[Lost Alpha] by dez0wave - Download, dyskusja

Co sądzisz o Lost Alpha DC?

Przewyższyło oczekiwania
50
44%
No jest dobre, ale szału ni ma
42
37%
LA to kupa
15
13%
Nie mam zdania
7
6%

Razem głosów : 114

Re: [Lost Alpha] by dez0wave - Temat Ogólny

Postprzez vandr w 01 Maj 2014, 10:16

Cromm Cruac napisał(a):Paintball, co ty za przeproszeniem pieprzysz?

Pragnę zaznaczyć, że "dopełnienia" "za przeproszeniem" używamy w przypadku wyrazu niestosownego/obraźliwego/wulgarnego. Słowo "pieprzyć" zaliczamy do wulgaryzmu/zaakcentowania lekkiego. Ja na miejscu CC napisałbym tak:

"Paintball, co ty znowu odpie*dalasz." :caleb:
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wiewi0r.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 15 Maj 2025, 09:05
Kozaki: 1749

Reklamy Google

Postprzez paintball_0 w 01 Maj 2014, 10:41

Jak boga kocham, miałem na myśli "nie zawiera" a nie "nie wspiera". Zobaczcie o której godzinie to pisałem. :E A teraz, jak już pieprznąłem i ktoś na to odpowiedział, trochę głupio zedytować posta i udawać że nic się nie stało. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że wczoraj w robocie mocno uderzyłem się w głowę (wyglądam teraz jak Harry Potter). ;)

Nie miałem nic złego na myśli pisząc o spieniężaniu moda. Dlaczego ekipa miałaby nie mieć z tego jakichś pieniędzy? Day-Z się sprzedał? Sprzedał. A to przecież tylko zasrany dodatek. Cholera, nawet Koza Symulator zarobił na siebie!

Lost Alpha okazało się doskonałe (srać błędy), pisały o nim wszystkie wielkie sajty, ludzie będą w to grać i będą chcieć więcej. Pieniądz wisi w powietrzu.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez meJKu w 01 Maj 2014, 11:07

Jak to jest, że niebo jest jasne, a cienie dalej zachowują się tak jakby pochłaniały 100% światła? Trochę uciążliwe to jest, bo czasem nawet w słoneczny dzień w niektórych miejscach jest tak ciemno, że ciężko coś zobaczyć. Jakiś planowany fix/alternatywne ustawienia?
Image

Plus bug graficzny, promienie światła przechodzą przez grunt.
Image
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 28 Maj 2025, 15:04
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez atikabubu w 01 Maj 2014, 11:15

Ale mejkuniu, zali widzisz ty li godzinę na pierwszej rycinie? :caleb:
W11 x64 / Ryzen 5800 / Gigabyte GTX 3070 / 32 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 21 Kwi 2025, 19:30
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Cromm Cruac w 01 Maj 2014, 11:18

Na każdym monitorze jest inaczej. Pomieszaj sobie w konsoli
r2_tonemap_middlegray
r2_tonemap_lowlum
i ustaw jak chcesz.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 14 Maj 2025, 23:19
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez paintball_0 w 01 Maj 2014, 11:36

Grzebanie w opcjach nie rozwiąże problemu.

Wyjdź na podwórko. Stań w pełnym słońcu na pół godziny. Cienie po pół godzinie wydadzą ci się niemal czarne, prawda? Teraz wleź w cień i odczekaj chwilę. Cienie się rozproszą i już widzisz normalnie, prawda? Źrenica dawkuje ilość światła padającego na siatkówkę. W grze tego efektu brak. Dlatego musimy używać latarek, żeby zobaczyć co jest w cieniu drzewa. I żadne ustawienia monitora tego nie poprawią. Bo jak wyleziesz w grze spod cienia, to już cię słońce realistycznie nie oślepi. Cała gra będzie wyglądać tak, jakbyś przez cały czas chodził w ciemnych okularach.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez meJKu w 01 Maj 2014, 11:42

atikabubu napisał(a):Ale mejkuniu, zali widzisz ty li godzinę na pierwszej rycinie? :caleb:

A mam wyjść o 5 rano na dwór i pokazać jak to wygląda? :caleb:
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 28 Maj 2025, 15:04
Kozaki: 111

Postprzez Pangia w 01 Maj 2014, 11:53

W PDA masz datę 1 września 2012, więc poczekamy te 4 miesiące ;)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez karol626 w 01 Maj 2014, 13:18

Więc tak, ściągnąłem, odpaliłem i pochłonąłem się. Mod(czy raczej powinnienem mówić gra?) jest świetny chociaż średnio co 30-40 minut wywala mi na pulpit da się z tym żyć. Po kilku dosłownie minutach na znalazłem artefakt na pustym polu( w pobliżu czyli tak ok. 20 m nie było pojedynczej anomalii) a było to juz raptem po wybiciu kilku bandytów. Bardzo satysfakcjonujące było również znalezienie SWD przy jednym z żołnierzy którzy pilnowali mostu. Fakt faktem że strzelanie z tej broni póki co jest nie możliwe( przypuszczam że w raz z rozwojem psotaci czyli z rookie na expirenced i tak dalej bronie tego typu będą wygodniejsze w użyciu)

Po uratowaniu Lisa moim oczom ukazała się możliwoć naprawiania sprzętu(czegoś czego w Cieniu nie wiem czemu nie zaobserwowałem czy tego nie było czy po prostu moja chciwośc ukończenia gry uniemożliwiła mi odnalzienie tej rzeczy)
oraz okienka modyfikacja spowodowały niewielki uśmieszek, który znikł tak szybko jak spróbowałem na nie najechać. Gdzieś w temacie widzałem żeby naprawić inną broń należy opróżnić troche ekwipunek i to się opłaciło gdyż po wyrzuceni broni mogłem naprawić kombinezon, wciąż jednak nie wiem czemu nie moge dodać żadnych modyfikacji, nawet nie pokazują się mi ich opisy lecz przypuszczam że nie ejstem jedyny który posiada ten problem i mimo to prosze o odpowiedź co z tym zrobić jednak sam z siebie psotaram się przejrzeć kilak sotatnich stron tego tematu.

Wciąż jestem w Kordonie i psotanowiłem prze dudaniem się na Wysypisko zabawić się z żołnierzami na posterunku. Udało mi się podkraśc i jedneog po ichu nożem załatwić. Przy próbie wejśca do budynku zostąłem zauważony lecz wytrzymałemw środku na tyle długo by wybić wszystkich wojaków pojedynczo. Na posterunku znalazłem komputer i sejw do obydwu potrzebny kod niestety żadne wojak nic takiego przy sobie nie ma, oraz nic nie zostało dodane do mojego pda. Bug czy poprostu hasła musze odgadnąć lub są gdzieś indziej?

To tyle sorki chyba nie rozpisałem się aż tak bardzo :) .
Awatar użytkownika
karol626
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2012, 16:25
Ostatnio był: 05 Wrz 2015, 16:39
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 3

Postprzez Adik w 01 Maj 2014, 13:43

Aby zmodyfikować broń lub pancerz musisz klikać na wybranej modernizacji kilka razy, aż się nie zaznaczy a klikać trzeba na brzegu z lewej strony obrazka modyfikacji, taki paseczek jest jak ci się uda zaznaczyć zaświeci się na żółto.
"Hey man you know I'm really okay,
The gun in my hand will tell you the same" - The Offspring - Bad Habit

Za ten post Adik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive karol626.
Awatar użytkownika
Adik
Łowca

Dołączenie: 28 Kwi 2014, 14:21
Ostatnio był: 11 Cze 2025, 14:42
Miejscowość: Świętochłowice
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 90

Postprzez Wiewi0r w 01 Maj 2014, 14:56

@Paintball, znowu wymyślasz. ;) W niektórych grach jest implementacja symulacji adaptacji oka, ale w x-rayu, jak widać, chyba nie. :D
Nie przeskoczysz ograniczeń silnika. :(

Edit: Chociaż jak wlazłem w zasypany tunel kolejowy przy moście na Wysypisku, progresywnie robiło się coraz ciemniej. Bez latarki nie ruszysz.
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Cromm Cruac w 01 Maj 2014, 15:10

Wiewi0r napisał(a):W niektórych grach jest implementacja symulacji adaptacji oka, ale w x-rayu, jak widać, chyba nie.
Owszem jest i sterują nią właśnie komendy konsoli, które podałem wcześniej.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 14 Maj 2025, 23:19
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość