O i tu znowu @Method

Tu też się nie do końca zrozumieliśmy.

Otóż jadąc tym MPK gadałem z tą koleżanką

co nie zmienia faktu, że grzebała cały czas w tym "smartphonie" i było też parę razy tak, że ja coś do niej mówiłem, a ona po chwili, odwracając wreszcie wzrok od wyświetlacza, "Co mówiłeś?". Dodam też, że jak wyszliśmy już z tego autobusu i szedłem z nią kawałek, bo miałem po drodze, to mimo, że skarżyła się na to, że jej bardzo zimno w rękę, dalej stukała w ten ekran.
Tak więc jednak "mam coś do tego co ona robi" i powiem Ci, zresztą powtórzę się, to mnie bardziej przeraża niż wkurza... Może to pora na osobny temat? "Czego się boicie?".
A no i tak swoją drogą, ja nudząc się w komunikacji miejskiej to lubię sobie poczytać książkę, ale należę już chyba do mniejszości takich osób.
Co ty tam dalej pisałeś... Nie pisze, że wszyscy siedzą przy kompa, tylko, że większość. Wiadomo, nawet największemu nołlajfowi się zdarzy wyjść. Jednak ja skupiałem się bardziej na wszechobecnym internecie, z którego nie koniecznie trzeba korzystać w domu przy kompie, a można przecież nawet w tym barze, w którym bywasz.
A z trudnościami w uprawianiu sportów... Nie wiem jak to jest z twojej perspektywy, zapewne tak jak piszesz, ja osobiście nie mam tym problemu, trenuje (zapasy) codziennie (od pn do pt), za darmo, jest hala, maty, jako takie warunki są, ale na pewno nie takie jakie mają piłkarze. I oto jest kolejna rzecz która mnie naprawde w...pienia w tym kraju - narodowy sport: piłka nożna. Dyscyplina, w której nasi rodacy spośród innych dyscyplin osiągają najgorsze wyniki, a mimo to przeznaczane na to są największe sumy, a mediach najwięcej mówi się o tym sporcie. To jest naprawdę żenujące. Zamiast te pieniądze, które przeznacza się w większość na owy sport, rozdzielić również na inne dyscypliny, ułatwić warunki tym, którzy trenują i coś osiągają, albo chociaż tym, którzy chcieliby sobie pograć w co innego niż piłka. Bo ja naprawdę nie rozumiem, czemu na ten sport w tym krają wykłada się tyle pieniędzy. Na temat też mógłby jeszcze długo pisać...
Pozdrawiam

EDIT: A Tobie Kowek życzę powodzenia i cierpliwości w organizacji