Warlord3 napisał(a):Już tłumacze. W edycji kolekcjonerskiej Stalker Cień Czarnobyla był gadżet: "pigułki antyradiacyjne". To były cukierki zapakowane jak tabletki. I poszukuję tych cukierkòw bo brakuje ich w edycji którą kupiłem a zależy mi by była kompletna.
Wydaje mi się, że wystarczy odrobina zdolności manualnych i drobne w portfelu byś wyszedł z tej beznadziejnej sytuacji zwycięsko. Proponuję nabyć zestaw kolorowych taśm izolacyjnych (w marketach i na bazarach już za 1 zł), ważne, by znalazła się tam czerwona i niebieska. Tymi kolorami oznaczone były leki przeciwpromienne w Stalkerze. Teraz wystarczy kupić dwa aromaty do ciasta (
w podłużnych fiolkach) z niebieską i czerwoną zakrętką - zawartość będzie pewnie przezroczysta lub słomkowa, zawsze możesz ją jakoś zabarwić. Całość obok siebie przytwierdzasz do np. kawałka kartonu lub plastiku i owijasz odpowiednio taśmą, dla lepszego efektu proponuję dorzucić strzykawkę 2ml i igłę, całość zamknąć w woreczku strunowym. Koszt inwestycji nie powinien przekroczyć 5zł.
Tylko nie wstrzykuj sobie z rozpędu zawartości, bo możesz się faktycznie zamienić się w snorka