[Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

[Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez atikabubu w 01 Gru 2009, 11:55

Call of Pripyat 32bit texture fix

Opis:
Jak zapewne z wielu z was zauważyło (lub nie), w najnowszym Stalkerze maksymalna jakość tekstur na systemach 32 bitowych jest ograniczona (suwak od jakości tekstur po ustawieniu go w pozycji max po restarcie gry samoczynnie cofa się). Ten mały programik pozwoli nam ominąć tą barierę ;)

Działa na wersji Stalkera: 1.6.01 (prawdopodobnie na każdej pójdzie)

Instalacja:
Skopiuj oba pliki do folderu głównego gry. Robimy skrót do StalkerLoader.exe i odpalamy grę przez niego.

Download:
MediaFire
Ostatnio edytowany przez atikabubu 22 Sty 2010, 18:56, edytowano w sumie 2 razy
Fiat justitia ruat caelum
W10 x64 / i5-4570 / Gigabyte GTX 960 / 8 GB DDR 3
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane / WoT noob
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Posty: 1439
Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 22:00
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 539

Reklamy Google

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez Bambosz107 w 06 Gru 2009, 16:51

Nie wiem czy u was też tak jest, że połowa prób wczytania ostatniego sejwa kończy się bugtrapem? Mam kilka modów ale to po zainstalowaniu tego mi się zaczęło tak dziać.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Posty: 1280
Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 08 Wrz 2017, 00:29
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez monika111 w 07 Gru 2009, 20:24

Jak też tak mam, posiadam 4 GB i po wykorzystaniu 2,7GB zaczynają się problemy, prawdopodobie w 32-bit aplikacja może doatać max 2GB pozostałe z widocznych 3,2 GB dla systemu.
monika111
Kot

Posty: 8
Dołączenie: 29 Lis 2009, 17:22
Ostatnio była: 23 Sty 2016, 00:13
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez Sipso w 08 Gru 2009, 15:40

Wkleiłem, właczyłem na "Pełnym oświetleniu dynamicznym" (DX9 na full). Wszystko na maxa. Ładnie, 30fps min. Potem grę wyłączam. Po jakiś czasie znów włączam i wczytuję save. Ładnie, ale patrzę, a tu ikonki np. gdy dostaję zadanie, czy obrazki podczas modyfikacji to jakieś ciemne plamy. Daję F5, przed wyjściem i gra wywala do windy bez żadnej wiadomości. No to włączam raz jeszcze. Wczytuję, "wciskam dowolny przycisk" i gra znów wywala. Jest jakiś inny sposób na pełne tekstury? Bo ten raczej nie działa.
Awatar użytkownika
Sipso
Stalker

Posty: 62
Dołączenie: 10 Wrz 2008, 14:59
Ostatnio był: 02 Kwi 2010, 21:25
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 0

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez utak3r w 14 Gru 2009, 11:02

Ciekawe, dlaczego GSC ograniczyło... a może... nie.... a może jednak mieli powód?... :facepalm:
Wgrajcie sobie paczkę nowych tekstur i przestańcie modyfikować silnik.

Już nie wspomnę o nazywaniu tego "problemu" "bugiem"... :!:
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Posty: 2198
Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 13 Cze 2017, 15:10
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 373

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez Czipi w 28 Gru 2009, 13:28

Kto wiem może GSC pozbawi nas tego kłopotu w jakimś patchu.
Awatar użytkownika
Czipi
Tropiciel

Posty: 351
Dołączenie: 27 Paź 2009, 20:57
Ostatnio był: 12 Cze 2017, 15:41
Miejscowość: Gdańsk/Buszkowy Górne
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 51

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez Bambosz107 w 06 Lut 2010, 00:10

Dopiero dzisiaj to odkryłem: wystarczy tylko 2 razy odpalić grę przez ten mod (StalkerLoader): pierwszy raz ustawiamy tekstury na max, potem wyłączamy grę, jeszcze raz ją odpalamy przez tego loadera i znowu wyłączamy. Teraz można już odpalać Zew tradycyjnym sposobem. :)
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Posty: 1280
Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 08 Wrz 2017, 00:29
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez portals w 20 Lut 2010, 16:09

Kto wiem może GSC pozbawi nas tego kłopotu w jakimś patchu.

Nie bo aplikacja może w 32 bitowych systemach może zajmować tylko 2gb pamięci.
GSC nie chcę aby gracze narzekali na ciągły komunikat "Out of Memory".
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Posty: 227
Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez Mitchel w 21 Mar 2010, 14:29

Czy zawsze ten mod musi dawać buga lub inny problem?
Под угрозой. Излучения
Image

Mitchel
Wygnany z Zony

Posty: 63
Dołączenie: 13 Mar 2010, 12:03
Ostatnio był: 09 Lut 2013, 15:19
Miejscowość: Zona
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez atikabubu w 21 Mar 2010, 14:33

Uściślij o co ci chodzi bo ja Nostradamus nie jestem :P
Fiat justitia ruat caelum
W10 x64 / i5-4570 / Gigabyte GTX 960 / 8 GB DDR 3
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane / WoT noob
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Posty: 1439
Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 22:00
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 539

Re: [Fix] Call of Pripyat 32bit texture fix

Postprzez Xen w 05 Sie 2011, 20:44

viewtopic.php?f=49&t=6659&start=0 wpisałem tamtą komende i niewiadomo z jakich przyczyn mogłem ustawić na max teksturki :?: nawet nie wiem czy pobierałem tego moda bo to było dawno ale nie wywalało już do pulpitu chociaż :E
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Posty: 773
Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 10 Wrz 2017, 11:49
Miejscowość: Zbąszyń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 113


Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 3 gości

cron