"Akurat o czasie" by Gizbarus

Powyżej 5000 znaków.

Moderator: Realkriss

Re: "Akurat o czasie" by Gizbarus

Postprzez Gizbarus w 13 Maj 2014, 20:59

A przez jaką inną mógłby spoglądać? Ku*wa, sąsiada z bloku?

Wiedziałem :E WIEDZIAŁEM, że ktoś w końcu się doczepi do tego szczegółu...:E Ale rzecz w tym, że przecież to w niczym nikomu nie przeszkadza, że jest powiedziane o lunecie mojego karabinu. Wszak mógł być pożyczony :realcaleb:

Jedna pijawa w kilku norach?

Fakt, niedopatrzenie.

ak na mój gust, troszkę zbyt wyrafinowane stwierdzenie, jak na profesjonalnego zabijakę, który odmraża tyłek, czekając na jednego ludka, którego mógłby skosić dosłownie wszędzie, szczególnie w Zonie.

Zbyt wyrafinowane? Wyjaśnij może, bo nie kumam. A czemu akurat tutaj? Bo akurat ten człowiek siedzi całe cholerne życie tylko w jednym miejscu i dni, kiedy rusza swój opasły tyłek z miejsca, można policzyć na palcach jednej ręki nieuważnego drwala :caleb: Poza tym, to można potraktować jako przykład, zastraszenie. Chciałem dodać motyw z przyjazdem celu starą Wołgą, ale nie pasowałoby to zbytnio do realiów - przynajmniej moich.

Że świecą w ciemnościach, czy zeżarłeś literkę i miały być pokropione wodą święconą przez jakiegoś batiuszkę?

"Wyświecone", czyli wyglądające tak, jakbyś potraktował spodnie garniturowe żelazkiem bezpośrednio, nie oddzielając ich szmatą czy innym kawałkiem materiału. Ale skąd możesz to wiedzieć, skoro nie wiesz nawet co to garnitur :suchar: Chodzi o tendencję starych spodni do "wyświecania się", czyli nabierania niejakiego paskudnego połysku z powodu przetarcia.

To musiało zaje*iście mocno padać, że tak szybko zaczął znikać w puchu!

Wiesz, mogło nagle zacząć mocniej padać :P I nie chodzi o to, że nagle Si... grubas ( :caleb: ) zamienia się w bałwanka czy igloo, tylko po prostu na jego płaszczu zatrzymuje się coraz więcej płatków śniegu, przez co powoli zaczyna się robić biały.

Trzeci utwór planuję wydać z tytułem "Zbyt wcześnie", ale to jeszcze wersja robocza, do dopasowania. Acz tak, koniecznie ma być coś z tym związane. I nie wiem jeszcze, jaki wybrać kolor dla ostatniej (?) części - był czerwony, jest biały... Nie wiem, może niebieski, może szary. Okaże się.

NCZP ostatnio chciałem nawet tknąć, ale wtedy przyszedł mi do głowy pomysł na tego shorta :caleb: Priorytety, mój drogi :suchar:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Voldi w 13 Maj 2014, 21:17

Gdybym - jak on - leżał kilka godzin w jak śniegu, to o ogniskach myślałbym w ten sposób:
Wszędzie, ku*wa, te pierd*lone, je*ane w dupę ogniska. I siedzą te ch*je, jak zaklęte, przy ciepełku, i grzeją dupska. I nie w smak im, ku*wa, choć na minutę odejść. A ja? Leżę, ku*wa, pizdylion godzin po to, żeby zdjąć jakiegoś grubego sku*wola. Do dupy!.
Na pewno nie używałbym tak skomplikowanego słowa jak "porozpalane", bo - pracuję na mrozie czasem, więc wiem - nawet myśląc o nim... poplątałbym sobie język. No i zdecydowanie nie byłoby beztroskiego "to tu, to tam" w takich warunkach.

A. No. Wiem, co to garnitur, ale nie piorę i nie prasuję od 5 lat, bo cały czas noszę i nie mam czasu, to nie wiem :caleb:

Tak czy siak musiałoby spaść sporo śniegu - od takiego grubcia bije dużo ciepła i trzeba w moim mniemaniu sporo czasu, żeby ilość śniegu na tyle ochłodziła zewnętrzne warstwy ubioru, by zacząć go przysypywać.

"Priorytety"? Ty ku*wa gnoju! :tm:
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Kudkudak w 13 Maj 2014, 22:02

Voldi, nie każdy jest takim zwyrolem i bandytą jak Ty, by zaraz kląć :caleb: Opowiadania jeszcze nie przeczytałem, ale chcę zwrócić uwagę na dopisek Voldiego o wspomnianym mrozie. No właśnie, nie wszyscy muszą tak samo reagować na obecność wyjątkowego mrozu. Rozumiem, że zimno i dupa powoli się odmraża, ale są jednak osobnicy, którym pasuje zimna atmosfera i chłodny klimat, nawet dostrzegają w nim jakieś wartości artystyczne. A że zabójcy Gizka to zazwyczaj właśnie artystycznie uzdolnione picze ( :caleb: ), to już tego w nim nie zmienisz i nie będą kląć na każdy kamień :F

EDIT: Przeczytałem z ciekawości pierwsze akapity no i jest bardzo fajnie, aż przeczytam całość. Zabójca to jednak człowiek spokojny, trzymający nerwy w ryzach, więc nie dziwię się, że nie używa słownictwa opisanego przez kolegę :TM: Voldiego. Po za tym te opowiadanie całkowicie straciłoby wtedy swój sens i całość możnaby opisać tą emotką: :meesh:
Image
Image Image Image Image Image

Za ten post Kudkudak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Voldi, Gizbarus.
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Method w 19 Maj 2014, 10:16

Z rozmyślań wytrąca mnie pojawienie się mojego celu. Figura beczki, specyficzny, kaczy chód, uszanka i futrzany płaszcz. Jestem w stanie przysiąc, że pod spodem na swoje przetarte, wyświecone spodnie i tą niemodną, starą skórzaną kamizelkę.

Dlaczego umieściłeś atika w Zonie i do tego od razu go uśmierciłeś?
Image

Za ten post Method otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Poprzednia

Powróć do Teksty zamknięte długie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości