Forum Stalker.pl • Zobacz temat - Wolność

Wolność

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Wolność

Postprzez Hgeen w 05 Kwi 2015, 09:17

co? ludzie ja dopiero zaczynam grę, nie ogarniam tej misji bo nie mogę jej zrobić (sam sobie pomogłem :P) ja granatnik już i tak znalazłem , w domku w piwnicy gdzie pijawki trzeba było ubić ale nic dalej nie zrobię bo oboje pracodawców nie żyje xD
Hgeen
Kot

Posty: 15
Dołączenie: 04 Kwi 2015, 18:10
Ostatnio był: 26 Paź 2016, 16:05
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Wolność

Postprzez Stalkep w 05 Kwi 2015, 17:45

Po co problem robisz?
Granatnik masz do Elektrowni go zabierz, albo próbuj dalej znaleźć save.
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Posty: 252
Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 12 Mar 2017, 03:01
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Re: Wolność

Postprzez Route w 05 Kwi 2015, 18:24

Zabieranie Bulldoga do Elektrowni raczej mija się z celem, waży dość dużo, a okazji aby go użyć raczej zbyt wiele nie będzie.
Hgeen napisał(a): ja granatnik już i tak znalazłem , (...) ale nic dalej nie zrobię bo oboje pracodawców nie żyje xD

Chcesz powiedzieć, że zabiłeś Voronina w Barze? Bo to on daje zlecenie na zdobycie granatnika. Przeszukaj też jeszcze raz wszystkie save'y, a na przyszłość rób co jakiś czas oddzielne, np. przed wejściem do nowej lokacji.
Route
Stalker

Posty: 153
Dołączenie: 13 Lut 2015, 17:28
Ostatnio był: 18 Lip 2016, 16:12
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 36

Re: Wolność

Postprzez Stalkep w 06 Kwi 2015, 12:15

Gdyby robił te save nie byłoby problemu.
Bulldog nadawałby się do starć krótkodystansowych,a w Elektrowni jest ich sporo.
Wszystko już wie więc zakończmy ten temat.
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Posty: 252
Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 12 Mar 2017, 03:01
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Re: Wolność

Postprzez Route w 06 Kwi 2015, 12:47

@Hgeen, krótko - graj dalej, przy następnym podejściu rób po prostu regularnie osobne save'y, w razie czego cofniesz się kawałek.
@Stalkep - jak dla mnie to Bulldoga nie opłaca się brać na takie starcia, do takich rzeczy to jest np. Groza albo Wał, zamiast granatnika mógłby wziąć np. więcej apteczek albo ammo, z którym do Bulldoga może być licho po pewnym czasie. Jeśli już miałby go używać, to przy wychodzeniu z bunkra w Czerwonym Lesie, tam jest dużo gorzej ( kolesie w egzo z G36 ), później mógłby go bez żalu wyrzucić albo sprzedać.
Route
Stalker

Posty: 153
Dołączenie: 13 Lut 2015, 17:28
Ostatnio był: 18 Lip 2016, 16:12
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 36

Re: Wolność

Postprzez Universal w 06 Kwi 2015, 13:04

Stalkep napisał(a):Bulldog nadawałby się do starć krótkodystansowych,a w Elektrowni jest ich sporo.

Buldog w grze nie nadaje się do niczego. Jest wolny, ciężki i drogi w eksploatacji (granaty). Zdecydowanie lepiej sprawdza się np. Groza, jak zauważył też Route66. Buldog byłby dobry np. w coopie, czy multi, gdzie trzeba wyczyścić pomieszczenie z graczami. Działanie buldogiem przeciwko botom nie ma większego sensu. Ciekawostka, nic więcej.

@Hgeen - nazywaj tematy konkretniej. viewtopic.php?p=106012#p106012 - tu masz moje save'y. Nie wygasły. Robione pod 1.0006. W archiwum masz plik zapisu i opis lokalizacji/postępu/wyposażenia, jeśli dobrze pamiętam. Nie mam nic z Magazynami z tego co widzę, ale jest np. Jantar - daleko byś nie miał.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Posty: 2507
Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: Wczoraj, 18:08
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 990

Re: Wolność

Postprzez Stalkep w 11 Kwi 2015, 02:03

Dobrze panowie macie rację.
To ja będę pierwszy i wezmę granatnik do Elektrowni.
Skoro już obaj pracodawcy nie żyją,to albo pobaw się Bulldogiem,albo go sprzedaj.
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Posty: 252
Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 12 Mar 2017, 03:01
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Re: Wolność

Postprzez Stalker4Life w 10 Cze 2017, 20:53

Przyjaciele stalkerzy!!! Mozna dolaczyc do wolnosci bez modow. Sam to zrobilem. Jak wam sie nie chce tego czytac to wejdzcie na yt i wpiszcie sobie co chcecie. Ja wam powiem tak : najpierw olewamy czache, idziemy do lulasza i z maksem i reszta rozwalamy tych w gospodarstwie. Potem znowu po nagrode do lukasza. Nastepne zadanie : rozwalamy kabla. Ta misja nie musi nam sie udac. Mozemy poczekac az pojdzie do gospodarstwa i rozwalic go zanim wezwie are. TERAZ NAJWAZNIEJSZE. Idziemy nie do lukasza, ale do bariery i pomagamy ziomkom z wolnosci. Potem na luzika idziemy do lukasza, gadamy z nim i BAM! Jestesmy z wolnosci. Nie ma za co panowie.
Wiesz co mnie boli?
Że w głowach się pie*doli.
Awatar użytkownika
Stalker4Life
Kot

Posty: 2
Dołączenie: 07 Maj 2017, 20:17
Ostatnio był: 28 Cze 2017, 12:49
Miejscowość: Pliskowola
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Re: Wolność

Postprzez avanta w 18 Cze 2017, 22:58

Tak, kiedyś opisał ten sposób Tejas Stalker na starym forum GSC. Działa na wersji 1.004, innych pewnie też. Ja preferuję wystrzelać grupę Czachy oraz obronić barierę zanim pójdę do Łukasza; potem to już pestka. Aby nie wykonać zadania z kablem nie trzeba zabijać Pawlika, wystarczy poczekać aż najemnicy wrócą do siebie. W tej sytuacji Pawlik pozostanie w obozie na stałe, przy ognisku.

Fragment z drzewka dialogowego Łukasza o którym mowa ...
Kod: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
        <string id="mil_leader_start_dialog_8004">
                <text>Spieprzyłeś tamtą misję... Do dupy. No ale za to pomogłeś chłopakom przy Barierze. A co tam, możesz u nas odpoczywać do woli. Jak coś, to też ci pomożemy.</text>
        </string>


... oraz skrypt z nim powiązany:
Kod: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
function actor_set_freedom (actor, npc)
    printf ("ACTOR NOW IN FREEDOM COMMUNITY")
    if db.actor then
       db.actor:set_character_community ("actor_freedom", 0, 0)
    end


Także stwierdzenie że w oryginalnej grze nie można dołączyć do Wolności jest nieprawdziwe :)
Oczywiście jest to błąd lub niedopatrzenie twórców.
avanta
Kot

Posty: 3
Dołączenie: 18 Cze 2017, 20:58
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 22:58
Kozaki: 0

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron