Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Skowoo w 08 Paź 2013, 22:01

Sam noszę okulary z Vision Express, te same już ponad trzy lata. Nic nie "wylata", nie są porysowane, generalnie prawie jak nówki. Trzeba przede wszystkim dbać o nie, no i wybrać oprawki nie tylko ze względu na aparycję, ale i użyteczność. Pełne oprawki i solidne... te takie druciki co się za uszy zakłada :). Coby nie robić off-tpou zbyt dużego, to dodam że ciągłe wycieranie szkieł żeby coś widzieć doprowadza mnie do szału.
Awatar użytkownika
Skowoo
Survarium.pl

Dołączenie: 21 Lis 2009, 04:32
Ostatnio był: 20 Maj 2025, 22:02
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 15

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 09 Paź 2013, 08:07

To skoro już jesteśmy przy sprawach optycznych i wzrokowych, to cieszę się, że mam nadal świetny wzrok. Jednak do szału doprowadza mnie światłoczułość moich oczu - zbyt dużo światła w ciągu dnia i muszę chodzić z przymrużonymi jak jakiś Azjata... Podobnie sprawa ma się z wiatrem - trochę powieje i już mi oczy łzawią :-/
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Realkriss w 09 Paź 2013, 11:23

Na problemy z okularami najlepsze są soczewki kontaktowe.
Wygoda jak cholera, można się w nich kąpać, a nawet jak się jedną noc prześpi to nic się nie dzieje.
Wydatek comiesięczny, ale nie jakiś duży, para soczewek na miesiąc to około 36 zł, duży płyn kupuje się raz na kilka miesięcy 4-5 i kosztuje ok 25 zł.

Mam wadę wzroku od dziecka i nic mnie tak nie w...pieniało całe życie (bo drzewiej ni było soczewek), jak to, że na basenie jestem ślepa, latem nie mogę założyć okularów słonecznych, a zimą jak wchodzę do pomieszczenia z dworu, to mogliby tam na mnie czekać Obcy z Predatorem, a ja i tak najpierw muszę szalikiem przetrzeć okulary żeby ich zobaczyć.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez KoweK w 09 Paź 2013, 13:02

Ja również od siebie polecam soczewki. Okulista polecił mi takie, które kosztowały 40 zł na miesiąc, ale olałem go i kupiłem najtańsze na allegro za 5 zł sztuka. :D Okazały się o niebo lepsze od tych droższych.

Gizb, dużo osób mówi, że ma świetny wzrok, a jak zakładali moje okulary (-0,75) to od razu stwierdzali, że widzą o niebo lepiej. :E Masa ludzi ma wadę wzroku tylko po prostu to olewa albo myślą, że ich wzrok jest ok.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:04
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez The Witcher w 09 Paź 2013, 13:43

Kowke napisał(a):Gizb, dużo osób mówi, że ma świetny wzrok, a jak zakładali moje okulary (-0,75) to od razu stwierdzali, że widzą o niebo lepiej. Masa ludzi ma wadę wzroku tylko po prostu to olewa albo myślą, że ich wzrok jest ok.

To ja się zaliczam do tych olewających, bo widzę na tyle dobrze że nie potykam się o własne nogi, ale jak założyłem okulary kumpla to przeżyłem niezły szok, czułem się jakbym oglądał film w Full HD. :F
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 11 Gru 2025, 13:48
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Postprzez Pangia w 09 Paź 2013, 16:06

Google. Oni sobie chyba w ch♥ja lecą, bo już się inaczej powiedzieć nie da. Sami z siebie zrobili mi profil na tym ich j♥banym Google+, którego w dodatku nie idzie usunąć, bo strony się wczytują w tak żałosnym tempie, że aż brak słów. Nie mówiąc już o tym, że opcje są poukrywane ch♥j wie gdzie. Dali sobie spokój z tym wciskaniem zmiany nazwy konta na imię i nazwisko, to takie gówno teraz dają. Jakby się uparł, to i by pewnie na to paragraf znalazł. Zupełnie jakby nie docierało to do nich, że ktoś może chcieć mieć tylko konto na tym pieprzonym YouTube, które tez sukcesywnie niszczą swoim uszczęśliwianiem na siłę wszystkich naokoło.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Kpuc w 09 Paź 2013, 18:34

Wpienia mnie gnój który szaleje swoim krosem po ulicy, rano w dzień czy mocno wieczorem lata w tę i z powrotem na tym dwusuwie robiąc ogromny hałas lecąc na pełnym gazie. Normalny człowiek by się udał na górki i poszalał tym bardziej że kawałek dalej za torami są spore górki ale ten gimbus ma widocznie na$rane i wymieszane.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 285

Postprzez M3Fis70 w 09 Paź 2013, 19:23

Pangia napisał(a):Google. Oni sobie chyba w ch♥ja lecą, bo już się inaczej powiedzieć nie da. Sami z siebie zrobili mi profil na tym ich j♥banym Google+, którego w dodatku nie idzie usunąć, bo strony się wczytują w tak żałosnym tempie, że aż brak słów. Nie mówiąc już o tym, że opcje są poukrywane ch♥j wie gdzie. Dali sobie spokój z tym wciskaniem zmiany nazwy konta na imię i nazwisko, to takie gówno teraz dają. Jakby się uparł, to i by pewnie na to paragraf znalazł. Zupełnie jakby nie docierało to do nich, że ktoś może chcieć mieć tylko konto na tym pieprzonym YouTube, które tez sukcesywnie niszczą swoim uszczęśliwianiem na siłę wszystkich naokoło.

Oj jak ja cię ku♥ewsko rozumiem. Przechodzą te sukinsyny samych siebie. Jest niby opcja usunięcia konta google+ ale z tego co ogarniam równa się to usunięcie czy odcięcie konta yt od konta gmail.... ale ku♥wa naje*ali.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez SkullDagger w 09 Paź 2013, 20:02

@KPUC mam to samo, pełno jeździ tych pajaców i to ciągłe odwracanie głowy "jaki to ja slad robie" po każdym przekręceniu manetki. A potem weź jedź po takiej porytej drodze... Ale na drugi rok sam kupuje dwusuwa;)
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Terminus w 13 Paź 2013, 21:18

Byłem dzisiaj wieczorem na Rynku w Krakowie na pierwszym Polsko-Ukraińskim Festiwalu Kulturalnym "Nasza Galicja". Przyjechałem specjalnie na koncert krakowskiego duetu jazzowego "Bohater i Styla". Cały wieczór był czarowny, ciepło, miło choć trochę surrealistycznie, gdy z jednej strony wieży ratuszowej grał w ogródku restauracyjnym jazzband nowoorleański a z drugiej goście z Rzeszowa śpiewali szanty. W zwieńczeniu festiwalu był rzeczony koncert jazzowy. Wszystko fajnie, koncert świetny....

... tylko, że słuchało go góra ze 20 osób....

Nie wiem, nie rozumiem, nie potrafię sobie wytłumaczyć. Fakt, że festiwal odbywa się pierwszy raz, dwa że w telewizji leciał pewnie jakiś serial, ale w moim powiatowym kilkunastotysięcznym miasteczku na lokalne transgraniczne festiwale przychodziło kilkaset/1000+ osób a w drugim największym mieście w Polsce, największym ośrodku studenckim na koncert przychodzi parę osób???

Pamiętam nie aż tak odległe swoje studenckie czasy, kiedy biedny studencina pędził na każdy darmowy koncert...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Kudkudak w 13 Paź 2013, 21:31

Bo to jazz. Proste i logiczne, oraz niepodważalne.
Image
Image Image Image Image Image

Za ten post Kudkudak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Terminus, Universal, vandr.
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Pangia w 13 Paź 2013, 21:51

No tak. Jazzu nikt nie słucha, nie wie o co chodzi, więc i na koncerty się nie fatyguje.

Jakiś dwóch gnojków sobie w najlepsze jechało jakimiś śmiesznymi skuterkami po drodze gdy jechałem dziś do Głogowa Młp. Nie ma problemu, niech se jedzie te 50 czy 60 km/h, ale NIE KU♥WA ŚRODKIEM PIEPRZONEJ DROGI - nie zjedzie gówniarz na prawo, tylko jeszcze cię będzie blokował sukinsyn mały. Właśnie zacząłem się cieszyć, że jednak teraz na skuter trza mieć prawo jazdy. Jak go chociaż raz jakiś smerf z drogówki złapie i przyniesie starym mandat do domu, to odechce mu się wojaży po wsi.

Wirusa mam na kompie - nie wiem skąd, pewnie znowu z pendrive'a ktoś mi przyniósł. Ja to mam fart - 2 razy pożyczyłem flasha i 2 razy w podzięce mi kompa zainfekowało. Właściwie to raz, ale za 1. razem jakieś obce pliki po penie hulały, to i tak go trza było USBFixem sprawdzić. Teraz to już jakieś fest gówno, bo mi tylko przeglądarka i Winamp chodzi. Choćby mieli kogoś wyj♥bać ze szkoły bez mojego pendrive'a, to nie pożyczę i ch♥j.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości