Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez lehoslav w 03 Cze 2014, 19:26

Niedawno robiono remont mojej ulicy.
Mam wrażenie graniczące z pewnością, że głównym problemem inżynierii drogowej jest to, że projektanci nie wyjeżdżają w teren i robią swoje projekty przy biurku na mapie. Efekt jest podobny do granic państwowych w Afryce: przykładamy linijkę, ciągniemy kreskę, na papierze wygląda pięknie. Co z tego, że do realizacji genialnego projektu trzeba wyciąć 20 starych drzew, zniszczyć park, zepsuć wygląd ulicy. I co z tego, że ze stosunkowo niebezpiecznego skrzyżowania robi się bardzo niebezpieczne o bardzo ograniczonej widoczności. Na papierze fajnie wyglądało. A że w terenie są nieprzeźroczyste domy, nieprzeźroczyste płoty, inne nieprzeźroczyste przeszkody? A nic, ważne, że kasa za projekt na koncie się zgadza.
Dozymetry: Gamma-Scout Rechargeable, Berthold LB 133-1, SV500, FH40T, KSMG1/1M, Терра МКС-05, Graetz X50ZS, RSA 64D, DL-Messer 6150, DP66M, ДП-5В, RAM-60A, RAM-63 (miernik scyntylacyjny α, β, γ), RWA 72 M, Graetz EDW150, KOS-1, FAG FH41, EKO-D, Radiagem 2, Rados RDS-110, Thermo SVG 2, PDMR82, an/udr-13, Стора-ТУ, PM1603A, PM1621A
W Zonie: 5 razy (16 dni)
Awatar użytkownika
lehoslav
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lut 2014, 12:34
Ostatnio był: 09 Sty 2026, 19:36
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 84

Reklamy Google

Postprzez Imienny w 04 Cze 2014, 13:05

http://fakty.interia.pl/raport-matura-2014/aktualnosci/news-matura-2014-co-trzeci-uczen-oblal-egzamin-dojrzalosci,nId,1437091#iwa_item=5&iwa_img=0&iwa_hash=34946&iwa_block=facts
JAK to jest możliwe, że tak takiego testu nie da się napisać na 30%? Czy z polską edukacją jest aż tak źle?

Dodatkowo irytuje mnie podejście niektórych osób do leczenia pacjentów - moja mama pracuje jako pielęgniarka środowiskowa ponad 20 lat i widzi, że duży odsetek lekarzy na nawet lekkie choroby przepisuje antybiotyk. Z tą mentalnością za około 30 lat będzie się on nadawał tylko na śmietnik, bo będzie nieskuteczny. Widząc to nie dziwię się alergolog, u której się odczulałem, że na słowo antybiotyk reagowała niechęcią, a wręcz złością - przepisała raz mi zioła i inne tego typu specyfiki, które były bardzo skuteczne (mam do niej uraz, bo raz kazała mi czekać dodatkowe 15 minut - a czekałem już ponad 2h - bo miała syf na biurku i nie mogła znaleźć jednej kartki).

Dodam, że u nas intelektualista musi być nocnym markiem ("Superwizjer" czy inne interesujące programy puszczane są po 23:00), bo za dnia głównie lecą seriale i inne tego typu "widowiska", na które nie starczy epitetów, by je opisać :facepalm: :facepalm: :mad: - kanał, na którym wartościowe program lecą za dnia, to "perełki".

Widząc to, co się obecnie nie tylko w Polsce dzieje, mam ochotę postawić :wódka: dziennikarzowi muzycznemu, który w programie "Inny punkt widzenia" stwierdził, że nie boi się globalnego ocieplenia, tylko globalnego zidiocenia, które dla niego w zasadzie stało się faktem.
"Każdy człowiek pozostaje człowiekiem, dopóki swoimi postępkami nie dowiedzie czegoś przeciwnego." Arkadij i Borys Strugaccy, "Niedoskonali, czyli Czterdzieści lat później"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 23:48
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 230

Postprzez Przemek77 w 04 Cze 2014, 13:29

lehoslav napisał(a):Niedawno robiono remont mojej ulicy.
Mam wrażenie graniczące z pewnością, że głównym problemem inżynierii drogowej jest to, że projektanci nie wyjeżdżają w teren i robią swoje projekty przy biurku na mapie. Efekt jest podobny do granic państwowych w Afryce: przykładamy linijkę, ciągniemy kreskę, na papierze wygląda pięknie. Co z tego, że do realizacji genialnego projektu trzeba wyciąć 20 starych drzew, zniszczyć park, zepsuć wygląd ulicy. I co z tego, że ze stosunkowo niebezpiecznego skrzyżowania robi się bardzo niebezpieczne o bardzo ograniczonej widoczności. Na papierze fajnie wyglądało. A że w terenie są nieprzeźroczyste domy, nieprzeźroczyste płoty, inne nieprzeźroczyste przeszkody? A nic, ważne, że kasa za projekt na koncie się zgadza.

Kolego, u mnie właśnie akończono trwający niemal rok remont ulicy. Ale jakie podczas remontu "dymy" odchodziły to mózg staje. Okazało się, że podczas projektowania remontowanej ulicy i jej otoczenia (studzienki, chodniki) korzystano z planów ...... sprzed 30 lat. I panowie iżynierowie i panowie robotnicy co chwila zadziwieni - bo a to puste pole okazało się zapełnione przez domy, a to w jednym miejscu "wyrósł sobie" kiosk, w drugim sklep i tak dalej. Po prostu czeski film i Monty Python w jednym...
Ludzie kurwiali na czym świat stoi bo robotnicy nie chcieli im robić wjazdu na posesje, tłumacząc to "a bo na planie nie ma pańskiego domu". Dopiero szereg interwencji zrobił swoje.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Terminus w 04 Cze 2014, 13:45

Odezwał się pracownik PKP, która jak się dowiedziałem przy uzgadnianiu lokalizacji budynku w sąsiedztwie torów w Krakowie, projektuje przebudowę swoich linii bazując na mapach z lat 80-tych i nie ma pojęcia, że w miejscu w którym sobie beztrosko ciągnie kabel 10 lat temu powstało osiedle :E

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Przemek77, Pangia, vandr.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Jurand w 04 Cze 2014, 19:12

Mnie wpienia moja koleżanka która najpierw mówi mi jaki jestem ładny, mówi że jestem jej a dzisiaj mówiła miłe słówka mojemu koledze przytula się z nim, trzymała za ręce a na mnie nie zwraca nawet uwagi a tamten na dodatek mówił że jest jego dziewczyną. Nie mam na nic ochoty, zastanawiam się czy powiedziałem coś co ją obraziło albo czy popełniłem jakiś błąd. Zastanawiam się również dlaczego mi to zrobiła. :(

Za ten post Jurand otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive caleb59, kajzerPL, KoweK, Kwiczoł.

Jurand
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Maj 2014, 18:48
Ostatnio był: 20 Paź 2014, 21:05
Miejscowość: Żólty domek.
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 13

Postprzez Pangia w 04 Cze 2014, 19:16

Bo to pustak, którego możesz użyć do wypełnienia dziury w ścianie. Szkoda się przejmować.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Nieznajomy X.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Re: Odp: Co was w...pienia

Postprzez Poldzer w 04 Cze 2014, 19:41

Też przez to przechodziłem. Mówi kocham Cię, a zrywa z tb przez sms. Jeszcze żeby to w oczy powiedziała to by się człowiek odwrócił i poszedł w swoją stronę. Siedzisz na lekcji, jak zwykle nie wiesz co do cb mówią czujesz wibracje telefonu. Patrzysz sms od twojej dziewczyny. Aż lepiej na sercu. Otwierasz a tam coś w stylu już Cię nie kocham. Jak to można już nie kochać?? Kobiety to skomplikowane są.

Żal 2:

Teraz u mnie w szkole jest moda, że dziewczyny znajdują sobie chłopaków tak nie 2 lata, a 2 RAZY starszych od sb. Jak ona ma 18 to on ten idealny ok. 35. Patologia jakaś.

Sory za ból tyłka

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 20 Mar 2026, 17:05
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez Hoshka w 04 Cze 2014, 21:05

Mnie też wpienia to, że moje rówieśniczki nie mają chłopaków o 2-3 lata starszych tylko 8-10...
I co z takim robić i gdzie iść? Oczywiście że na dupną imprezę... Bleh..

Mnie wpienia zachowanie chłopaków z mojej klasy, tydzień temu w czwartek tak wkurzyli babę od geografii, że się popłakała i teraz każdy, KAŻDY (nie ważne czy ma 2 czy 4 na koniec) by podciągnąć sobie ocenę nie musi poprawiać oceny z np. sprawdzianu tylko musiał dziś zanieść podanie do dyrektora o zezwolenie na egzamin klasyfikacyjny by zaliczyć cały II semestr. Wczoraj powtórka z rozrywki tyle że z babą od matmy...
Middle fingers up, if you don't give a fuck!
Awatar użytkownika
Hoshka
Stalker

Dołączenie: 01 Wrz 2013, 15:42
Ostatnio była: 03 Gru 2023, 01:38
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 218

Postprzez MetalowyStalker w 04 Cze 2014, 21:41

:

http://gry.interia.pl/newsy/news-gry-komputerowe-prawie-zabily-kolejna-osobe,nId,1436817#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=test_a_games_1_position&iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=17212&iwa_block=games

Zwalanie wszystkiego na gry i ogółem ich idiotyczne artykuły a nie znam jakiegoś ciekawego źródła informacji.

Nazwy artykułów typu
To będzie prawdopodobnie najlepszy kontroler dla...
koniecznie 3 kropki i nic nie mówiący tytuł skłaniający by kliknąć i zobaczyć o co chodzi.

I oczywiście komary i ćmy i inne ciulstwa. To pierwsze dostanie pie*dolca jak nie dziabnie to drugie codziennie leci w strone halogenów i tam smażą się i giną. I tak codziennie jak lemingi :facepalm:
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Re: Odp: Co was w...pienia

Postprzez Poldzer w 04 Cze 2014, 21:48

Hoshka napisał(a):Mnie też wpienia to, że moje rówieśniczki nie mają chłopaków o 2-3 lata starszych tylko 8-10...
I co z takim robić i gdzie iść? Oczywiście że na dupną imprezę... Bleh..

A potem płacz, że chciał z nią niby być tylko dla sexu, on po używa i zostawi a ona dumna się chwali koleżankom że ma wszystkie perfumy z katalogu avonu... . Teraz już wiem co mówiła mama mówiąc że mam czas na dziewczyny... Gdzieś w wieku 30 lat się ożenię.

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
Poldzer
Legenda

Dołączenie: 02 Paź 2013, 17:17
Ostatnio był: 20 Mar 2026, 17:05
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 239

Postprzez Terminus w 04 Cze 2014, 22:46

Tego kwiatu pół światu :suchar:

Nie ma co się śpieszyć.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MatrixSTR.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Adam w 08 Cze 2014, 12:28

Wpieniła mnie (nie tylko mnie) kobitka od Współczesnych Rodzajów Dokumentacji. Nie dość, że uwaliła 75% roku (10 osób zdało, ale też są wku*wieni), to poprzez nieumiejętne prowadzenie zajęć i nieścisłości w podawaniu zagadnień na kolosa, nie wiemy, czego się spodziewać na poprawce. Możecie pisać, że to typowy ból du*y studencików, którzy chleją i się nie uczą, ale to nieprawda. Przed tym kolosem spięliśmy poślady, zrobiliśmy wspólne notatki z naszych prezentacji (które ona uznała za ch*jowe) i równiutko wszyscy spadliśmy w przepaść...
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości