Mam pytanie, kiedyś dawno temu, ktoś napisał mi, że modyfikując smart_terrain_present moge wstawic...np. dużą grupę Monolitu w Kordonie. No tak, tylko czy po wpisaniu odpowiednich linijek nie trzeba będzie grzebac w takich plikach jak spawn.ltx itp.? Na logike powinno się wstawic jeszcze spawna. No i to jest to pytanie.
Po drugie, pytanie co do pliku w gameplay'u. A dokładniej: character_desc_bar, modyfikując podane tam postacie moge im zmienic broń czy model jakiego mają używac (a można zmienic model?). Tylko tak, nazwy stalkerów tam podanych są dosyc dziwne...np. bar_stalker_white_novice_1.... domyślam się, że jest to ten pierwszy przy pierwszym stoliku jak się włazi po lewo..
1) team_default = 1 - odpowiada pewnie za neutralnośc,zna ktoś te liczby? Tzn, co będzie kiedy wpisze 2 (przyjaciel?) lub 0 (wróg?)
2)<name>GENERATE_NAME_stalker</name> - gdzie ten plik można znaleśc by w nim pogrzebac ?
3)<rank>98</rank> <reputation>0</reputation> - rank 98 (?) to pewnie wartośc jaką ma miec range stalker, ale nie zmam podziału (czyli co bedzie kiedy wpisze np. 200?) i to reputation 0...zero to pewnie dobry bo neutralny...czy np. -100 to bedzie bardzo zły a 100 to będzie master itp?
4)mam mod który daje 8 różnych kurtek stalkerów... i teraz pytanie <visual>actors\novice\green_stalker_1</visual>
moge se zrobic załużmy green_stalker_9, tylko czy to będzie odrazu z modelem? Czy wystarczy zrobic texture odpowiednio nazwac i już ?
5)#include "gameplay\character_criticals_3.xml" Co to jest ?
6) <start_dialog>bar_bar_visitors_3_start</start_dialog>
</specific_character> Gdzie to można znaleśc i czy można modyfikowac?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości