przez Kudkudak w 01 Lis 2015, 20:08
No tak, to wku*wia w matkach. A najlepsze że trafiłeś ku*wa D:
W ogóle to nasze chrześcijańskie święto zmarłych jest, że się okazyjnie wyrażę, smutne jak rodzinny grób w negatywnym znaczeniu. zapie*dalam z rana na ten cmentarz, który jest oczywiście wybudowany gdzieś na zadupiu, o którym sam czart nie słyszał. Część cmentarzy jest budowana w mieście i rozumiem, że to brak miejsca, teren zabudowany którego nie można poszerzyć ale mogliby zbudować jakieś katakumby albo coś, bo same myślenie o tym, że miejsce spoczynku świętej pamięci członków mej rodziny jest oddalone od mojego obiektu mieszkalnego o godzinę drogi, a ta godzina zmienia się w dwie ponieważ wieje wiatr który przypomina prędzej boreaszową obstrukcję huraganową, a wiatr ten mrozi mi każdy kawałeczek skóry na twarzy bo oczywiście sku*wysyński żywioł musi zastosować się do powiedzenia "wiatr w oczy wieje" i dął praktycznie w każdym przypadku w moją stronę.
No ale to tylko narzekania, które nie mają nic wspólnego z tematem. Musiałem sobie ponarzekać. Chodzi o to, że te święto jest naprawdę smutne, bo wiele osób naprawdę nie przychodzi się pomodlić za spokój zmarłych, czy za co tam się modli każdy z osobna, ale na zasadzie "odje*ania". Jest jeden dzień w roku to trzeba go odhaczyć i wszystko git. Ja to widzę dosłownie wszędzie. A to tu znicz postaw, a to tu kwiatka przestaw, a ten kamyczek odsuń bo nachodzi na płytę. ku*wa, Bóg ma wyje*ane na to, jak zostaną ułożone te kwiatki, a tym bardziej osoba zmarła, która prawdopodobnie jest już w niebie albo smaży się w piekle, a zwłaszcza wyje*ane na kwiatki ma druga kategoria. Oczywiście, to gest symboliczny, więc zapalmy znicz, postawmy kwiat, ale nie róbmy tego przez cały pobyt na cmentarzu, opracowując nowe taktyki dekoracji grobu. Te kwiatki i tak strąci wiatr, przegniją od deszczu, pogrzebie je śnieg, ukradnie je hiena cmentarna albo nasika do nich jakiś obłąkaniec a potem to wpie*doli razem z woskiem ze świeczek. A najbardziej wku*wia, jak ktoś wtrąca w czasie trwania ciszy przeznaczonej na refleksje: "ten czerwony znicz to tak na środek przestaw, obok chryzantemów". Japierdolekurwamać. Szopka jest odprawiana dopiero za miesiąc.
-
Za ten post Kudkudak otrzymał następujące punkty reputacji:
Leo0502, Gwizdek.