Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez szm w 09 Lip 2014, 21:26

Iż rząd Donalda Tuska ma się cały czas dobrze, pomimo podżegania jednego z ministrów owego rządu do złamania konstytucji.
Wpieniają mnie również wakacje. To zasrane słońce palące do 20...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Reklamy Google

Postprzez xionc w 10 Lip 2014, 07:08

Ta, konstytucje to ty chyba ostatnio widziałeś na półce księgarni. Żeby nie było offtopa: Chazanowcy.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez szm w 10 Lip 2014, 10:14

Chyba ty. Art. 220 pkt. 2 (piszę z pamięci).
Nagonka na prof. Chazana.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez Realkriss w 10 Lip 2014, 10:40

Tak Cię wpienia ta "nagonka"?
A czy wiesz, że ciężko upośledzony noworodek, którego Chazan nie chciał usunąć już narodził się i po krótkim czasie życia pełnego cierpienia już zmarł?
Nie rozśmieszaj mnie.
Nie trzeba mieć nadzwyczajnie rozbudowanego zmysłu empatii, żeby sobie wyobrazić, co czuła kobieta, która musiała przez tego konowała przejść tak potworną traumę i jej rodzina, która razem z nią przeżyła tragedię.

Żeby nie było offtopu: porażka Holandii w półfinale :(
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez KoweK w 10 Lip 2014, 11:02

Realkriss napisał(a):A czy wiesz, że ciężko upośledzony noworodek, którego Chazan nie chciał usunąć już narodził się i po krótkim czasie życia pełnego cierpienia już zmarł?

Bóg tak chciał. :kotek:

Poza tym nie wiadomo, czy to było życie pełne cierpienia. Przecież niektóre osoby popierające tego doktorka potrafią stwierdzić, że jeżeli mózg był poza ciałem = nie odczuwało cierpienia. :E
Wpieniają mnie takie fanatyczne poglądy bez żadnego racjonalizmu. A wczorajsza Holendrów jeszcze bardziej. Ostatni raz próbowałem się dorobić na bukmacherce. ;_;
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 11:48
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez szm w 10 Lip 2014, 11:44

Mam pomysł! Zabawmy się in-vitro. Jak coś pójdzie nie tak, to wyskrobiemy! Potem będziemy mogli pobawić się raz jeszcze. Przecież to tylko zabawa... Nie mam dla tej kobiety za gorsz współczucia.
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Skowoo,
Negative scigacz1975.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez Herezja w 10 Lip 2014, 11:55

Kolego Szm tak się zastanawiałem kto spośród młodych ludzi bywał w Warszawie i "walczył o krzyż".
Już teraz wiem kto tam mógł być i kogo zachowanie i poglądy rozbawiły świat a mnie wprowadziły w zażenowanie.

Polska stała się pełnym i kompletnym zaściankiem świata. Twojego podejścia zapewne wstydziliby się nawet ludzie pierwotni. Nie doświadczyłeś cierpień jakie miała ta kobieta i jej rodzina ale wypowiadasz się o tym. Na prawdę ręce opadają.

ps. Aby nie było offtopa. Drażni mnie to, że Chazana odwołali a szpitalowi wlepili sporą karę. Na jego miejsce przyjdzie ktoś inny (mam nadzieję, że lepszy człowiek) i będzie musiał borykać się ze swoistym mankiem w budżecie szpitala.
Myślę, że pierwszą rzeczą jaką powinien ten człowiek zrobić to wystąpić do sądu o stwierdzenie rażącej niegospodarności byłego dyrektora i obarczenie go kosztami postępowania + oczywiście zwrotem tych 70 tysięcy.
Tak aby było KU przestrodze. Masz głupawe poglądy to się z nimi nie afiszuj bo dostaniesz po kieszeni a nie tylko kopa w dupę i pójdziesz na zieloną trawkę.

Za ten post Herezja otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Postprzez szm w 10 Lip 2014, 13:08

tak się zastanawiałem kto spośród młodych ludzi bywał w Warszawie i "walczył o krzyż".
Już teraz wiem kto tam mógł być i kogo zachowanie i poglądy rozbawiły świat a mnie wprowadziły w zażenowanie

Prowokator od Palikmiotka? Mnie też Ci "obrońcy" żenowali. Pocisk się nie udał ;).

Nie doświadczyłeś cierpień jakie miała ta kobieta i jej rodzina ale wypowiadasz się o tym.

A co mnie to interesuje? Bawiąc się w in-vitro, trzeba liczyć się ze wszystkimi możliwościami. Jak już tak bardzo chciała mieć dziecko, mogła adoptować. Tak czy nie? Przynajmniej jakieś dziecko, doświadczone przez los, (może) byłoby szczęśliwe... :facepalm: Ale jak rozumiem lepiej się bawić, a jak coś się popsuje to bez paniki! Wyskrobiem.

Wpienia mnie brak odpowiedzialności.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez KoweK w 10 Lip 2014, 13:22

Nie widzisz różnicy pomiędzy adoptowanym dzieckiem a własnym?

Wpienia mnie, że do każdego posta dopisujecie co was wpienia. Serio, jak chcecie podyskutować to się nie krępujcie - to żaden offtop, w końcu nawiązujecie do rzeczy w tym temacie. :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 11:48
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Realkriss w 10 Lip 2014, 13:41

szm napisał(a):
tak się zastanawiałem kto spośród młodych ludzi bywał w Warszawie i "walczył o krzyż".
Już teraz wiem kto tam mógł być i kogo zachowanie i poglądy rozbawiły świat a mnie wprowadziły w zażenowanie

Prowokator od Palikmiotka? Mnie też Ci "obrońcy" żenowali. Pocisk się nie udał ;).

Nie doświadczyłeś cierpień jakie miała ta kobieta i jej rodzina ale wypowiadasz się o tym.

A co mnie to interesuje? Bawiąc się w in-vitro, trzeba liczyć się ze wszystkimi możliwościami. Jak już tak bardzo chciała mieć dziecko, mogła adoptować. Tak czy nie? Przynajmniej jakieś dziecko, doświadczone przez los, (może) byłoby szczęśliwe... :facepalm: Ale jak rozumiem lepiej się bawić, a jak coś się popsuje to bez paniki! Wyskrobiem.

Wpienia mnie brak odpowiedzialności.

Ciekawa jestem bardzo, ile się nażyłeś na świecie, żeby ferować takie wyroki?
Bo wygląda mi to na poglądy kogoś, kto o zakładaniu rodziny i dzieciach wypowiada się jedynie teoretycznie. Nie piszę tego złośliwie i nie jest to przytyk, jedynie stwierdzenie faktu, że odnoszę wrażenie, że gada się ze ślepym o kolorach.
Nie rozumiem, dlaczego ludzie mieliby nie korzystać z dobrodziejstw postępowej, nowoczesnej medycyny i nie starać się mieć własnych dzieci., skoro jest taka możliwość?
To może leku na raka też nie szukać, bo będzie jak Bóg da?

A już to, że nie masz za grosz współczucia dla matki, która straciła dziecko - no comments.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez szm w 10 Lip 2014, 13:44

Nie mam, i nie będę miał. Może nie mam pojęcia o zakładaniu rodziny, może mam.. ;) Kończąc całą tą wojenkę o Chazana, bardzo dobry komentarz znaleziony w necie. Dobranoc.

~Adam-Dead - 1 godz. 52 min temu
1) O jakie zdrowie matki chodzi? Czym groziło jej osobiście pozostawienie płodu ? O czym wy ogóle piszecie - chyba że chodzi o cesarkę, znieczulaną zewnątrzoponowo, gdzie ma się małą poziomą bliznę (wiem, bo żona miała dwukrotnie); 2) In vitro - 20-30 % szans na zagnieżdżenie zarodka, ogromne ryzyko wad genetycznych ze względu na środowisko, w jakim dochodzi do zapłodnienia (próbówka, nie organizm matki) i na immunosupresanty - decydując się na to trzeba być świadomym zagrożeń; 3) Misie, wystarczy wyguglać Aborcja 22 tydzień i będziecie mieli pełen przegląd, jak wygląda aborcja: filmiki, ryciny - do wyboru, do koloru: odcinanie kończyn na żywca, rozrywanie tułowia i wyszarpywanie wnętrzności dziecka, na koniec miażdżenie kleszczami główki - miejcie świadomość; 4) Kobieta 38 lat, 11 lat in vitro, 5 nieudanych ciąż, do zagnieżdżenia zarodka musiała przyjmować silne leki, które dodatkowo uszkadzały płód, genetycznie niezdolna do utrzymania ciąży - jej trzeba zapewnić opiekę dobrego psychologa, albo i psychiatry, bo jest zafiksowana na tym, w dodatku poszła do Szpitala Św. Rodziny po aborcję ? Czym to tłumaczyć jak nie skrzywieniem psychicznym bądź chęcią zysku po nagłośnieniu sprawy? 5) Chazan jak Chazan - teraz pomaga, przedtem abortował, dobrze że się nawrócił, ale czy zadośćuczynił? Tego nie wiem, wiem że wyprowadził szpital na Madalińskiego na prostą tak, że Żelazna czy Karowa do pięt mu nie dorastają. 6) Tak też byłem w podobnej sytuacji: Moja córka w teście PAPPA dostała 80% szans na zespół Downa, co zostało POTWIERDZONE przy USG 4D przez dr Roszkowskiego z W-wa (kto wie, ten zna klasę tego fachowca). Byliśmy NAMAWIANI gorączkowo na aborcję przez lekarzy z Instytutu Genetyki W W-wie i odsądzani od czci i wiary, że nie wiemy co robimy, gdy się nie zdecydowaliśmy (na amniopunkcję też nie ze względu na ten 1% zagrożenia). Pokochaliśmy to maleństwo takim, jakim było i jakim miało być. Córka urodziła się zdrowa: 10/10 Apgar, dziś ma 1,5 roku, biega, mówi już proste zdania. Lekarze i diagnozy SĄ OMYLNI, a ciąża i dziecko to nie odbiór samochodu, który możesz wymienić na lepszy model lub oddać na wysypisko. Zdrowe może się urodzić z uszkodzeniem mózgu przez niedotlenienie albo zrobić sobie krzywdę na resztę życia na każdym etapie dzieciństwa - i co wtedy? Po raz kolejny powtórzę: miejcie świadomość.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez Universal w 10 Lip 2014, 13:49

Zaścianek świata? No to w takim razie czemu jeszcze nie siedzisz w żelaznej dziewicy, przypalany przez jednookiego kata, jak to ponoć drzewiej bywało? pierdo*enie.

Kobieta z rodziną na pewno cierpiała, nie chciałbym być w ich skórze. Tyle, że robienie szopki wokół Chazana, szpitala im. Świętej Rodziny jest już nużące. Jeśli dopuścił się złamania prawa - to zrobić to w normalnym trybie, nie czyniąc z tego kolejnej matki Madzi. Jeśli źle zarządzał placówką - to mu to udowodnić, zrobić normalne postępowanie, czy co się tam robi. Jeśli jednak to oskarżenia wyssane z palca (bardziej niegospodarność), to życzę mu, by wygrał w sądzie ewentualne sprawy o zniesławienie.

Jednocześnie to dobry argument, by sprywatyzować służbę zdrowia, nie byłoby problemu z deklaracjami wiary, konfliktami sumienia i innymi trzeciorzędnymi pierdołami. Tymczasem problemy są tworzone na siłę i aż się ciśnie na usta "Socjalizm bohatersko walczy z problemami nieznanymi w żadnym innym ustroju", bo państwowa służba zdrowia to rozwiązanie socjalistyczne, a odgórne polityczno-społeczne gierki też o ten zakrawają. Do tego nagle HGW zostanie bohaterką części lewicy, która dotąd była jej przeciwna - z powodu jednej aborcji. No ku*wa.

Natomiast drugą rzeczą, na którą wskazuje ta "sprawa" jest to, że przymusowe wskazywanie innego szpitala czy lekarza, gdzie dokonuje się aborcji jest zwyczajnie głupie. Mnie ostatecznie przekonał argument (mam nadzieję, że nie będę musiał tłumaczyć):
- Chcę go zabić! Pomożesz mi?
- Nie! Nie rób tego!
- Dobra, zrobię to sama. Powiedz mi gdzie jest pistolet.
- Druga szuflada w kredensie.

O obowiązku wskazywania zastępczego aborcjonisty przez lekarza.

Jakkolwiek rozumiem, że chciała baba iść zrobić aborcję ze względu na to, że owo dziecko nie do końca było dzieckiem ( :suchar:), o tyle nie będąc legalistą nie razi mnie to, że przynajmniej oficjalnie stawiał wyżej sumienie, niż prawo, które jest wadliwe. Czemu się dziwić, że jest wadliwe, skoro "państwo istnieje teoretycznie" i "działa tylko w pewnych segmentach" :caleb: Wiedząc tyle ile wiem nie potępiam tej kobiety, nie potępiam lekarza, potępiam popie*dolone państwo (nie kraj jako taki, różnica zasadnicza) polskie. I co teraz Herezjo, mam głupawe poglądy, czy jeszcze nie?

I jeszcze jedno: ile takich przypadków jest w skali roku, dekady? Kiedy mowa o płodach faktycznie niezdolnych do życia, kiedy trudno na pierwszy rzut oka odróżnić nogę od głowy. Czy z tego zawsze musi być bicie piany, zamiast rozwiązać to optymalnie, po cichu?

I wku*wia mnie to, że najgłośniejszymi tematami jest Chazan, niespędzony płód, pies znaleziony na polu przez "Najsłynniejszego Producenta Papryki" (TVP Info), emerytury w zamierzeniu niższe niż miały być, nielegalność podsłuchów. To, że to jest popie*dolone państwo, Bantustan, to się mogę zgodzić - ale bynajmniej nie ze względu na ograniczone przyzwolenie społeczne na aborcję, co na krótkowzroczność, brak pragmatyzmu i zajmowanie się marginalnymi rzeczami przez ludzi, którzy powinni zajmować się kwestiami istotnymi. Dla przykładu:

Image

Tusk pie*doli na Twitterze o obiadach w KPRM tylko dlatego, że Kaczyński nazwał je ohydnymi. A taki Wprost robi z tego artykuł. Źle się dzieje w państwie duńskim.

No i właśnie to co szm wrzucił w cytat: co w ogóle wiemy o Chazanie, szpitalu i matce? Nakręcono to tak, że Chazan to fanatyczny katolik, matka to biedna poszkodowana kobiecina. A światła reflektorów grzeją równo.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1051

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość