@Up
Co do lektora - przeglądając pliki gry, znalazłem teksty z lektorem, jak i bez niego. Zapewne wystarczy podmienić pliki bez lektora na te, które go zawierają.
A odnośnie moda - jest cholernie klimatyczny, przez lepsze AI większość walk to wyzwanie, a do tego gra jest jakby dłuższa - w grze mija już trzeci dzień, a ja jeszcze do Agropromu nie idę. ^.^
Mam tylko kilka pytań/uwag:
1. Czy są stalkerzy poruszający się między obszarami? W Kordonie spotkałem już (i unicestwiłem) dwóch Wojskowych Stalkerów z SVU, więc teraz tylko amunicja do nich jest dla mnie problemem.

2. Czy niektóre anomalie są stałe? Pytam, bo na moście pomiędzy wioską kotów a parkingiem jest anomalia Wir oraz Elektro, które uniemożliwiają poruszanie się nim (już kilka razy z nawyku w nie wlazłem :/).
3. Dlaczego bronie przy trupach muszą być tak strasznie zepsute? Rozumiem, że to Zona, więc rzadkością będą w pełni sprawne egzemplarze, no ale litości - rzuciłem w 100% sprawny AKU 74 na ziemię, podniósł go inny stalker, zabrałem mu go (kilkanaście sekund później) i już był prawie całkowicie zniszczony. o.O
http://www.stalkerpbf.jun.pl"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"