Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Gizbarus w 29 Mar 2012, 23:30

Każdy ustrój miał swoje zalety i wady, temu nie da się zaprzeczyć, Rambo. Za komuny może i była praca, ale pieniędzy nie było na co wydać. Teraz rzeczy do kupienia jest masa, ale za to nie ma na to kasy zazwyczaj :wink:
No i fakt, że władza nadużywała siły, ale za to nie było takiej przestępczości - dziś za to odwrotnie: "tego nie wolno, bo to niehumanitarne" i przestępczość rośnie (między innymi przez to, to nie główny powód).

Mnie za to wkurzają ludzie, którzy na pytanie "Ulotki firmy XYZ, można wejść?" odpowiadają jak typowy grzeczny Polak "NIE!" albo "Głowę mi pan zawracasz!" czy coś podobnego. Weź się sam za robotę ch*** tępy, a nie człowiekowi pracującemu utrudniasz robotę! Banda pasożytów i nierobów...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez vandr w 30 Mar 2012, 06:39

Śnieg mógłby już sobie dać spokój.
Młodzież/dorośli mylący Rumunów z Cyganami i odwrotnie. Kupcie sobie chociażby okulary, ślepaki.
Ostatnio edytowany przez vandr, 30 Mar 2012, 07:01, edytowano w sumie 1 raz
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 15 Maj 2025, 09:05
Kozaki: 1749

Postprzez Pijawol w 30 Mar 2012, 06:40

BARY robiący let's play i niewiedzący o tym, że ma zbyt głośno ustawioną grę. :E
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:27
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Realkriss w 30 Mar 2012, 08:31

StalkerzeRambo, zadałam kiedyś mojej Mamie to samo pytanie, czemu do cholery te pierniki tak tęsknią za komuną.
A Ona mi na to, że może to nie jest kwestia ustroju, tylko oni byli wtedy młodzi i im się ten czas dobrze kojarzy, a są tak ograniczeni, że nie widzą teraz jego złych stron.
Myślę, że coś w tym jest.
Dla mnie to czas bidy, brzydkich ubrań i niespełnionych marzeń o lalce Barbie. I pamiętam, jak mój Stary stał dwa dni w kolejce po dywan. Bosz, jaki on był wstrętny! (dywan, nie Stary).

Wpienia mnie monopol IKEA na meble, bo choć są fajne i tanie, to gówniane jakościowo. A w sklepach "meblowych", jak np "Emilia" w Warszawie jest brzydko, wsiowo i drogo. Najładniejsze, nowoczesne meble są całkowicie poza moim zasięgiem.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Wheeljack w 30 Mar 2012, 18:03

Od zawsze mnie wkurzają afty, wyskoczy 4-6 takich sku*wieli i za cholerę nie można jeść, ani mówić. :facepalm:
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 09 Lip 2025, 18:56
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez vandr w 30 Mar 2012, 18:53

Często masz te afty- nie masz aby niedoboru witaminy B12? Ja bym chyba oszalał przy takiej częstotliwości występowania tego cholerstwa...;)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 15 Maj 2025, 09:05
Kozaki: 1749

Postprzez Tormentor w 30 Mar 2012, 18:59

To fajnie się masz, bo mi zazwyczaj wyskoczy 1 zajad na miesiąc. 4 - 6 to "zupełnie inny poziom", czasami taki pojedynczy jest uciążliwy a co dopiero 6 :o

Żeby nie było to denerwuje mnie przechadzanie się w piątki po supermarketach. No normalnie, drażni mnie ta wszechobecność ludzi. Jedni se spacerują z tym wózkiem, drudzy rozpieprza się na środku z klamotami i se ucinają pogawędki...
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 20 Kwi 2025, 19:52
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez KOSHI w 31 Mar 2012, 21:54

Wpienia, żeby nie powiedzieć wku*wia mnie podejście inwestorów do inwestycji. Najpierw chodzą, pierdziolą, tu zrobimy to, tam tamto, tu okna okrągłe, tu pokrycie to tylko z najlepszej dachówki itp. Przywożą swoje babska i oprowadzają je po placu roztaczając przed nimi wizje jak będzie wspaniale i po ich genialnych przemyśleniach jeszcze dokładają roboty. Ale jak przyjdzie do płacenia to jest płacz i zgrzytanie zębów. Bo to tyle kosztuje, że za dużo godzin wyszło. No to trzeba coś wymyślić, byle co, żeby uj*bać cię, bo nie ma pieniążków. Czyli: pan X stał 30 min. (pomijam, że nie było mat. bo inwestor nie załatwił), bo to nie tak jest zrobione jak miało być (ale tydzień temu było idealnie) i inne takie gówna czyli szukanie ch*ja do dupy. W tym momencie mam ochotę powiedzieć: huju, jak żeś wiedział, że kasy nie masz to nie żadne tam wille trzeba było budować, z podcieniami, tarasami, ogrodami zimowymi tylko zwykły dom 120m2 pow. użytkowej, dach na 2 strony i koniec fantazji. A nie srać wyżej niż się dupę ma. Zresztą myślę, że ten problem dotyczy też innych branż, szczególnie związanych ze sprzedażą i montażem. Najpierw się wymyśla nie wiadomo co, a dopiero potem myśli jak przychodzi do płacenia. Ręce mi przy takich ludziach opadają ...
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SVDstriker.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 22 Sty 2025, 10:25
Kozaki: 649

Postprzez dienonych w 01 Kwi 2012, 21:56

Wpienia mnie jak napiszę posta a dwie strony dalej ktoś napisze to samo i dostaje za to kozaka a ja nie :mad:
w lewo i w dół

Za ten post dienonych otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK, GhostRider44, kis104, d90h, SaURoN.
Awatar użytkownika
dienonych
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2011, 13:04
Ostatnio był: 24 Sie 2024, 11:29
Miejscowość: W DÓŁ...
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 78

Postprzez Szpagin w 01 Kwi 2012, 22:14

1 kwietnia - dzień, w którym nie można wierzyć nikomu i niczemu.
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojas21.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez paintball_0 w 02 Kwi 2012, 09:26

CENEGA

Czy trzeba pisać coś więcej? Wieczne problemy z kompatybilnością, wieczne problemy z patchami, wieczne problemy z wyborem angielskiej ścieżki językowej. Pod kątem niekompetencji i arogancji ustępują tylko Electronic Atrs i Ubisoftowi. Żeby móc zagrać w niektóre tytuły musiałem ściągać iso z Sieci i podczas instalacji wpisywać legalny CD Key. Cholera, potrafili zepsuć nawet grę, która do działania wymaga STEAM!

Piszę tego posta z podniesionym ciśnieniem z powodu RAGE. Gra w polsce nie ma żadnego wsparcia producenta. Wszystko jest przeniesione na wydawcę. Na Steam blokada regionalna. Mało mnie szlag nie trafił, jak się dowiedziałem, że moja wersja ma zablokowaną część zawartości, bo kupiłem nie tę wersję co trzeba (zero wyjaśnienia na pudełku i w instrukcji). Mało tego, Bethesda zapowiada, że niebawem wypuści dodatkową zawartość dla gierki i cholera wie, czy to DLC będzie dostępny w Polsce. Podejrzewam, że szykuje się wydawnicza wtopa na miarę Mass Effecta 2.

Za ten post paintball_0 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szpagin.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez KoweK w 04 Kwi 2012, 16:07

Jeżeli już o Cenedze mowa, to mi nie pasuje ich nowy wygląd Premium Games. Strasznie dupny... poprzedni był o wiele lepszy, pudełka większe i solidniejsze, a te nowe to wstyd postawić obok innych na półeczce, bo wyglądają jak z koszyka Tesco dla gier po 5 zł.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 12:41
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1489

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości