wole wolność ponieważ powinność niszczy zone.wolność ma trudniejszą do zajęcia baze i ciekawsza lokacje , w zakładzie jest pełno mutantów.powinność próbuje zabić wszystko co się rusza a wolność broni zony dlatego wole wolność.Niech zginą barwy czerwone od dzisiaj tylko zielone!!!niedawno byłem na ukrainie w kijowie a za rok mam zamiar wybrać się bratem i kolegą do prypeci.pozdrowienia dla wszystkich stalkerów z freedom!
Naszą Powinnością jest bycie WOLNYM!!! -Zostań już dziś strażnikiem WOLNOŚCI -broń Zonę -dołącz już dziś! i w panelu użytkownika zmień frakcje na wolność i zostań wolnościowcem bądz wolny i nie daj się bandytom ani powinności
Zawsze się szuka przyjaciół podobnych do sobie, to jakie mają poglądy na świat, jak się zachowują i co chcą w życiu osiągnąć. Z początku wolałem pozostać samotnikiem ze względu na to że co znajdę to moje, z nikim nie trzeba się dzielić i słuchać czyiś rozkazów. Potem gdy spróbowałem gry po stronie wolności to spodobało mi się, zrozumiałem ich ideologię, tego co chcą i do czego dążą. U nich atmosfera jest luźna, jak masz ochotę się napić to pijesz, niema porannych musztr jak w powinności, są rozkazy ale tylko w wypadku jak coś się dzieje, wtedy członkowie się jednoczą i wspólnie walczą. Przechodziłem czyste niebo z 3 razy, za każdym razem próbowałem wypróbować każdą frakcję, w końcu trafiłem do wolności i tutaj już zostanę.
koledzy mam takie pytanie . Zawsze kończyłem grę po stronie powinności,chcę to zmienić i interesują mnie 2 frakcje wolność i bandyci. Będąc z powinnością można było nieżle zarobić dostać fajne pukawki,czy kombinezony,była niezła akcja rozbicia wolności w D.M. Czy sprawa wygląda na odwrót jeśli wstąpię do wolności ,czy ci też napadają na powinność czy można u nich kupić egzosz. ,czy mają jakieś dłuższe misje. I to samo pytanie jeśli chodzi o bandytów. Pozdrawiam.
Grałem każdą frakcją, ale najbardziej polubiłem Powinność. Wojskowa atmosfera, świetna organizacja i dyscyplina, widać że chłopaki znają się na rzeczy. Wielu ludzi sądzi że mają dobre stosunki z wojskiem, ale tak nie jest. Wojsko daje im broń żeby odwalili całą brudną robotę w Zonie, a żołnierze siedzieli w posterunkach i trzepali kasę na kotach wchodzących do Kordonu. (Przykra prawda)
Dbają o stalkerów zabijając codziennie hordy mutantów, ale niestety chcą zniszczyć całą Zonę! Mogli by ograniczyć się do monoliciarzy,zombie,bandytów,mutantów i innego niepotrzebnego nikomu zła.
Muzyczka zachęca do walki, propaganda i obietnice o świetnym (dla początkującego) sprzęcie robią swoje, opowiadają ludziom że jeśli nie powstrzymają Zony to ona ogarnie cały świat, to trochę przesadzone, ale teoretycznie możliwe. Wydaje mi się że cała frakcja bawi się w "Obrońców dobra wszelkiego i sprawiedliwości" ale co tam!
:
Jeśli (jakimś cudem) wypełnią swoją powinność (czyt.zniszczą Zonę), to po S.T.A.L.K.E.R 2 nie będzie kontynuacji! ( A tego nie chcemy!)
Ja jestem za wolnością, ale wybrałem powinność, ponieważ nie mogłem dołączyć do wolności z powodu buga, a byłem już dość daleko w fabule. Chciałem dołączyć do jakiejś frakcji więc odruchowo wybrałem powinność. Później gdy szedłem od leśnika do magazynów wojskowych, kilku stalkerów mnie zaatakowało. Gdy już się z nimi uporałem byłem przekonany, że to wojsko. Podchodze, przeszukuje jednego, a tu JEB! Wolność. Smutno mi było wtedy
Myślę, że moją ulubioną frakcją są oczywiście Stalkerzy (Samotnicy). Podoba mi się niezależność w przypadku tej grupy. Podobnie jak frakcja Wolność, Stalkerzy podchodzą do wielu spraw bardzo spokojnie. Pełen luz . Zbieranie artefaktów i wypady na wysypisko by po wkurzać bandytów wraz z kompanami to dwie z wielu czynności jakie można wykonywać z Samotnikami. Wieczorami dzień jak co dzień przesiadujemy przy ognisku, dzieląc się opowieściami lub po prostu by się "urżnąć". Stalkerzy starają się być neutralni, ale bandyci im tego nie ułatwiają. No cóż. W zonie nikt nie jest bezpieczny .
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie pokrzywdzony"
"Piknik na skraju drogi" Arkadij i Borys Strugaccy
najlepiej jest dołączyć do monolitu mają karabiny gaussa jest mod faction war
- - -
Według mnie wolność jest dużo lepsza od słabej powinności
- - -
Raczej MONOLIT powinien zabijać powinność bo jest od niej potężniejszy MONOLIT to nibyolbrzym a powinność chomikiem
- - -
Setki razy widziałem jak jeden snork zabijał 3 ludzi z powinności a kiedyś było nawet tak było 3 gości z powinności i nie zauważyli kontrolera który szedł koło nich powinność jest żałosna
Gdzie ty widziałeś jak Powinność walczy z kontrolerem! I po pierwsze, to nie wina przynależności do frakcji, tylko sztucznej inteligencji NPC. Więc nawet nie ma co porównywać... Co do Monolitu, Monolit walczy ze wszystkimi ludźmi którzy chcą dostać się do CEJ. Sorry za offtop. Wiesz że istnieje takie cudo jak "edycja posta"!
Ja wybrałem pierw stalkerów lecz niestety pózniej powinność i to był ten błąd ponieważ pózniej jest misja z magazynami wojskowymi i może pomóc wolność i musiałem ich zabić .