Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez kondoslaw w 04 Lut 2014, 11:24

Fejsbuk chce nas inwigilować, i specjalnie podsówa nam pytania: a gdzie zrobiłeś to zdjecie? a z kim wtedy byłeś? a kiedy? a twój profil jest gotowy tylko w 40%, podaj miejsce zamieszkania, telefon itd. Ale czy ludzie są aż tak głupi, żeby z tego wszystkiego spowiadać się fejsbukowi i jeszcze mieć z tego radochę? To jest naprawde niezrozumiałe dla mnie.

A co do butów... Dzisiaj niestety większość rzeczy robią tak, żeby chwile pochodziło i zaraz sie rozpierdzieliło, najlepiej od razu po gwarancji. Nie ważne czy to buty, ciuchy, komputery, czy samochody, zasada ta sama - zarobić jak najwięcej. No a przecież jak konsumentowi się zepsuje to bedzie musiał kupić nowe, albo naprawić i to najlepiej u producenta za duże pieniądze. Nie zaprzeczam, są i trwałe, dobre produkty, ale jak już powiedziałem - większość to takie, które trwałe nie są. I żeby nie było, że nie na temat, bo to mnie wpienia, tak jak i wiele innych rzeczy.

Ale niestety tak to już jest w dzisiejszym świecie. Tylko co tu na to poradzić?
Awatar użytkownika
kondoslaw
Stalker

Dołączenie: 26 Lis 2009, 18:58
Ostatnio był: 05 Lis 2014, 21:32
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 04 Lut 2014, 11:35

cycek, który raz już narzekasz na tego facebooka w tym temacie? :caleb: Ja jeszcze raz powtórzę, że nie ma lepszego darmowego narzędzia do reklamy niż facebook.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:04
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Hoshka w 04 Lut 2014, 13:06

A mnie dziś wkurzyła nieodpowiedzialność ludzi którzy zostawiają otwartą bramę a pies jest spuszczony...
Fajnie... Kolejny owczarek niemiecki ugryzł mnie w tyłek, na dodatek niedaleko domu skoczył do mnie taki mały kundel... Świetnie.
Middle fingers up, if you don't give a fuck!

Za ten post Hoshka otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Gro3a, KoweK, Gość.
Awatar użytkownika
Hoshka
Stalker

Dołączenie: 01 Wrz 2013, 15:42
Ostatnio była: 03 Gru 2023, 01:38
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 218

Postprzez Gro3a w 04 Lut 2014, 13:24

@Hoshka - to musisz mieć fajny tyłek, jak nawet pieski na niego lecą :E
A tak w temacie. Wkurzył mnie kurier ze sklepu z częściami. Popieprzył dostawy i nie dowiózł wahacza do mojego colta :facepalm: Co ciekawe mam dziś ważny wyjazd do innego miasta i muszę jechać tam z uszkodzonym wahaczem... Mam nadzieje, że gorzej już nie będzie...
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez nati20 w 04 Lut 2014, 15:42

@up

Jeśli coś może pójść źle, to
pójdzie. :E

Portale społecznościowe często wkurzają użytkowników ale i tak siedzą i robią to co wszyscy.

Żeby nie było offtopu to dodam że wkur*ia mnie służba zdrowia, która z służbą chorym by wracali do zdrowia ma niewiele wspólnego. Ot takie takie czasy nastały, że trzeba mieć zdrowie by chorować...
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez szm w 05 Lut 2014, 01:44

Teoria Stosunków Międzynarodowych. A dokładniej teorie: marksistowska, feministyczna, ekologiczna.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Tormentor w 05 Lut 2014, 02:39

Mnie wpienia czasami moja praca. Ja rozumiem, że jest zapierdziel, ale czemu ktoś ma robić za trzech? Firma jest świadoma brakiem w ludziach i nic z tym fantem nie robi. W dodatku miejsce, w którym pracuje jest związane z produkcją czyli nie ma miejsca na obijanie się, ale człowiek jak myśli o wielu rzeczach naraz to popełnia błędy.
W dodatku pracuje raptem 2 miesiące, a mam wrażenie, że ekipa z którą pracuje wymaga ode mnie zbyt wiele jak na mój staż. Owszem popełniam czasem jakieś gafy ze zwykłego gapiostwa, ale się staram, ale wygląda to tak jak by nikt tego nie widział.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 18 Kwi 2026, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez djcycu w 05 Lut 2014, 09:05

Tak jest wszędzie teraz. Nie dość że dostajesz ochłapy (bo to pieniędzmi nie jest) to jeszcze możesz zostać po godzinach. Tego ludzie nauczyli a w szczególności dupowłazy które myślały że więcej dostaną albo są na tyle głupi by robić za friko byle robota była.

Szukałem kiedyś pracy w swoim zawodzie. Oferowano mi 3000 w porywach do 3500 złotych... ku*wa, nie ma cię w domu, bez rodziny, żyć trzeba a nie w każdym kraju jest tak tanio z jedzeniem jak w Polsce. Wolałem pójść i yebać za 1500 na miejscu lecz na szczęście udało się znaleźć lepszą firmę. Tego właśnie nauczyli ludzie. Pamiętam jak ojciec zarabiał dawno dawno dwa razy tyle co mi zaoferowano, potem pojawili się idioci którzy mogli jeździć taniej byle nową Magnumką albo Scanią z noskiem. No i jeździli, znam tych debili do dziś i śmieję się jak chwalą te pieniądze. Czysty wyzysk wiedząc ile rzeźbi na tym szef.

Inna sprawa to młodziaki zacofane razem ze swoimi rodzicami. Mówię że tu jest bieda i nędza w kraju to mi odpowiada że dobre pieniądze zarabia... No tak, robi za 5 w robocie i dostaje 1200. Za niedługo wychodzi za mąż a już chce budować dom, mieć dzieci, superauto co by pół wiochy zazdrościło. Powodzenia z tymi 1200 złotymi... Zapomniałem dodać że żyje jeszcze na garnuszku u rodziców.

A na podsumowanie, co to ku*wa jest za kraj, o co ludzie ginęli i przelewali krew? Za to gówno? Dzięki tym zarobkom dalej wizy do stanów nam nie dają. Skoro nie dają to w Polsce jest koszmarnie źle i boją się nas jako emigrantów, nie turystów.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Kozaki: 775

Postprzez Tajemniczy w 05 Lut 2014, 09:17

1200 i rodzinę utrzymać? Chyba się takiemu wacek z mózgiem na miejsca zamienił... Za 1200zł nawet wesela nie zrobi. A pewnie jak będzie chciał robić dom to weźmie kredycik na 30-40 lat "bo ja szybko to spłacę" i będzie pół życia uwiązany do banku jak Burek łańcuchowy a supernowoczesnym autem będzie jakiś Golf II po trzech Niemcach którym będzie łaził od mechanika do mechanika. Głupi i ciemny ludek z takich to tylko beka sroga... No ale cóż taka jeszcze polska mentalność.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Gizbarus w 05 Lut 2014, 09:29

To się zmieniło przez ostatnie pokolenie, może dwa. Kiedyś ludzie byli uczeni, że niczego nie ma, więc trzeba się wszystkiego dorabiać przez lata - ale dzięki temu po upływie jakiegoś czasu taki statystyczny Jan Kowalski miał swoje małe mieszkanko, miał jakiegoś starego Fiata i bez większych problemów utrzymywał rodzinę. A dziś? Zbyt duża dostępność towaru, ale brak kasy powoduje, że ludzie na siłę chcą mieć wszystko od razu - a że bank "wspaniałomyślnie" podsuwa nagle kredyt... Więc dzięki byciu frajerem, nic w zasadzie nie należy do ciebie z tych wszystkich rzeczy, jakie masz. Bo każda jest za kasę z kredytu, tak więc bank może je legalnie zabrać, jeśli nie będziesz go spłacać. Idiotyzm. Wkurzający, dodajmy.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Tajemniczy w 05 Lut 2014, 09:43

Bo to są takie janusze zapie*dala w robocie od np 5 rano do 6 wieczór ale "ja i tak tam dobrze mam, dobrze zarabiam i nie opracuję się za dużo" a naprawdę robi za pięciu i zarabia tą średnią krajową. Kiedyś roboty szukało się przez lata i szukało się tak aby zarobić jak najwięcej abyś ty dostał jak najwięcej a nie szef, robiłeś miesiąc nie odpowiadało ci to się wypisywałeś i szukasz dalej. Dzisiaj to "aby robota była to jakoś to będzie". I to "jakoś to będzie" najczęściej jest pod postacią mieszkania z mamusią któryśtam rok z rzędu, obijania się jakimiś wehikułami kupionymi za tysiąc złotych, nie starczanie do pierwszego i warczenie "bo mi mało płacą te (tu różne inwektywy w zależności od poziomu umysłowego)".
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez djcycu w 05 Lut 2014, 09:50

Najgorsze jest to że nic się tu nie zmienia i ludzie pokazują że nie musi się zmieniać bo im dobrze. Ciekaw jestem który z tych dobrze żyjących wie co to zachód i jak wygląda tam życie. O niebo lepsze jeśli chodzi o zarobki. Tam się pracuje by mieć pieniądze a tu się pracuje by ledwie z biedą przeżyć i chodzić przynajmniej w poszarpanych portkach...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości