Jestem własnie w trakcie grania open bete War Thunder i powiem, że jestem baaardzo pozytywnie zaskoczony.
Ładna oprawa graficzna, klimatyczna muzyka, zmieniające się pory dnia, bardzo dokładnie odwzorowane maszyny, latanie z widokiem z kabiny pilota gdzie przyrządy naprawdę działają.
Gra posiada wiele trybów rozgrywki co sprawia, że nie jest nudno. Maszyny mają uzbrojenie zgodne z historią nie jak w WoT - działa które nigdy nie były montowane i cos takiego jak premium ammo nieistnieje
Z początku co prawda niepewnie podchodziłem do pilotażu myszką, po doświadczeniach z serii Battlefield gdzie drobny ruch sprawiał, że maszyna mi fikała w lewo i prawo, tu jest zupełnie inaczej sterując można wykonać precyzyjne manewry. Na ludzi z teamu, nie można narzekać, chyba, że dojdzie do zderzenia w wyniku nieuwagi
W grze planowane jest wprowadzenie sił naziemnych i okrętów - ciekaw jestem jak będzie wyglądała kooperacja wszystkich rodzajów sił na mapie. Na chwilę obecną pojazdy, artyleria plot, okręty są w formie sztucznej inteligencji ale potrafią narobić szkód - jak nie zestrzelą to dokonują poważnych uszkodzeń.