11 ale przecież mogę być leprzy" i gra dalej nie zauważając że traci swoje hobby,zainteresowania itp.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Gizbarus w 21 Lip 2013, 19:05

...ale przecież w Majnkampfie nie ma żadnych leveli/poziomów/tieru (niepotrzebne skreślić)...:facepalm:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez BartusiekS w 21 Lip 2013, 19:30

Tzn. chyba są, ale nie odgrywają jakiejś specjalnej roli, bo służą tylko to ulepszania itemów (tak, kiedyś grałem w majnkrafta :caleb:)
BartusiekS
Stalker

Dołączenie: 07 Lut 2010, 16:21
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 13:14
Miejscowość: Oświęcim
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości