Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Do jakiej dołączyłeś/aś lub dołączysz frakcji??

Powinność
266
25%
Wolność
305
29%
Czyste Niebo
101
10%
Stalkerzy
333
32%
Bandyci
41
4%
Renegaci
9
1%

Razem głosów : 1055

Re: Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Postprzez szaman9981 w 12 Lip 2012, 21:01

Dziwnym trafem Samotnicy ale chce do wolności lub bandytów
Czego chcesz Stalkerze?
Awatar użytkownika
szaman9981
Kot

Dołączenie: 12 Lip 2012, 14:24
Ostatnio był: 21 Lip 2012, 19:55
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez sergiej arwin w 13 Lip 2012, 08:40

:wódka: wole wolność ponieważ powinność niszczy zone.wolność ma trudniejszą do zajęcia baze i ciekawsza lokacje , w zakładzie jest pełno mutantów.powinność próbuje zabić wszystko co się rusza a wolność broni zony dlatego wole wolność.Niech zginą barwy czerwone od dzisiaj tylko zielone!!!niedawno byłem na ukrainie w kijowie a za rok mam zamiar wybrać się bratem i kolegą do prypeci.pozdrowienia dla wszystkich stalkerów z freedom! :E
Naszą Powinnością jest bycie WOLNYM!!!
-Zostań już dziś strażnikiem WOLNOŚCI
-broń Zonę
-dołącz już dziś!
i w panelu użytkownika zmień frakcje na wolność i zostań wolnościowcem
bądz wolny i nie daj się bandytom ani powinności
Awatar użytkownika
sergiej arwin
Kot

Dołączenie: 01 Lip 2012, 19:43
Ostatnio był: 06 Sie 2013, 10:53
Miejscowość: sosnowiec
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 5

Postprzez kajzerPL w 13 Sie 2012, 16:57

Moją ulubioną frakcją są zwykli stalkerzy bo nie zajmują się wojną frakcji,są uczciwi i szanują siebie.
Ostatnio edytowany przez kajzerPL, 01 Lis 2012, 18:58, edytowano w sumie 1 raz
Widzew nigdy nie zginie!

Za ten post kajzerPL otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Afrose, stalker3467, Naznaaczony,
Negative pan kozaq.
Awatar użytkownika
kajzerPL
Stalker

Dołączenie: 13 Sie 2012, 13:58
Ostatnio był: 28 Sie 2024, 22:44
Miejscowość: تونس
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 38

Postprzez Gorianov w 14 Sie 2012, 01:04

Zawsze się szuka przyjaciół podobnych do sobie, to jakie mają poglądy na świat, jak się zachowują i co chcą w życiu osiągnąć. Z początku wolałem pozostać samotnikiem ze względu na to że co znajdę to moje, z nikim nie trzeba się dzielić i słuchać czyiś rozkazów. Potem gdy spróbowałem gry po stronie wolności to spodobało mi się, zrozumiałem ich ideologię, tego co chcą i do czego dążą. U nich atmosfera jest luźna, jak masz ochotę się napić to pijesz, niema porannych musztr jak w powinności, są rozkazy ale tylko w wypadku jak coś się dzieje, wtedy członkowie się jednoczą i wspólnie walczą. Przechodziłem czyste niebo z 3 razy, za każdym razem próbowałem wypróbować każdą frakcję, w końcu trafiłem do wolności i tutaj już zostanę.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

Postprzez Krol1979 w 19 Wrz 2012, 18:09

koledzy mam takie pytanie . Zawsze kończyłem grę po stronie powinności,chcę to zmienić i interesują mnie 2 frakcje wolność i bandyci. Będąc z powinnością można było nieżle zarobić dostać fajne pukawki,czy kombinezony,była niezła akcja rozbicia wolności w D.M. Czy sprawa wygląda na odwrót jeśli wstąpię do wolności ,czy ci też napadają na powinność czy można u nich kupić egzosz. ,czy mają jakieś dłuższe misje. I to samo pytanie jeśli chodzi o bandytów. Pozdrawiam.
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Postprzez Yepper w 29 Wrz 2012, 21:50

Grałem każdą frakcją, ale najbardziej polubiłem Powinność.
Wojskowa atmosfera, świetna organizacja i dyscyplina, widać że chłopaki znają się na rzeczy.
Wielu ludzi sądzi że mają dobre stosunki z wojskiem, ale tak nie jest. Wojsko daje im broń żeby odwalili całą brudną robotę w Zonie, a żołnierze siedzieli w posterunkach i trzepali kasę na kotach wchodzących do Kordonu. (Przykra prawda)

Dbają o stalkerów zabijając codziennie hordy mutantów, ale niestety chcą zniszczyć całą Zonę! Mogli by ograniczyć się do monoliciarzy,zombie,bandytów,mutantów i innego niepotrzebnego nikomu zła.

Muzyczka zachęca do walki, propaganda i obietnice o świetnym (dla początkującego) sprzęcie robią swoje,
opowiadają ludziom że jeśli nie powstrzymają Zony to ona ogarnie cały świat, to trochę przesadzone, ale teoretycznie możliwe. Wydaje mi się że cała frakcja bawi się w "Obrońców dobra wszelkiego i sprawiedliwości" ale co tam!

:

Jeśli (jakimś cudem) wypełnią swoją powinność (czyt.zniszczą Zonę), to po S.T.A.L.K.E.R 2 nie będzie kontynuacji! :E ( A tego nie chcemy!)
Opowiadanie "Dzień jak co dzień" Zapraszam do oceniania!
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=85&t=22123
Stalkerowy short "Czerwony rower"
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=85&t=21668&p=260325#p260325

Za ten post Yepper otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ArtemZMetra.
Awatar użytkownika
Yepper
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2012, 17:59
Ostatnio był: 01 Lis 2014, 10:31
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 32

Postprzez Hawajczyk w 15 Paź 2012, 10:54

Ja jestem za wolnością, ale wybrałem powinność, ponieważ nie mogłem dołączyć do wolności z powodu buga, a byłem już dość daleko w fabule. Chciałem dołączyć do jakiejś frakcji więc odruchowo wybrałem powinność. Później gdy szedłem od leśnika do magazynów wojskowych, kilku stalkerów mnie zaatakowało. Gdy już się z nimi uporałem byłem przekonany, że to wojsko. Podchodze, przeszukuje jednego, a tu JEB! Wolność. Smutno mi było wtedy :(
Awatar użytkownika
Hawajczyk
Kot

Dołączenie: 05 Paź 2012, 22:07
Ostatnio był: 23 Cze 2013, 18:45
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 5

Postprzez VintorezVSS w 15 Paź 2012, 15:04

Stalkerzy.Wkońcu działając sami więcej się dowiemy zdobędziemy zadania i lepsze przedmioty
Awatar użytkownika
VintorezVSS
Kot

Dołączenie: 10 Paź 2012, 16:31
Ostatnio był: 19 Gru 2012, 16:30
Miejscowość: Czarnobyl
Ulubiona broń: Sniper VLA

Postprzez DemonCarad w 16 Paź 2012, 16:38

Myślę, że moją ulubioną frakcją są oczywiście Stalkerzy (Samotnicy). Podoba mi się niezależność w przypadku tej grupy. Podobnie jak frakcja Wolność, Stalkerzy podchodzą do wielu spraw bardzo spokojnie. Pełen luz :). Zbieranie artefaktów i wypady na wysypisko by po wkurzać bandytów wraz z kompanami to dwie z wielu czynności jakie można wykonywać z Samotnikami. Wieczorami dzień jak co dzień przesiadujemy przy ognisku, dzieląc się opowieściami lub po prostu by się "urżnąć". Stalkerzy starają się być neutralni, ale bandyci im tego nie ułatwiają. No cóż. W zonie nikt nie jest bezpieczny :).
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie pokrzywdzony"

"Piknik na skraju drogi" Arkadij i Borys Strugaccy
Awatar użytkownika
DemonCarad
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2012, 10:40
Ostatnio był: 20 Paź 2012, 18:26
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez tadzik041998 w 17 Paź 2012, 19:24

najlepiej jest dołączyć do monolitu mają karabiny gaussa jest mod faction war

- - -

Według mnie wolność jest dużo lepsza od słabej powinności

- - -

Raczej MONOLIT powinien zabijać powinność bo jest od niej potężniejszy MONOLIT to nibyolbrzym a powinność chomikiem :D

- - -

Setki razy widziałem jak jeden snork zabijał 3 ludzi z powinności a kiedyś było nawet tak było 3 gości z powinności i nie zauważyli kontrolera który szedł koło nich powinność jest żałosna :)

Uwagi moderatora:

Cztery posty pod sobą, warn. - Wheeljack
tadzik041998
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2012, 18:31
Ostatnio był: 05 Mar 2013, 13:55
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Postprzez Yepper w 17 Paź 2012, 19:51

Gdzie ty widziałeś jak Powinność walczy z kontrolerem! I po pierwsze, to nie wina przynależności do frakcji, tylko sztucznej inteligencji NPC. Więc nawet nie ma co porównywać...
Co do Monolitu, Monolit walczy ze wszystkimi ludźmi którzy chcą dostać się do CEJ.
Sorry za offtop.
Wiesz że istnieje takie cudo jak "edycja posta"! :facepalm:
Opowiadanie "Dzień jak co dzień" Zapraszam do oceniania!
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=85&t=22123
Stalkerowy short "Czerwony rower"
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=85&t=21668&p=260325#p260325
Awatar użytkownika
Yepper
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2012, 17:59
Ostatnio był: 01 Lis 2014, 10:31
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 32

Postprzez StefanStrielok w 17 Paź 2012, 20:08

Ja wybrałem pierw stalkerów lecz niestety pózniej powinność i to był ten błąd ponieważ pózniej jest misja z magazynami wojskowymi i może pomóc wolność i musiałem ich zabić :D.
Awatar użytkownika
StefanStrielok
Stalker

Dołączenie: 31 Mar 2012, 18:22
Ostatnio był: 21 Lis 2021, 00:29
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości