Za garść nabojów

Powyżej 5000 znaków.

Moderator: Realkriss

Re: Za garść nabojów

Postprzez Realkriss w 07 Gru 2014, 15:02

Jęczydusze, jak chłopak zapracuje, to będzie miał więcej satysfakcji. To samo tyczy się reszty.
Ja też wierzę w Uniego, tym bardziej, że po "Sława Ukrainie" widać rozwój.
Darzbór.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Reklamy Google

Postprzez Wiewi0r w 07 Gru 2014, 16:19

Universal napisał(a):Konie nie jedzo ziarna!

Nie mogąc wypowiadać się za ogół pogłowia - Mój zjada. Końkretnie owies wpieprza. ;)

A Naboje, kurna, czytałem z miesiąc temu, nadrabiając polecane do antologii "perełki forum". Przejrzę jeszcze raz, koństruktywnie.

EDIT:
Osz ty pauko, miałem nadzieję, że zdążę wyedytować. :P

Miało być bez pierdółek, ale "cenny przedmiot wart każdej ceny" wbił mi się w pamięć tak, że muszę o nim wspomnieć.

Uwagi ogółem, i w skrócie: poza wspomnianymi - balistyka, taktyka Buldoga (wariat), niejasności z jego bronią; fabuła jako taka jest, że Rusznikarz siedzi i zawija w te sreberka. :caleb: Tym niemniej, może zmiana kolejności fragmentów nakreśliłaby jako-taką ciągłość? Nie wiem jak bardzo planujesz przerobić opka, tak tylko mówię.

Ten co z siekierą biega. Kurna, kto mu amunicję 7,92 załatwia?! ;)

Niezrozumiała relacja na linii Duch-Rusznikarz. Dlaczego Duch mu, powiedzmy, ufa? Opowiada to wszystko?
Z drugiej strony, relacja Szef-Rusznikarz jest gorąca, aż miło, acz też trochę dziwna. Może dlatego, że tak bardzo chcą się pozabijać. :D

Wątek detektywistyczny! :3

Tyle.
Ostatnio edytowany przez Wiewi0r, 07 Gru 2014, 16:58, edytowano w sumie 1 raz
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Universal w 07 Gru 2014, 16:42

Realkriss napisał(a):Jęczydusze, jak chłopak zapracuje, to będzie miał więcej satysfakcji.

Tak, ale ile jej czuję czytając takie miłe posty :E
Realkriss napisał(a):Ja też wierzę w Uniego, tym bardziej, że po "Sława Ukrainie" widać rozwój.

Nie mów "hop" zanim nie przeskoczę, a jak wyląduję - patrz, w co wpadłem :P
Wiewi0r napisał(a):Mój zjada. Końkretnie owies wpieprza. ;)

Chyba Renata Beger. Przecież wszyscy wiedzą, że konie jedzą tylko suchy chleb i kostki cukru.
Wiewi0r napisał(a):Przejrzę jeszcze raz, koństruktywnie.

Image

Dobra, wiem co do poprawki (po przejrzeniu wszystkich komentarzy): batalistyka, dłużyzny, zbytnie zapatrzenie w grę, parę błędów logicznych, brak głównej osi fabularnej. Pomijam literówki, czy błędy gramatyczne, bo to inna działka, i tak inaczej piszę.

A z plusów: bohaterowie, miejsce, odmienność głównego bohatera, lekka narracja, nowe elementy świata przedstawionego, cliffhangery, codzienne życie, "klimatyczność".

Liczę na nowe spostrzeżenia.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez Nieznajomy X w 07 Gru 2014, 16:55

Universal napisał(a):Dobra, wiem co do poprawki:dłużyzny, zbytnie zapatrzenie w grę, brak głównej osi fabularnej.

Mi się to właśnie podobało.
Owe "dłużyzny" nadają klimatu.
Zbytnie zapatrzenie w grę mi nie przeszkadza, nawet to lubię.
Brak głównej osi fabularnej też mi nie przeszkadza, bo zostało to nadrobione przez świetnie ukazany obraz codziennego życia w Zonie, z tej bardziej "spokojnej" perspektywy.
Miarą Twojej wartości są Twoje zasady.

"jak przyjaźń to do śmierci i nigdy na odpie*dol"
O.S.T.R.

"co zrobić, by uczciwie zarobić, co zrobić, by nie wyj*bać szefowi, co zrobić, kiedy szefem jest kobieta, wyj*bać kobiecie to wielki nietakt"
Metrowy

Nieznajomy X
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Wrz 2014, 21:30
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 14:33
Miejscowość: Koszmary moich wrogów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -2

Poprzednia

Powróć do Teksty zamknięte długie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości