S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci - Globalna Dyskusja

"Ogólnie rzecz biorąc, jest to niemożliwe." Odparł Profesor Wołodia, zapytany o możliwość obrony doktoratu w przypadku posiadania tytułu profesora.

Bedzie dobrze?

Da
554
75%
Niet
38
5%
Bedom bany!
150
20%

Razem głosów : 742

Re: S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - Globalna Dyskusja

Postprzez djcycu w 07 Paź 2009, 20:30

Pomoc dla bosstonX:
:

Najlepiej to szukac wszedzie w tych wazniejszych lokacjach ale te ostatnie usprawnienia znalazlem na mapie Zaton przeszukujac stacje "Kruh". Od razu chce zaznaczyc zebys przeszukiwal wszystkie wazne lokacje a na pierwszym miejscu stare laboratoria i zaklady. Otwieraj tez zamkniete pomieszczenia ciagnac seria z karabinu po drzwiach :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez rafael w 07 Paź 2009, 20:50

macie cień w CoP ?
hmmm
ja mam w CS - ale na modzie Random. bez moa problemu nie było.
przy czym na patchu 09 cien był BARDZo widoczny, aż wyłączyłem cienie
a po wgraniu patcha 10 jest tylko minimalnie zaznaczony i specjalnie w grze nie przeszkadza.
aha - gram na 64bit win7

to tak informacyjnie
pewno pierwszy patch do CoP problem usunie
"zawsze znajdzie się stara wódka dla nowych ludzi"
Awatar użytkownika
rafael
Kot

Dołączenie: 04 Lut 2008, 01:02
Ostatnio był: 04 Lut 2012, 20:30
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez bosstonX w 07 Paź 2009, 21:33

Jeden problemik..
:

Mam ang wersje.. Zaton - to ta pierwsza mapa, a Kruh to gdzie sie znajduje?
bosstonX
Kot

Dołączenie: 06 Paź 2009, 20:12
Ostatnio był: 01 Lis 2009, 11:09
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 07 Paź 2009, 22:42

Kruh to taka baza radarowa z takimi dziwnymi antenami wkolo parterowego budynku. To jest zaraz niedaleko rozbitego helikoptera ktory lezy w stawie z anomaliami.

:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/bebf0760b1ac234b.html

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez GunHead w 07 Paź 2009, 22:46

Gram w Call of Pripyat i jestem zachwycony, ale mam buga przy ładowaniu Prypeci.
Nie wiem czy można już zadawać pytania ale muszę bo bardzo chce aby dalej gra poszła.
Mam nadzieje że moderatorzy mnie zrozumieją.
Daje loga
Loading HOM: c:\program files\stalker call of pripyat\gamedata\levels\pripyat\level.hom

FATAL ERROR

[error]Expression : error handler is invoked!
pňî \đî ˙s^v
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line : 754

stack trace:

Wersja z angielskimi napisami
Pomóżcie!!!
Awatar użytkownika
GunHead
Kot

Dołączenie: 14 Lis 2008, 23:11
Ostatnio był: 25 Cze 2010, 23:01
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez bosstonX w 07 Paź 2009, 23:06

[ciach] bez takich mi porad tutaj - xKoweKx

At djcycu - Myslalem, ze wlasnie to, ale nie bylem pewnien. Teraz wychodzi, ze to jest "Krug" czyli po prostu krag (w ang wersji jest circle). Dzieki bardzo za wszystkie info, ale ja tam tego nigdzie nie moge odnalezc...:/ Mozesz okreslic, gdzie znajdowaly sie te narzedzia? Jakie jeszcze lokalizacje oprocz mlyna i stacji naprawczej? Pozdro i z gory dzieki
bosstonX
Kot

Postprzez KoweK w 07 Paź 2009, 23:39

Nie pomagamy w przypadkach błędów technicznych. Dla jednego pana leci ostrzeżenie, dla tego z poradą ostrzeżenie słowne - nie będziemy tego tolerowali.
Jeżeli chcecie rozwiązywać problemy, to tylko i wyłącznie na temat rozgrywki/fabuły etc. Nie wspieramy was technicznie, póki nie będzie oficjalnej premiery w Europie/Polsce.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez djcycu w 07 Paź 2009, 23:50

Krag... no tak:) ze tez strzelilem gafe... wzorowalem sie na prawdziwej historii tego miejsca (Duga, Kruh itp). Sprawdz poziom nizej, zagladaj do wszelakich zakladow i laboratoriow w calej grze bo mozliwe ze niektore rzeczy juz pozbierales. Proponuje wybrac sie do Janova i skierowac sie na polnocny zachod. Tam nad tunelem jest wzgorze za ktorym lezy bezzalogowy samolot zwiadowczy. Po zbadaniu go powiedz o tym mechanikowi. Po tym chyba mechanik z Janova byl w stanie ulepszac wszystko w moim ekwipunku. Mysle nawet ze warto zbadac tez zaklad na lezacy niedaleko "Jupiteru". Swoja droga... Jesli umiesz wyciagnac z gry pliki z angielskimi tekstami moglbys mi je podeslac? bo mam do wykonania pare zadan no a ja sie rosyjskiego ucze sam... Wiec wiadomo ze za wiele jeszcze nie wiem :) A jesli chodzi o pomoc to pytaj o co kolwiek smialo moze uda mi sie jakos pomoc.

Dla ciekawskich zapodaje linka do fajnej stronki gdzie mozna zobaczyc inspiracje tworcow wszystkich trzech tytulow "Stalkera" polecam lekture jak i przegladanie zdjec :)

http://lost.co.ua/ru/reports/zona/14-radar

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez bosstonX w 08 Paź 2009, 07:21

c.d.
:

Dzieki Djcycu za pomoc :) Niestety nie moge tam nic znalezc, a jestem pewien, ze tam jeszcze narzedzi nie szukalem wczesniej... Sprobuje pozniej z tym heli. Odnosnie plikow, to podaj maila (wazy tylko 0,98mb), albo poszukaj wpisujac nazwe gry + zangielszczenie na znanej wyszukiwarce;) Aa, jak to jest z ta seria z karabinu po drzwiach? Bo ciagle w jakies probuje i nic:P Nawet z shotguna..
bosstonX
Kot

Postprzez Crisu w 08 Paź 2009, 09:13

Uwielbiamy spoilerki, tak?

:

djcycu napisał(a):Co do Strieloka to sie zdziwisz jak bedziesz konczyl gre :)
I to jeszcze jak... Właśnie ukończyłem, tak więc oto jeden wielki SPOILER dla osób, które głodne są pewnych... Hmm, może ujmę to tak - informacji i domysłów.

djcycu napisał(a):To wlasnie jest OASIS! :)
W rzeczy samej, robi wrażenie gdy się tam dotrze. Dziękuuuję!

- - -

Jeśli chodzi o zadanie odnalezienia schronienia dla "normalnych" żołnierzy Monolitu to sam wciąż nie mam pojęcia jak zakwaterować ich w Janovie czy gdziekolwiek. Początkowo myślałem, że zadanie załatwienia ochrony dla Naukowców to będzie to, ale jednak myliłem się. Myślę, że trzeba znaleźć sposób na wzięcie misji od Wolności lub Powinności i wykonać ją by zaufali, w końcu wszystko w kwestii Monolitu kręci się wokół zaufania. W końcu do tego dojdę.

Co do Cooling Tower'a - czyli miejscówki z ćwierć-okrągłą budowlą i wysokimi kominami to tutaj też nie daję rady zrozumieć jak dostać się do środka jeśli w ogóle się da. Przeszukałem teren i nie znalazłem żadnego tunelu, żadnej ścieżki, żadnej anomalii, po prostu niczego co by mnie doprowadziło do środka. W tej chwili wykonuję misję dla Naukowców, mam właśnie w tym terenie zbadać pewną aktywność za pomocą "prefekcyjnego detektora". Problem w tym, że musi być do ulepszony detektor, a zupełnie nie mam pojęcia kto potrafi go ulepszyć, jeśli w ogóle jest taka możliwość bo szukanie jednego detektora w Zonie jest wręcz samobójstwem.

Ale wracając... Nawoływania przez radio są dla mnie mało zrozumiałe, ale jest tam jakaś podpowiedź. W pewnym momencie wiadomość się urywa, a brzmi mniej-więcej: "Sroszna nużna polać. Nie prażeliem sie, jeszcze maksimum tri..." - i tutaj się urywa. Reszta sekwencji wiadomości to zwykłe "Proszim pamaci." czyli nic co mogłoby pomóc. Na dachu wieży, obok kominów znajdują się dwie anteny, na kominie zaś kolejna. Być może ktoś wzywa pomocy właśnie z wnętrza... Nie wiem.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Amber w 08 Paź 2009, 10:12

Mam zapytanko
:

Czyli 3 zestaw narzędzi jest gdzieś w tej lokacji gdzie jest jama pijawek ?. ( Niższy poziom niestety już zagazowałem ale spróbuje dokładnie przepatrzec wyższy poziom ) Jeśli kogoś interesuje to
Klucze do zbiornika z gazem są - A na początku mostu w łaziku i klucz B na początku kolumny pod mostem leży przewrócony samochód osobowy i tam jest w sejfie
Gdzie znajdę towarzyszy tego mechanika z Zatony . Jednego znalazłem ( braga - czy jakoś tak ) leży martwy w anomali natomiast nie moge znaleźć tego drugiego
W miejscu gdzie jest helikopter - tam gdzie są wyładowania elektryczne jest kompleks budynków w jednym z nich jest zejscie do piwnic/podziemi. W środku są zablokowane drzwi - gdzie znależć kod potrzebny do ich otwarcia
Amber
Kot

Dołączenie: 08 Paź 2009, 09:55
Ostatnio był: 27 Paź 2009, 15:10
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez bosstonX w 08 Paź 2009, 21:22

Problemow cd.
:

Kurcze... Nic nie znalazlem w Krugu... Poza artefaktem pzy ciele stalkera:P No ale z narzedzi nici.. A odnosnie samolotu z Janova, to zanioslem skrzyneczke i wzamian dostalem kordynaty na 3 schowki, a z ulepszeniami nici... Nadal gosciu nic nie moze (ten na pierwszej mapce moze 2/3 modyfikacji robic). Jakas pomoc? Pomozcie bratniemu stalkerowi :wink:
bosstonX
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość