Kumpel111 napisał(a): Dla mnie jednak najlepsza pozostanie 5... A tak proszę żebyście pomyśleli i odpowiedzieli mi dlaczego "Herołs" 3 jest najlepszy ze wszystkich części
Terminus napisał(a):Dlaczego? Plastycznie jest ładniejsza i bardziej spójna. Plansza 2D jest bardziej przejrzysta i czytelniejsza. Nie traci się czasu na manewrowanie kamerą, żeby sprawdzić, czy skrzynia się nie "schowała" za drzewem.
To żeś kolego fajny przykład dał. Klimat Disciples I-II tworzyły ręcznie rysowane postacie. 3D zamordowało tę grę. To nie tylko moja ocena. Wystarczy spojrzeć na fora i sprzedaż Disciples III.LavosCore napisał(a): Gry podlegają ewolucji i kwestią czasu było, kiedy do HoMM zawita trzeci wymiar. Myślę, że błędem było postawienie na dość umowny wystrój gry - spójrzcie teraz na Disciples III i porównajcie - tam żołnierze prezentują się o wiele lepiej.
Wystarczyło zwyczajnie ograniczyć ilość i jakość rekrutowanych trupów do rozsądnych granic. Teraz wyczerpuje się limit nekromancji po jednej bitwie czasem. Ekran gdy mogę teoretycznie wskrzesić 100 wampirów ale punkty nekromancji, mimo max. rozwoju miast pozwalają mi wskrzesić 50 nie służy niczemu oprócz zdenerwowania gracza.Czy lepsze to, czy może rozpaczliwa walka z przeciwnikiem wyposażonym w hordy umarlaków ?
Kwestia gustu. 3-ka z dodatkami to rozbudowany system czarów, wieloczęściowe artefakty, rozbudowane umiejętności avatarów i dużo różnych pozytywnych zmian.Sam cenię sobie tylko i wyłącznie część drugą. Trójka..jest w porządku, jednak twórcy nie poszli w dobrą stronę,
To żeś kolego fajny przykład dał. Klimat Disciples I-II tworzyły ręcznie rysowane postacie. 3D zamordowało tę grę. To nie tylko moja ocena. Wystarczy spojrzeć na fora i sprzedaż Disciples III.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości