Nie dam konkretnej oceny, bo jest to za krótkie i za szybkie.
Na razie jest to dialog, który powinien być przerywnikiem w dużo dłuższej (trzy razy co najmniej) rozmowie.
Powiem krótko i konkretnie - umieszczanie takiego typu tekstu, tak krótkiego i typu "Nic_Z_Tego_Nie_Wynika" nie robi dobrze całemu opowiadaniu - jak mówiłem, jest to raczej przerywnik. Opis tej rozmowy jest wręcz oszczędny - nie ma nic poza tym, czy ktoś spytał, czy odpowiedział, żadnego tekstu, niczego, co wskazywało by chociaż na miejsce akcji.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Składnia lekko kuleje, ale to najmniejszy problem. Najważniejsze jest to, by następny rozdział był o wiele dłuższy, a tego typu rozmowa pojawiła się co najwyżej raz. Nie szczędź na pisanych przez siebie znakach - to nie "Koło Fortuny"
- staraj się opisywać otoczenie, to, co się dzieje dokoła. Wspominaj o wyglądzie postaci, znakach charakterystycznych, gestykulacji i każdym zachowaniu z osobna - a, czy ktoś kaszlnie, przejdzie z nogi na nogę, ziewnie, spojrzy w niebo, zapali papierosa, wyrzuci niedopałek, gwizdnie, chrząknie, kopnie kamyk, przewrócił oczyma, zmienił ton głosu... jak widzisz możliwości są nieograniczone, a każdy tego typu tekst jeszcze bardziej przybliży czytelnikowi sytuację, pomoże mu ją sobie wyobrazić.
Jak widzisz, nie oceniłem tego tekstu ani źle, ani dobrze - po prostu radzę ci bardziej urozmaicić i wydłużyć tekst - myślę, że masz już mniej więcej przemyślane poszczególne wątki i ciągle rozmyślasz nad kolejnymi - to, czy zostaną ciepło czy zimno przyjęte, okaże się później - teraz ważne jest, żeby pozbyć się wrażenia, jakie wywołałeś pierwszym postem - niedbałości i "przeszybcenia".
Podsumowując - dłużej, bardziej szczegółowo i trochę bardziej poprawnie pod względem składki/ortografii - po napisaniu (najlepiej chociażby w Wordzie, który nie będzie ci już podkreślał każdego wyrazu) tekstu dobrze jest go przeczytać raz czy dwa, wyłapać błędy, ewentualnie przesłać go znajomemu przez publikacją.
Kontynuuj zatem - powodzenia i pozdrawiam.
Twój avatar idealnie pasuje do tegoż posta, takie mam wrażenie. XD -C17