Terminus napisał(a):Jakie mordy religijne? Prześladowania chrześcijan. Smutne ale obiektywnie patrząc Imperium Romanum akurat było przez większość swojej historii tolerancyjnym państwem. Szczególnie na tle innych starożytnych cywilizacji.

AlexStalker napisał(a):Tu nasuwa się pytanie numer 1 - dlaczego rodzic ma decydować za osobę, która w świetle prawa jest już odpowiedzialna sama za siebie?
AlexStalker napisał(a):Gdzie jest granica między świeckim państwem, a katolicką dominacją? Bo to, co u mnie w szkole dzieje się teraz, graniczy z cyrkiem.
szm napisał(a):Wpienia mnie program "Równościowe przedszkole". Krew się we mnie gotuje, kiedy słyszę, że biedne dzieciaki uciekają i płaczą, bo jakieś ku*wy, wymyśliły sobie, że chłopców można ubrać w sukienki i pantofelki na obcasie, a dziewczynki można przebierać za chłopców.
dobrym liceum ogólnokształcącym

AlexStalker napisał(a):... trzydniową pielgrzymkę do Częstochowy,
dlaczego rodzic ma decydować za osobę, która w świetle prawa jest już odpowiedzialna sama za siebie?

szm napisał(a):Straszne. Prawie jak w jakimś... średniowieczu! Zaraz spalą na stosie tych biednych, nowoczsnych chłopców.
Coś mi się nie chce wierzyć. 3 dni to są wycieczki objazdowe po Jurze-Krakowsko-Częstochowskiej, bo Częstochowa sama w sobie to miasto i klasztor do zwiedzenia góra w jeden dzień.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości