Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Omnibus w 14 Lis 2013, 15:32

Pangia napisał(a):To samo miałem z Global Offensivem, praktycznie co 2 dni jakaś aktualka. W końcu wypieprzyłem go z dysku i po sprawie - i tak w niego nie grałem (jak na przybliżenie gry do realizmu to celność broni jest po prostu zatrważająca, możesz walić całą serią, możesz pojedynczymi pociskami i i tak nic nie trafisz)

A teraz trochę historii:
W prehistorii internetu, techniki komputerowej, informatyki wymyślono zakładkę "opcje/właściwości", tak dla jaj, cobyśmy, biedne ludki z ciemnogrodu mogli tam grzebać.
I tudzież steama, nie zaprojektowali debile, co najwyżej ludzie dbający o swój interes. I tam też ci mędrcy umieścili zakłądkę: "Właściwości gry>aktualizacje>aktualizacja automatyczna".
Mędrcy Ci zaś nie odpowiadają za komfort gracza, który pozbawia się tych aktualizacji, posiadających zazwyczaj kilka megabajtów.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 14 Lis 2013, 15:34

I co mi to da, skoro przy starcie gry i tak zacznie się aktualizacja? Chyba, że miałbym grać z botami. Ależ jesteś yntelygentny-elogwentny.

A co do tematu bycia wpienionym to się w szkole wkurzyłem, bo baba z niemca kartkówkę niezapowiedzianą zrobiła, no i oczywiście w rezultacie soczyste ndst do dziennika. Ech. Jeszcze się każe nauczyć opisywania obrazka. Nie widziałbym w tym problemu, gdybyśmy zdawali maturę z niemieckiego. Nie zdajemy. A jakby jeszcze było mało, to matematyczka dowaliła 6 stron zadań z książki do zrobienia, czyli tak około 50 zadań. Już bardziej mi się chyba opłaci dostać pałę za brak zadania niż ślęczeć kilka godzin nad zadaniami, które i tak przerabiamy od miesiąca na lekcjach.
Hm, chyba mogę się poczuć nieco młodziej - dawno nie miałem problemów w szkole :P

@down
Martw się o siebie, serowy kolego :caleb:
Ostatnio edytowany przez Pangia, 14 Lis 2013, 15:45, edytowano w sumie 1 raz
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Omnibus w 14 Lis 2013, 15:39

Pangia, Ty i twoje problemy z twoim komputerem... Kiedyś komputerami nazywano większe kalkulatory, i może w niektórych kręgach nadal tak zostało.
A tak na serio: Ja wyłączyłem aktualizacje kilku gier. Mimo iż uruchamiam je z rzadka, to gra taka nie chce się aktualizować. Zresztą, zawsze masz firewall z możliwością ustawienia/blokady dostępu do Sieci nawet z konkretnych serwerów (w domyśle np. serwerów aktualizacji).
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez KSU w 16 Lis 2013, 14:48

No tak nie wpadłem na to że można to wyłączyć ależ zemnie gapa :facepalm: Doprawdy wiem jak wyłączyć aktualizacje w steamie, ale u mnie nie chcą się wyłączyć :/ Nie wiem czemu po prostu lista nie chce się rozwinąć. Zresztą steam poszedł w dupu i już. I tak podtrzymuje opinie, ze steam to gónwo w czystej postaci.

Żeby nie było. Okrutnie zdenerwowałem się ponieważ myszka od cudownego laptopa przestała działać.
Siczka na prezydenta!!!!

Sprzedam pancernik Bismarck z kolekcji Hachette do złożenia numery 1-140.
Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Dołączenie: 16 Cze 2012, 19:02
Ostatnio był: 14 Mar 2026, 09:01
Miejscowość: Fajniejsza niż Sovieta
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 25

Postprzez thebigstalker w 16 Lis 2013, 21:32

Wkurzyło mnie to, że dzisiaj przed chwilą zaistniała sytuacja: Wszedłem na foruma, patrzę a tam Woland, więc się z nim witam, lecz sku*wysyn nie odpisał, tak sobie pomyślałem: "ch*j mnie obchodzi czy odpisze czy nie, ważne żeby beka z niego była". Potem patrzę co on tam namasturbował w temacie o TES-ie, potem znowu chcę wejść na forum, a tu nic! Strona sie nie chce wczytać, dopiero gdy się wylogował mogłem wejść. No ku*wa.
byc moze skadowsk nawet jest popularniejszy od baru 100 radów...

Za ten post thebigstalker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia, Woland.

thebigstalker
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Maj 2011, 16:33
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 17:31
Miejscowość: Posen
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 2

Postprzez RadekNioch w 18 Lis 2013, 14:29

Ostatnio wkurzało mnie to, że przestały mi przychodzić powiadomienia ze stalker.pl na maila, i codziennie sprawdzałem sobie w tych tematach, w których pisałem, czy nie ma nowych postów. A tu co się okazuje?

Kochany Gmail obmyślił sobie, że skoro dość często przychodzą do mnie wiadomości z tego forum, to przeniesie je do spamu. A ja do spamu zaglądam raz na tydzień. I dzisiaj się dowiaduję że wszystkie powiadomienia są po prostu w spamie :facepalm: Gdy używałem poczty wirtualnej polski, nigdy mi się to nie zdarzyło, choć pisałem jeszcze więcej i częściej. Wychodzi na to, że chyba do niej powrócę...
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Terminus w 18 Lis 2013, 18:43

Wkurza mnie Dusiołek co miesiąc temu mi na piersi siadł jak ten kruk na snopie i dusi i dusi...
Znak niechybny, że w Krakowie sezon grzewczy się zaczął.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez KSU w 18 Lis 2013, 19:13

:arrowu: Pomyśl sobie co mają ludzie z astmą i alergią. Ja się duszę co chwilę niezależnie od pory roku.
Siczka na prezydenta!!!!

Sprzedam pancernik Bismarck z kolekcji Hachette do złożenia numery 1-140.
Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Dołączenie: 16 Cze 2012, 19:02
Ostatnio był: 14 Mar 2026, 09:01
Miejscowość: Fajniejsza niż Sovieta
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 25

Postprzez Chisu w 18 Lis 2013, 22:45

Szkolne radio. Na przerwach puszczają na całą głośność "piosenki" typu What the fox say, to ostatnio modne z tymi Słowianami i jakieś inne popularne w ostatnich dniach muzyczki. Rozumiem już nawet, żeby puścili to od czasu do czasu, raz, góra dwa, ale na każdej przerwie leci to samo, w tej samej kolejności, przez co serio można dostać białej gorączki. Do tego należy dodać, że radio jest stare i niesamowicie trzeszczy, świszczy i tak przedziwnie świergoli momentami. Żadne słuchawki z własną muzyką nie pomagają, bo to, co puszczają jest za głośne i jeszcze korytarz echo roznosi.

Za ten post Chisu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tormentor, Woland, Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Chisu
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2013, 21:56
Ostatnio była: 12 Lip 2020, 22:10
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 134

Postprzez Kudkudak w 29 Lis 2013, 16:27

Pasek pod awatarem. To naprawdę brzydko wygląda. Drogi Pomysłodawco, skoro tak zależy Ci na usunięciu pozycji "płeć", to po prostu ją usuń bez podkreślania awatara. Dane zawsze można podejrzeć w profilu.

PS dla Kowka: tak mam ból dupy nie musisz mi zlecać maści bo lekarz mi już przepisał i muszę ją stosować codziennie w dawkach końskich.
Image
Image Image Image Image Image

Za ten post Kudkudak otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative MatrixSTR, Canthir, Gizbarus.
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Cortex Reaver w 29 Lis 2013, 23:00

Bez przesady, nie jest tak tragicznie. Na pewno lepiej niż było poprzednio. Te paski są ledwo widoczne teraz.

A co mnie wpienia? Pogoda, piździ i śnieg z deszczem.
Awatar użytkownika
Cortex Reaver
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2013, 13:50
Ostatnio był: 12 Paź 2016, 21:43
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez Pangia w 29 Lis 2013, 23:12

Ta, pogoda jest strasznie wkurzająca. Jak już ma być zimno, to niech chociaż śnieg spadnie, a nie tylko wieje i wieje. Wkurzające zwłaszcza dla kogoś, kto dojeżdża do szkoły/pracy jednośladem - jak na przykład ja. Jak mocniej powieje, to mało człowieka z tej dwukółki nie zrzuci.

Canthir napisał(a):Jak maść nie pomaga to spróbuj amputacji

Amputacja dupy? :D Heh, dobre.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości