Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Tajemniczy w 17 Paź 2013, 13:37

Realkriss napisał(a):Masz rację Ścigacz, spojrzałam z jasnej strony, u nas chwała Najwyższemu tylko raz na 4 lata. Tylko budynek zabytkowy, firma duża i dużo postpeerelowskiego szitu... A wszystkiego szkoda, nawet najgorszego badziewia, żeby zlikwidować i wyrzucić.
A najlepsze jest to, że polityka firm budżetowych, jak moja jest taka, że lepiej skreślić z majątku firmy np. biurko, czy fotel na kółkach i wywalić go na śmietnik, niż odsprzedać pracownikowi za przysłowiową złotówkę.
Tak samo ze sprzętem komputerowym, ten przestarzały to informatyk skreśla z majątku firmy i idzie jako śmieci elektroniczne do punktu śmieciowego.
A ludzie by kupili jakąś myszkę, albo klawiaturę, część by sobie coś wymontowała, ale nie - lepiej wyrzucić.

U mnie rok temu też była podobna sprawa. W pewnej szkole podstawowej w okolicy był także spis z natury. W wyniku tego okazało się że w szkolnych magazynach leży około 40 masek p.gaz z okresu PRL-u kiedy w szkołach były obowiązkowe zajęcia z PO. Większość masek była w magazynowym stanie rzadko lub w ogóle nie zakładana. I co zrobiono? Wyrzucono sprawne w dobrym stanie maski na śmietnik :/ To jest takie myślenie takich ludzi - po co mam komuś dawać jeszcze jakieś problemy będę miał? Wypieprzę do fajansu i po sprawie...
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez frosth w 17 Paź 2013, 14:04

No jakby komuś dali te maski to musieliby zapłacić mostowe od darowizny, jakby sprzedali za symboliczną złotówkę to pewnie odprowadziliby vat. W obydwu przypadkach gdyby ktoś dostał choćby wysypki bo założyłby tego parciaka na twarz by poczuć się snorkiem to jego rodzice nakręcili by taką aferę, że Pospieszalski od razu pospieszyłby rozmawiać, "błękitny" latałby, a Polsat oświetlałby cały teatr akcji swoim słoneczkiem.
@Real, tak samo z tymi myszkami i klawiaturami za darmo nie można bo darowizna, sprzedać nie można bo księgowe musiały by wyfakturować pracowników. Doczepiła by się jakaś menda, że za "państwowe" urzędasy się wywłaszaczjo! Pewnie po znajomości taki informatyk coś tam dla kogoś wykręca ale po znajomości.
@Term, a prywaciarz kombinuje tak: więcej zachodu z całym tym złomowaniem lepiej niech pracownicy wezmą - mniej problemu, on nie straci a ludzie szczęśliwsi. Tylko fiskus może się doczepić, że pracownicy mają dochód którego nie wykazali w zeznaniu podatkowym - znaczy ukradli.
Taki kraj :)
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez T-man w 17 Paź 2013, 23:13

A mnie wpienił dziś idiota który na trening przyszedł we wkretach "własnej konstrukcji" tzn. Po prostu naostrzył kołki żeby "poprawić przyczepność" i idiota który pozwolił mu wejść na obiekt. I tym sposobem musiałem zawieźć kolegę do szpitala z krwawą miazgą w bucie.
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez STALKIER998 w 18 Paź 2013, 13:44

Frajerzy z mojej klasy. Dzisiaj był niezły opieprz od wychowawcy, bo któryś z moich klasowych cymbałów ukradł komuś piórnik i w ramach kary za te czyny, jak mówi mój wychowawca"Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego", a to znaczy, że przez okrąglutkie kilka miesięcy będzie na każdej lekcji kartkówka z 3 ostatnich tematów. Aż do odwołania. I wpieniają mnie pierwiastki. W ogóle nie rozumiem tych szatańskich liczb, a co dopiero ich obliczać. :mad:
Awatar użytkownika
STALKIER998
Tropiciel

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 18:08
Ostatnio był: 15 Paź 2020, 20:24
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 47

Postprzez Pangia w 18 Paź 2013, 15:17

STALKIER998 napisał(a):jak mówi mój wychowawca"Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego"

Winszuję temu śmiesznemu profesorkowi, który najwyraźniej nie wie, że zbiorowa odpowiedzialność to najgorsza kara, jaką można wymyślić dla klasy (chyba, że zależy mu na tym, żeby ludzie się wzajemnie znienawidzili). Zresztą niezły sztywniak musi być z kolesia - ja raz znajomemu wrzuciłem piórnik na ponad 2-metrową szafę. Połapał się dopiero, jak mu powiedzieliśmy na przerwie, gdzie go „zgubił” :P
I wpieniają mnie pierwiastki. W ogóle nie rozumiem tych szatańskich liczb, a co dopiero ich obliczać. :mad:

Eee tam, pierwiastki nie są jeszcze takie trudne. Jak już tego nie ogarniasz, to w liceum polegniesz (bo założyłem, że jesteś w gimnazjum, skoro mówisz o pierwiastkach). Powodzenia ;)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez StalkerCell w 18 Paź 2013, 15:56

STALKIER998 napisał(a):I wpieniają mnie pierwiastki. W ogóle nie rozumiem tych szatańskich liczb, a co dopiero ich obliczać. :mad:

Ee, pierwiastki są spoko, co najwyżej wyłączanie liczby przed pierwiastek jest trudne. Żeby offtopu nie robić to wpieniają mnie nauczyciele, zwłaszcza polonica. Ani się nie wysłowi, ani nie pierdnie porządnie, tylko takie "Łełełe" i koniec. A potem wiedz, co mówiła! Takie jedne w szkole, nazwane murzynami. Dzieciaki po prostu :facepalm: Druga gimbazjum, a tu na "wuefie" biega po hali z rękoma w górze i co najgorsze - wiesza się na bramkach. Za to jeden dostał po mordzie. Na następny dzień byłem u wychowawczyni, ot demokracja!

Za ten post StalkerCell otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, desmond.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez Tajemniczy w 18 Paź 2013, 16:36

STALKIER998 napisał(a):Frajerzy z mojej klasy. Dzisiaj był niezły opieprz od wychowawcy, bo któryś z moich klasowych cymbałów ukradł komuś piórnik i w ramach kary za te czyny, jak mówi mój wychowawca"Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego", a to znaczy, że przez okrąglutkie kilka miesięcy będzie na każdej lekcji kartkówka z 3 ostatnich tematów. Aż do odwołania.

Eee u mnie to było gorzej pamiętam w drugiej gimbazjum cały rok co 3 lekcje była kartkówka z fizyki już nie pamiętam nawet za co :) . Też mnie wpieniają takie metody rodem z II wojny światowej lub obozów koncentracyjnych - każdy ma cierpieć przez jednego. Skoro wszyscy zachowują się normalnie a jest jeden/kilku anomalnych to oni powinni oberwać a nie wszyscy. Tak to nauczyciel robi sobie prostą drogę aby być znienawidzonym i przy okazji zepsuć stosunki między uczniami w klasie. A potem jest robienie oczu kota ze Shreka przez wychowawców bo cała klasa ma jedynki/dwójki i nie słuchają się nauczyciela.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez StalkerCell w 18 Paź 2013, 17:24

Oo, co do wychowawców. Moja jest nawet dobra, raz tam krzyknie, bo ktoś grandzi, ale jak co do czego to, "u ja cie". Ostatnio pani od polskiego naskarżyła, że "nikt" nie słucha na lekcji. No nikt nie słucha, bo "mymlo". No to tak - wychowawczyni powiedziała, że jak taka sytuacja będzie miała miejsce, to od pierwszego do ostatniego numeru pały lub uwagi, albo jeszcze obydwie na raz. A, i wszyscy zachowanie zaniżone będą mieli :facepalm:

Fizyka. Kur*a jaka sytuacja. Było coś o jednostce joula ( dżula), kolega powiedział "żula" i naumiol zrobił kartkówkę ze wzorów na np. masę itp. Spoko, napisali my, ale co dziwne, wszyscy po pale dostali. Jeszcze później okazało się, że zrobił to do jaj, ocen nie powpisywał do dziennika. A ja takiego stresa na kolejną pałę miałem.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez Pangia w 18 Paź 2013, 18:07

Ta. Takie pi♥rdolenie „idźcie się poskarżyć wychowawcy” „idźcie do dyrektora”… Sędzia we własnej sprawie miałby się ukarać?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Gizbarus w 18 Paź 2013, 19:21

Z waszych rozmów i opowieści wnioskuję, że musicie chodzić do jakichś specjalnych szkół...:caleb:

Przez całą moją edukację z takimi bzdurami spotkałem się może trzy, cztery razy - ale ja umiałem się zachowywać tak, jak mnie uczyli rodzice, a nie jakbym wychowywał się w oborze ze zwierzyńcem. Ale cóż, czasy się zmieniają. Widzę, jak dziś zachowują się ci wszyscy gimnazjaliści, więc z drugiej strony nie dziwię się nauczycielom, że podejmują takie a nie inne kroki - swego rodzaju 'pójście na łatwiznę'. Gdyby większość klasy potrafiła się zachowywać inaczej, niż upośledzone pawiany z owsikami w dupie, takie sytuacje nie miałyby miejsca, albo zdarzały się o wiele rzadziej.

I wkurza mnie takie pitolenie gimbusów "jak to w szkole jest źle bo nauczyciel się na mnie uwziął ;____; :<"
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Pangia w 18 Paź 2013, 19:48

Przynajmniej miałeś przydatnego wychowawcę, u nas wychowawczyni w samochodówce (IV kl. technikum, notabene uczy nas polskiego) to nigdy nic nie wie, w niczym się nie orientuje, a jak coś się dzieje, to na pewno jest to nasza wina. Idź pan w ch♥j z takim nauczycielem. Nie mówiąc już o tym, że nigdy nie reaguje, ewentualnie robi to wtedy, gdy nie trzeba. Przykład:
Jak na pracowni jeden facet czytał niewyraźnie jakiś tekst z kartki, drugi mu powiedział „Ściągnij te wary z nosa”, to nauczycielka go zj♥bała z góry na dół - że jak się wyraża, że brak kultury, że cham i prostak itp. I gitara. A na polskim to przeszkadza jej tylko, jak ktoś przed lekcją kutasa na tablicy narysuje, ale tego, że rzucają się kulkami na lekcji to nie.
Gizbarus napisał(a):wnioskuję, że musicie chodzić do jakichś specjalnych szkół...

W sumie to większość ludzi w samochodówce zachowuje się jak w szkole specjalnej, więc na jedno wychodzi :P I nie pytajcie mnie, po kiego ch♥ja tam poszedłem.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Wunderwaffe w 18 Paź 2013, 20:07

Kilka dni temu zepsuł mi się zegarek. Rzecz w tym, że zegarek specjalny - pamiątka po nieżyjącym od dwunastu lat dziadku. :(
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości