Wiele lat już nie grałem w żadnego stalkera, brak wielu mechanik w każdej części vanilli i brak chęci do modyfikacji gier, które potem się co chwilę wykrzaczaja, zupełnie mnie zniechęciło do ponownego powrotu do zony. Aż tu nagle znalazłem anomaly parę dni temu i wsiąkłem kompletnie. Jest to dla mnie najlepsza "część" stalkera, mimo, że nieoficjalna. Wszystkie lokacje w jednej grze, mnóstwo mechanik które urealniania zone, no cud. Zacząłem grę na najniższym poziomie walki i przetrwania i mimo pierwszych trudnych kilku godzin, po 10 godzinie gry miałem już nawet niezła spluwę i pancerz i 100k na koncie. Zapewne pomogły w tym szybkie podróże do już odkrytych miejsc. No ogólnie zrobiło się za łatwo. Także zaczynam od nowa, na najwyższym poziomie przetrwania i średnim walki. Mogę siedzieć w kordonie i wysypisku i 10 godzin, aby było czuć ta surowość zony i trudy w bogaceniu sie
tylko właśnie mam pytanie, tak czy tak nie wyobrażam sobie gry bez szybkiej podróży ale chcę to teraz zrobić na zasadzie, że mogę się jedynie przenosić tam, gdzie mam schowek, czyli plecak. No i właśnie żeby zaraz sobie nie zaspamowac plecakami za bardzo mapy, że względu na moje lenistwo, którego nauczyły mnie przez ostatnie lata współczesne gry, chciałbym żeby te plecaki były cholernie drogie, żebym dwa razy się zastanowić czy stać mnie na zakup nowego punktu szybkiej podróży
jak to zrobić, który plik i która linijka odpowiada za cenę zwykłego plecaka u takiego Sidorowicza? Z góry dziękuję za odpowiedź.