Kriston napisał(a):A trzeba na dynamicznym oświetleniu grać żeby mieć ten efekt ? i jak to wpływa na płynność gry ?
Powiem szczerze, że nie sprawdzałem, ale z tego, co kojarzę, to tak, wydaje mi się, że nie tylko na dynamicznym, ale wręcz na rozszerzonym dynamicznym ("Enhanced Full Dynamic"), ale głowy nie dam...
W każdym razie - ten mod nie dodaje żadnego _nowego_ efektu, tylko po prostu włącza już istniejący podczas całej gry (a nie tylko o poranku, jak w niezmodyfikowanej grze), więc jeśli miałeś te promienie wychodząc pierwszy raz na dwór, pierwszego dnia w bazie Czystego Nieba, to ten mod włącza ten efekt w pozostałych porach dnia... Jeśli nie miałeś tam promieni, to on Ci raczej ich nie włączy...
A jeśli chodzi o wpływ na wydajność, to tak, raczej ma - nie badałem tego dokładnie, ale tak na oko, obniża FPS o jakieś 30%... I znów - jeśli miałeś promienie na początku i gra Ci śmigała, to będzie śmigać z tym modem (zwłaszcza, że, przynajmniej u mnie, akurat baza Czystego Nieba jest dość silnie FPS-o-żerna), a jeśli Ci na początku nie śmigała, to najniechybniej, z tym modem również zauważalnie spowolni...
mam nadzieję, że odpowiedziałem na pytanie...
regards,
blue.