[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez sms216 w 11 Maj 2014, 15:38

@Beziele czemu te psy są takie małe u cb?
sms216
Stalker

Dołączenie: 20 Sty 2013, 11:25
Ostatnio był: 21 Maj 2018, 15:03
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Noiseless Viper
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez alex_dragon w 11 Maj 2014, 15:50

hmm wg mnie stoi w oddaleniu i gdzieś na jakieś skałce

@ KOSHI
Dzieki za info, wprawdzie udało mi sie wejść chyba wszędzie gdzie jest to możliwe jak do tej pory ale niewykluczone ze sprawdze jaki jest widok z innych miejscówek.

@ sms216
Jakieś info dodatkowe ? co masz w logu ? trudno tak telepatycznie ludziom mówic co jest grane ze masz CTD
(żółta ramka na górze)

@ Trikster
Sorry, źle sie wyraziłem, wiem ze tych parę lokacji to jest w huk roboty, po prostu skoro miedzy Misery 1 a Misery 2 jest spora przepaść to miedzy Misery 2 a 3 zakładałem ze bedzie podobna.
Nowe mapy, New Ordnance i moze coś jeszcze ... no to fakt jak to sie zsumuje to faktycznie jest przepaść.
alex_dragon
Tropiciel

Dołączenie: 12 Kwi 2014, 16:28
Ostatnio był: 04 Sty 2026, 00:55
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 30

Postprzez Beziele w 11 Maj 2014, 15:53

@sms216
Siedziałem na całkiem wysokiej skale. Inaczej bym raczej sobie rady nie dał xd
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez nati20 w 11 Maj 2014, 22:00

Jest dobrze. Cofnęłam się w zapisach do momentu gdy z życiem było dobrze. Obeszłam trochę schowków, potem zrobiłam zadanie brodacza na art, zadanie sowy na najemników i głuszca na pijawki. Kupiłam piecyk na paliwo i ammo. Niestety mój płaszczyk to już szmata więc ciułam na wdzianko. Mogę zrobić zadanie sułtana i tu moje pytanie- co się lepiej opłaca: wybić szewczenke czy umówić się z brodą?
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Szewczenko w 11 Maj 2014, 22:07

lepiej z Brodą, później w leśniczówce możesz lepszy sprzęt uzbierać.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez KOSHI w 13 Maj 2014, 19:08

Spraw kilka co do gry:

1. Czy mi się wydaje, czy to jednak prawda, że możliwe jest, żeby Skadowsk się wyludnił? Oprócz stałych bywalców nowych stalkerów brak...
2. Jaki macie spawn w takich lokacjach jak ZUO, podziemia BIS, tartak, żelazny las? Wydawało mi się, że Misery oparte jest na P.G.R i M.S.O więc podziemia BIS to burery, Izmuzdroje - siedzbia chimery, ZUO - siedziba Monolitu, a gdzieś u mnie jakieś pustki. Też tak macie?
3. Miny i ładunki. Eksperymentalnie sprawdziłem kombinacje miny / fugasa i 2 butli z gazem (z jedną kreską są po niecałe 600 rubli i te są najlepsze). pie*dolnięcie jest okrutne. Pięknie się można nachapać kasy waląc wolność i powinność w sumie bez większego wysiłku - zaczajka pod Janowem i voila!. Stajemy naprzeciwko ich marszuty, zakładamy niespodziankę i po wszystkim zbieramy łupy. Miny są zatem ogólnie fajne, ale dochodzę do wniosku, że strasznie burzą równowagę gry.
4. O sokolim wzroku przeciwników nie piszę nawet, bo to wiadome. Najlepiej chyba pacyfikować oddziały od tyłu. Rzadko kiedy są wstanie się ogarnąć, a jeszcze lepsze 2 granaty z podlufowego i po kłopcie. Dziwne, od tyłu cie nie słyszą, ale wiedzą, że granat leci i uciekają, a od przodu zdejmują cie z połowy planszy i są wstanie wrzucić granat do kieszeni. Wg. mnie troche balans z dupy, ale niech tam.
5. Kula ognia. śmigam sobie w tym w ciężkim płaszczu w zestawie 2 sztuki. Różnicy w umieraniu nie widzę żadnej, no może ze słabszej broni nie padnę od razu. Pancerz chyba się mniej niszczy, ale ciężko to stwierdzić. Ciekawy jestem jak 2 kule ognia sprawdzają się w ciężkich pancerzach. Czy faktycznie coś dają, czy to jednak zasługa pancerza.

I to by było na tyle.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez alex_dragon w 13 Maj 2014, 21:27

1. To nie tylko mnie sie w takim razie zdawało, witamy w klubie KOSHI, Skadowsk z wyjatkiem stałych NPC jest pusty, nie wiem gdzie nocuje i żyje powinność, wolność ale nie tam. A co ile pojawiają sie nowe oddziały, nie mam pojęcia.
2. ZUO - nie zauwazyłem, tartak, to samo, żelaz las - byli najemnicy ale wg mnie mozliwe ze tylko przechodzili
w sumie pojawiaja sie bandyci i najemnicy koło ogniska pod mostem, kolo ogniska na górce koło ZUO, oraz na stacji benzynowej a i jeszcze łażą drogą od mostu aż po dzwigary ale bardzo nieregularnie.
3. Zaminowałem barke Noego i odszedłem troche i jak cos nie walnie, nie wiem co to było ale nic nie znalazłem.
Co do zabijania to Powinności i Wolności nie tykam.
4. Zabijanie od tylu - 2 najlepsza opcja aby sprawdzic czy mamy do czynienia z przyjaciółmi, jak zaczynają krazyc i zdejmowac bron to znaczy "wróg". Jak stoja w miejscu i ewentualnie zdejmuja broń znaczy "chyba przyjaciel."

A propos miałem sprawdzić gdzie nie działa noktowizor.
Noktowizor nie działa w sprzętach gdzie mamy upgrade lepszy kontrast czy jak to sie zwie.
Mam 2 M14 DMR - jedna po upgradzie, druga przed (uszkodzona). W tej upgradowanej - NIE mam noktowizora.
To normalne ? Takie było zamierzenie ?
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez Pangia w 13 Maj 2014, 21:59

alex_dragon napisał(a):A propos miałem sprawdzić gdzie nie działa noktowizor.
Noktowizor nie działa w sprzętach gdzie mamy upgrade lepszy kontrast czy jak to sie zwie.
Mam 2 M14 DMR - jedna po upgradzie, druga przed (uszkodzona). W tej upgradowanej - NIE mam noktowizora.
To normalne ? Takie było zamierzenie ?

Ulepszenie na kontrast nadpisuje noktowizor. Jak byś miał na hełmie żółty filtr, a na lunecie niebieski, to jaki byś chciał obraz? Żółty? Tyle że tu silnik ma ograniczenia i nie miesza obu widoków, a daje ten, jaki jest na lunecie. Na lunecie masz kontrast, widzisz kontrast. I cześć pieśni.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive alex_dragon.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez alex_dragon w 13 Maj 2014, 22:10

Spoko, M14 upgradowałem dawno temu i zapomniałem o tym kontraście
pójde na polowania i naprawie następna M14

A propos czy do Misery sa celowniki gnomus jak do AA2 + TT ?
Nie ukrywam ze ta czerń dookoła jest leciutko irytująca.

edit
ok przeczytałem http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... s/synopsis
wypowiedź N.Aaroe dlaczego została zachowana czerń, przy celownikach kolimatorowych gdzie przyblizenie jest zerowe lub lunetach o niewielkim przyblizeniu nie byłoby problemu ale przy lunetach o duzym przyblizeniu widok wkoło celownika przyblizał by sie w idencztyny sposób
kurcze :-(

Tak czytając wypowiedź KOSHIego pomyślałem sobie ze fajnym patentem byłby ładunki wybuchowe odpalane radiowo
Użycie byłoby jak latarki ręcznej czy lornetki - do łapki, odpalenie to lewy przycisk myszy.
Dwa typy ładunków - jeden produkcji radzieckiej - efektywność powiedzmy 50% czyli co drugi działa.
Drugi to niemieckie np - jeden na dziesięć ma wadę, cena oczywiscie wyższa.
Po akcji gdzie kolejny raz nie odpaliły ładunki mozna byłoby nawrzeszczeć na Sowe co za syf sprzedaje :-)

edit 2
Czy wam tez znikają trupy NPC po zabiciu ?
Super kamuflaż to jedno, to ze nie moge znaleźć trupa w wodzie czy na ziemi bo ma niezły kamuflaż to rozumiem ale ostatnio miałem akcje z najemnikami na drodze koło ogniska i uszkodzonego vana.
Ja na Skadowsku, oni na drodze, wychodze na dach zeby sie rozejrzeć i wiedziec gdzie isć i nagle widze ze sie skradaja i do mnie celują. Bang, bang, jeden lezy, bang, bang bang, drugi lezy, z trzecim bylo dłuzej ale i on padł.
Patrze przez lunetę i zapamiętuje miejsca gdzie padli.
Ide na miejsce. Przeszukuje trupa nr 1 i nr 3 a 2 nie moge znaleźć. Chodzę i szukam i kręce sie i wiem ze przeciez MUSI tam lezeć, przeszukuje po centymetrze, sprawdzam całą drogę, NIC.
F5 ide do Skadowska i po pewnym czasie jednak mówie sobie ze przeciez MUSI pgdzies lezeć. Wracam a 2 leży NA WIDOKU na drodze tak ze go widać z odległosci kilku metrów.
Nie ma opcji zeby to był nowy trup,
Nie ma opcji zeby jakies zwierze go przeniosło.
Nie było mnie moze z 1 min, trup sie znalazł.

Grywam w AA2 + TT SoC i tam sie zdarzaja takie rzeczy ze trupy znikają.
Nie pamiętam takich akcji w CoP vaniili, w Misery zdarzyło mi sie to pierwszy raz. Tzn pierwszy raz to zauwazyłem, poprzednio myslałem, ze jest to po prostu kamuflaż albo ja jestem slepy i nie moge znaleźć trupa ale jezeli do tego jeszcze dochodzą znikające trupy to kiepsko.
Czy dałoby rade zrobic taki wykrywacz PDA - niech bedzie do uzycia przez obie łapy, niech sie odpala 1 min, niech ma zasieg 10 metrów ale niech bedzie bo takie szukanie znikajacych trupów jest strasznie irytujace :-(
pozdr Adam
Ostatnio edytowany przez alex_dragon, 14 Maj 2014, 12:40, edytowano w sumie 1 raz
alex_dragon
Tropiciel

Postprzez Abominator w 14 Maj 2014, 12:29

Po dwóch przebytych zawałach po 5 min postanowiłem przeinstalować Misery bez Dark Mode :D
Abominator
Kot

Dołączenie: 27 Kwi 2014, 17:55
Ostatnio był: 14 Maj 2014, 13:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez Wiewi0r w 15 Maj 2014, 23:41

Po pograniu trochę w LA, tak mię naszło:
Czy nie ma opcji zaimplementowania takich zadań-zleceń jak w SoC/CS? W vanili i ch nie było (na rzecz rozbudowanych questów pobocznych), ale takie coś by się przydało... Albo i nie. Za łatwo by było. :P
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez alex_dragon w 16 Maj 2014, 03:05

w jakim sensie za łatwo ?
ze za duzo kasy by wpłynęło ?
to mozna byłoby ich nie wykonywac :-)
są tacy co z nozem ida na najemników i tacy co ida z w pełni upgradowanym karabinem snajperskim
sa tacy co ida na żywioł i działaja granatami i tacy co ida z PMem

sa tacy co jedzą tylko pieczone/gotowane mięso i tacy co kupuja hermetyczna/nieszkodliwe jedzenie
piękne jest to ze MASZ wybór, mozesz grac jak chcesz

a co do LA .... w Misery miałem jak do tej pory chyba 2 CTD a gram kolejny miesiac
w LA miałem 3 CTD za jednym podejsciem i naprawde grałem na niskich ustawieniach

załozenia LA sa fajne, dodane opcje tez, np to ze trzeba pic, hmm mam nadzieje ze w Misery 3 tez takie cos bedzie ze trzeba bedzie pic wode lub herbate Brodacza

co do zadań pobocznych to juz były propozycje aby np naukowcy zlecali przyniesienie jakis specjalnych artefaktów albo zeby Sowa lub Żwawy zlecał znalezienie jakieś broni w dobrym stanie
albo np abysmy moglis sie najać u Brodacza jako ochrona, albo abysmy dostawali zlecenia wykonczenia jakiesj grupy zombie która sie np pojawiała w tartaku,
mozliwosci jest sporo, ja czekam na Call of Chernobyl, jak to sie pojawi to jest spora szansa ze sie pojawi w Misery 3 kilka nowych mapek czyli bedzie super :-)
alex_dragon
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości