Witam ja w przeciwieństwie do kolegi mam Massa 1 na PC i specjalnie wbiłem moja postać na idealistę 50 poziom żeby zobaczyć co mi to da, i tak
-dało mi to na dzień dobry 3 poziom i po 2 tysie surowców i chyba 10 tysięcy kredytów
- jest bardzo dużo postaci z 1 które wspominają jak im pomogłem - bardzo fajne nawiązania , aczkolwiek trochę ich za dużo - zbyt landrynkowo to wygląda ( wszystkich sprowadziłem na dobrą drogę !!!) i przesyłają podziękowania
A ogólnie w stosunku do pierwszej części mam takie zarzuty - wnioski
-szkoda że odeszli od poprzedniego systemu premiowania w doświadczeniu każdego zabitego przeciwnika, każdą zdobytą informację o towarzyszach walki itd.
- dla mnie też postać potrafi się zawieszać
- system szukania minerałów jest na prawdę marny - pomysł był świetny ale ubiłbym tego kto go doprowadził do finalnego stanu - za dużo czasu się na tej żmudnej robocie traci a w dodatku jak zainstalowałem ulepszone skanery to mi nic nie dały
- strasznie długo wczytuje stany gry z ostatniego punktu kontrolnego, sejwa itp. ,gdy zginiesz - tak samo długo jak ładujesz grę od początku
- MOŻNA ZAPISAĆ TYLKO 50 STANÓW GRY - o zgrozo a ja mam zwyczaj załatwiać grę w 100 krokach ( sejwach ) zapisując jej stan przed każdą misją ( żeby móc zmienić skład i broń w razie czego) i ważną decyzja wpływającą na fabułę
- i na koniec uwaga subiektywna - spieprzyli kobietę idealną Mirandę ( widoczna na okładce gry w białym stroju) robiąc jej za wielki tyłek w stosunku do małych nóżek ( co wygląda naprawdę komicznie gdy sam zostajesz z tyłu a ja wysyłasz do przodu - co pozwala ci popatrzeć na nią innej strony
Pozdrawiam
Ps.ten filmik to jedna wielka lipa - mieszanka trajlerów z PC i konsol ! ( widać po sterowaniu)