Na forum jest bardzo dużo osób tworzących tekstury do gry Stalker Shadow of Czernobyl. Można naliczyć ich kilkanaście. Dlatego wpadłem na pomysł założenia takiego tematu. Już wyjaśniam, o co chodzi:
1. Zarządzamy konkurs na najlepszą teksturę, powiedzmy kombinezonu najemnika
2. Osoby, które chcą wziąć udział tworzą teksturę i robią jej screena w grze. Następnie podsyłają zdjęcie w
tym temacie. Mają na to 7 dni od ogłoszenia konkursu.
3. Po 7 dniach powstaje osobny, zamknięty temat z ankietą na najlepszą teksturę. Ankieta trwa 3 dni.
4. Zwycięzca w
tym temacie ustanawia temat kolejnego konkursu - np. na najlepszą teksturę broni SiG 550.
I tak w kółko.
Można zamieścić tylko
jeden screen tekstury.
Zero OT w tym temacie. Mają tu być tylko screeny i tematy konkursów, ewentualnie komentarze do czyjejś tekstury.
Tekstury są w formacie OGF. Darmowym programem, który pozwala je edytować jest PaintNet. Aby "zdobyć" teksturę musimy wypakować pliki gamedata znajdujące się w folderze głównym gry. Programem, którym możemy to zrobić jest dbex_rel_en. Wtedy pozostaje nam już tylko przerobić ją i zrobić screena w grze. Można także podejrzeć obiekt programem OGFViewer i zrobić screena, bądź ściągnąć ZwiedzaczMod - wtedy szybciej dojdziemy do podziemi Agropromu, gdzie spotykamy pijawkę i bez przeszkód zrobimy jej zdjęcie.
Niniejszym ogłaszam pierwszy konkurs - na najlepszą teksturę pijawki (
act_krovosos_new1).
Od tej chwili chętni mają 7 dni na zrobienie i opublikowanie swej tekstury.
Po 7 dniach powstanie zamknięty temat z ankietą ustawioną na 3 dni. Zachęcam do wzięcia udziału w konkursie - to świetna zabawa. Nagroda to satysfakcja i większe doświadczenie jeśli chodzi o tekstury. Może być to także maleńki krok w stronę którejś rangi.
(co do mojej pijawki: nie jest to pijawka z ABC - tam jest podobna, lecz nie taka sama. Ja robiłem moją od podstaw i niczego nie małpowałem
)
Uwaga! Można dawać również screeny z renderu tekstury. Wystarczy pobrać darmowego OGFViewera.
//
1. Pierwszy konkurs na najlepszą teksturę pijawki wygrywa
Bartas01! Gratulujemy!
2. Drugi konkurs, na najlepszą teksturę Sidorowicza wygrywa
cmlPL! Gratulujemy!
3. Trzeci konkurs, na najlepszą teksturę kurtki kota wygrywa
Missile! Gratulujemy!