Mi noże nic nie zawiniły... konkretnie nóż... a konkretnie jeden typ noża. Nierealistyczne są setki typów noży w Zonie...
No... Zapewne troskliwy właściciel gospodarstwa zabrał ze sobą siekierę podczas ucieczki przed promieniowaniem w 1986 roku... Wiadomo - siekiera była mu najbardziej potrzebna.
Samochody... nawet te dwadzieścia sztuk to wciąż za dużo, jak na ilość i wielkość danych nam obszarów. W kradzież pojazdów wojskowych mogę jeszcze uwierzyć (Chociaż nie bardzo... podejść do Nivi, wsiąść do auta i przeżyć ostrzał żołdaków... chociaż mogę to traktować jako łup wojenny). A inne samochody... taaa... stały dwadzieścia lat w garażach i są nadal sprawne... i nawet szabrownicy, tak liczni po katastrofie nic nie ukradli... No cud

.
No dobra. Teraz właściwa część posta.Mógłbyś usunąć z moda tą cholerną, super nierealistyczną możliwość z umieszczania pistoletó maszynowych w slocie na pistolety? Bo o ile w obrzyna za pasem uwierzę, to już w MP5 za chiny ludowe nie jestem wstanie (I dlatego DM mnie odrzucił).
No i mam jeszcze pytanie... Będą niewidzialne anomalie... No bo mi się one wydają ciut neirealistyczne (chociaż to zjawiska całkowicie niepojęte dla nauki). Nad anomalią termiczną powinny być te "zawirowania" gorącego powietrza, elektro - wyłądowania elektryczne widoczne dla człowieka, trampolina - wiadomo...
Rozważając tą kwestie musimy brać pod uwagę jedną rzecz - ilu ludzi przeżyło by w Zonie chociaż jeden dzien bez pik pika? (Mam nadzieje, że mi się mody nie mieszają).
EDIT:
No... zapomniałem powiedzieć o Wszytkich Uzo podobnych broniach. Mea Culpa. One pasują... Ale MP-5 nie.