Pozwól kris że rozczłonkuję. Tak lepiej będzie się czytać:
1.
Na to że EA wypusciła gre która była mocna zabugowana.
DayZ nie wypuszczono. To alpha, nieukończony produkt, twórcy wyraźnie zaznaczają, że zakup na własną odpowiedzialność.
2.
Ludzi mało co interesowały te wszystkie cudeńka graficzne które biły po gałach z ekranu
Każdy z moich znajomych, który kupił BF3 zrobił to głównie ze względu na małą rewolucję frostbite i jego mocy grafiki, w tym ja.
3.
niedorubki techniczne
Patrz punkt 1. DayZ nie jest ukończone, twórcy informują o błędach w grze.
4.
Nawet jezeli jest to wczesny dostęp to developer powinien opanować błędy gry przed wypuszczeniem produktu na rynek
Nie. Wczesny dostęp zakłada w dużej mierze współpracę z graczami. Developer wypuszcza wadliwy produkt, gracze w praktyce sprawdzają go dokładniej niż test-team dev'ów złożony z 10-50 osób. Dodatkowo w ramach "wynagrodzenia" gracze mogą pograć już teraz.
5.
Smaczki do gry powinny być wprowadzane w drugiej kolejności.
Pan Zbigniew i pan Ryszard kodują grę. Cholernie długa i ciężka sprawa.
Pan Tomasz i Jakub tworzą czapki i inne itemy dla gry.
Tomasz i Jakub stworzyli milion czapek i leżą na dysku w firmie. Panom szkoda, żeby modele stały i się kurzyły - dodają do gry a pan Zbigniew i Ryszard dalej kodzą. Rozumiesz w końcu?
6.
Przez długi okres czasu Rocket nie robił nic żeby bugi usunąć.
Nie syp ogólnikami, strasznie tego nie lubię. W każdej aktualce były naprawiane błędy. Nie wierzysz - sprawdź changelogi na wiki dayz - nie ściemniaj.
7.
to są jeszcze jego stare bugi z moda sprzed kilku lat.
Jedyne bugi, które się powtarzają (szczerze, nie zauważyłem ani jednego) to naleciałość silnika gry, nie moda DayZ.
8.
Sks sie buguje
Działają i magazynki i ręczne ładowanie. Rozładowanie też nie przynosi problemów. Na pewno grasz na nowej łatce? Nikt z moich znajomych także nie zauważył takich błędów.
9.
walenie w nie siekiera nic nie daje
Trzeba przyłożyć ok. 7-10 razy i drzewo upada pięknie dropiąc patyki i konary. Sprawdzone w boju kilka razy. Nikt ze znajomych nie miał takich problemów.
10.
nawet wtedy choroby mimo ze wystepuje w organizmie to nie wpływaja na pogorszenie zdrowia
Ostatnio umarłem z powodu zatrucia surowym mięsem (źle mi się kliknęło i tabletek z węglem nie znalazłem). Drugim razem dotarłem do statusu ciągłego wymiotowania i bardzo rozmazanego ekranu. Kolega poratował tabletkami z węglem. Zadziałało.
11.
przemoczone ubranie i wychłodzone ciało co skutkuje oczywiscie chorobą
Moduł wychłodzenia nie został jeszcze zaimplementowany, przemoczone ubrania poza statusem soaked i wet nie mają żadnego wpływu na grę
12.
ta gra to syf
Ta gra to produkt w wersji Alpha, bardzo dalekiej od ukończenia. Developer wyraźnie zaznaczył, że zakup jej teraz to dla wszystkich po prostu PRZYWILEJ zagrania WCZEŚNIEJ niż premiera w sklepie i pomoc w testach jak i dofinansowaniu produkcji.
Podsumowując.
Albo strasznie słabo trolujesz albo grasz na jakieś bardzo starej wersji i myli ci się połowa faktów z modem DayZ.
Nic co powiedziałeś nie jest prawdą a sam nie rozumiesz sensu kupowania wersji przedpremierowej.
Zażądaj zwrotu na steam, powiedzą ci to samo co ja. Wszędzie ABSOLUTNIE była informacja że godzisz się na warunki wersji zbugowanej a kiedy gra finalnie wyjdzie (dokładnie taka jaką chcesz) dostaniesz ją gratis w ramach zakupu Alpha'y. Coś jeszcze dodać?
Rzucam specjalnie dla ciebie link do oficjalnej strony Steam tłumaczącej czym jest wczesny dostęp.
http://store.steampowered.com/earlyaccessfaq/?l=polish