Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez djcycu w 18 Lut 2014, 17:22

Dobrze że zwróciłeś uwagę bo się zapędziłem. Już edytowałem jak coś :P

Owszem idzie na złom co uważam za debilizm... Zarejestrować go możesz oczywiście ale to musisz mieć układy i pieniądze wiedząc że to nielegalne. Nawet po zakupie auta z zagranicy jeśli się okaże że samochód został wyzłomowany to przyjdzie ci pismo że auto ci zabierają i jeszcze karę mogą dowalić żeś waść sprowadził szrota do Polski mimo że samochód w lepszym stanie jak niejeden bezwypadkowy. Ot drzwi widlakiem ktoś przebił i wyzłomował.Ty zaś zreperowałeś i śmigasz jak gość. Wszystko musisz sprawdzać i to ty jako klient masz przesrane, nie sprzedawca.

Koniec końców u nas NIE MA możliwości zrobić tego tak jak w Szwecji gdzie auto komputerowo na chwilę zawieszasz. Dobre by to było w przypadku tych osób które jadą na kontrakty i siedzą ze dwa lata jak nie dłużej. Auto wtedy na siłę sprzedaje bo nie chce go opłacać. W Szwecji wali na stronę ewentualnie do urzędu i auto nie jest już opłacane bo jest po prostu wyrejestrowane (ale nie wyzłomowane).

Aha, w Skandynawii kupując samochód nie musisz już wymieniać tablic jak w reszcie Europy. Samochód dozgonnie nosi te tablice do chwili wyzłomowania. Dzięki temu masz pełny obraz co działo się z twoim samochodem wcześniej. Czy u nas nie mogło być podobnie? Czy my musimy być wiecznie narażeni na oszustwa, koszty i niepotrzebne reformy jak na przykład to durne wymienianie tablic na unijne po założeniu polskich białych (niektórzy się bali i wymieniali)?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez MatrixSTR w 18 Lut 2014, 18:10

Też mnie to strasznie wnerwia że nie da rady zawiesić ubezpieczenia...

Za ten post MatrixSTR otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kuballa44.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 277

Postprzez Adam w 20 Lut 2014, 18:03

Mnie nade wszystko, co wypisałem w tym temacie wpienia nieoddawanie zaciągniętych u mnie długów. Ale nie tak zwykle, że niby gościu nie ma kasy, a ja mu truję tyłek. Najbardziej mnie wnerwia gdy dany delikwent ma pieniądze, ale nagle zapomina (specjalnie) o długu u mnie i trzeba się go prosić jak świnię. To jest masakra. O przypominaniu nie wspomnę....
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Dżuz w 20 Lut 2014, 21:22

:arrowu: Nom, wku*wiające to jak mało co. A że ja nie mam w zwyczaju się upominać, to czekałem spokojnie aż kumpel odda cztery dychy, które wisi od dość dawna. Mimo iż na forsie nie śpię, to te parędziesiąt złotych nie jest wielką sumą, więc czekałem i czekałem, chyba ze trzy, cztery miesiące i ni wuja. A to, że jak tylko jakąś kasę wyhaczy, to woli ją w mgnieniu oka upłynnić bez opamiętania na różne przyjemności i jeszcze zaciągać kolejne długi, to już inna historia. Aż tu ostatnio przychodzi do mnie w pewnej innej sprawie, a że nic nie załatwił to na koniec wyskakuje bezczelnie: pożycz dwie dychy. A ja na to, że limit wyczerpał. Na to on, że może chociaż dyszkę...? Ja dalej nieugięty... Jak się prosił i przymilał skubany, że odda wszystko, całe sześć dych za niedługo... Odszedł z pustymi rękami i skwaszoną miną bo z melanżu nici :P Widok jego mordki bezcenny :E Kolejny raz "stare klingońskie przysłowie" okazało się prawdą :suchar: Nie toleruję sku*wysyństwa :caleb:

Mnie z kolei ostatnio do szału doprowadzają kolesiostwo, dupowłazstwo i inne szemrane układy w robocie :/ Jeszcze bardziej od dłużników denerwują mnie gogusiowaci lizusi i inne cipeusze :caleb:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem

Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive M3Fis70.
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 10:54
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez scigacz1975 w 21 Lut 2014, 15:48

Ale to jest też zaje*isty sposób żeby się kogoś pozbyć - pożyczasz dychę lub dwie a potem koleś chodzi opłotkami żeby Cię ominąć. Czasem ma to swoje dobre strony.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Gro3a w 21 Lut 2014, 16:14

A mi dziś humor zepsuł koleś w sklepie elektronicznym. Chciałem kupić parę potrzebnych części, ale akurat te dostępne są tylko na zamówienie i będę musiał poczekać do poniedziałku :facepalm: Chyba zaraz wsiądę w szrota i pojadę do pobliskiego miasta do sklepu elektronicznego, gdzie mają większy wybór towaru..
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Terminus w 21 Lut 2014, 17:18

Dżuz, weź nie narzekaj.
Ja pożyczyłem kumplowi 5 stów na wyjazd do Anglii do dziewczyny. Zdążył się już ożenić, pochwalić aparatem fotograficznym za 10k. ale jakoś zupełnie mu nie po drodze żeby mnie odwiedzić, czy wykonać przelew ;-)
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Pangia w 21 Lut 2014, 17:31

Kolejna zmiana layoutu na YouTube. Komentarz niewymagany, bo jak zwykle jest gorzej niż było.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive RadekNioch.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Chisu w 22 Lut 2014, 17:08

Katar.

Za ten post Chisu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, Gizbarus.
Awatar użytkownika
Chisu
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2013, 21:56
Ostatnio była: 12 Lip 2020, 22:10
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 134

Postprzez vandr w 23 Lut 2014, 10:35

Pangia napisał(a):Kolejna zmiana layoutu na YouTube. Komentarz niewymagany, bo jak zwykle jest gorzej niż było.

+1

Jest tragicznie. Pocięte ramki, urwane tytuły filmów, nie reagowanie niektórych wyników wyszukiwania na klikanie pomimo czyszczenia ciastek itp. pierdo*ony koszmar. Chyba nie mają co robić w przerwach na walenie konia, więc psują coś, co było "nawet ok"(bo już nie pamiętam, kiedy interfejs YT był naprawdę w porządku).

Image

Chciałem otworzyć pierwszy link, ale youtube wolało mi zdjąć portki, naoliwić dupę i bezceremonialnie wyruchać.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 20:34
Kozaki: 1749

Postprzez Pangia w 23 Lut 2014, 14:12

loooooooooool
Ja mam Firefoxa 3.6.4, od kilku miesięcy komunikat, że moja przeglądarka jest nieobsługiwana i u mnie nie ma nic poucinane. :E Chociaż to może dlatego, że jestem zalogowany (szkoda mi było 5-letniego konta).
A, i ta ramka po lewej – weź przełącz przeglądarkę na okienko i zmniejsz jego szerokość. U mnie dzięki temu znika; nie wiem, może znowu coś spi♥rdolili, ale przynajmniej z korzyścią dla userów.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez utak3r w 23 Lut 2014, 16:09

U mnie na Chrome również brak jakichkolwiek problemów. Nawet sobie specjalnie wklepałem w szukajkę to samo, co na Twoim screenie - jest ok.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości