Krótko o mnie. Jam Lord Voldemort, ale żadnym panem o inicjałach H.P. nie mam nic wspólnego. Wasze forum czytam sukcesywnie od września, wcześniej tylko raz na miesiąc-dwa wszedłem. Bardzo konkretna była lekturka X-12, zapoznawałem się z nią wielokrotnie Teraz postanowiłem się trochu ujawnić. A więc: Агонь! i do boju.
Na dobry początek: Kolędy Stalkera
:
Wśród nocnej ciszy głos się rozchodzi Wstańcie, stalkerzy, emisja wschodzi Czym prędzej się ubierajcie, do Barmana pospieszajcie Uniknąć zwarcia.
Przybieżeli do Prypeci stalkerzy Uciekając przed mackami pijawy Chwała Woroninowi, zawiść monolitowi A pokój naukowcom.
Gdy do Karuzeli wpadają zwierzaki Słodko ich rozrywa i latają flaki Naznaczony się raduje I kałachem wymachuje Mutant, mutant, mutant O k...a, emisja!
Barman zawsze tak mówił Byś do dziczy nie chodził Najemnik bez ostrzeżenia wali I się nigdy nie żali Na brak amunicji.
1. Duch się budzi, snork truchleje Kombinezon ma wzmocniony "Spalacz" krzepnie, "Blask" ciemnieje Ma granice system Zony Zdravim, Brązowy Koniu! (: Przez SBU bity pała W ekipie ze Striełokami Artefaktów było mało Więc spił się z kontrolerami. 2. Teraz leży w X-16 Pod ziemią nieżywe ciało Stalker zacny, Duchem zwany Wódki na dół wziął za mało Kontrolerów się nie schlało Mózg w probówce załączyli Snorkom coś się poj...bało I stalkera zapieprzyli
Później wrzucę nieco poważniejszy twór, ale na razie zajmijmy się kolędami
KOZACKICH ŚWIĄT!
ERRATA Poprawiłem trochę ostatnią kolędę. Wcześniej druga zwrotka brzmiała "Kontrolerzy się nie spili, Mózg w próbówce załączono, Ludzie zombie się wk...wili i stalkera zapieprzono. Ale to miało się nijak do oryginału, a żeby dobrze brzmiało, rymy właściwie muszą brzmieć tak samo, tylko słowa inne
Ostatnio edytowany przez Voldi 16 Paź 2012, 23:07, edytowano w sumie 3 razy
Za ten post Voldi otrzymał następujące punkty reputacji:
Chłopaku, jest super! Teksty po przeróbce są spójne, rymy nie tak tragicznie częstochowskie, jak to zwykle bywa przy przeróbkach. Zaśpiewałam sobie po cichu i wszystko pasuje. To już drugi dzisiaj fajny objaw twórczości własnej po poście Maztizioma, gdzie porównuje Cień Czarnobyla z Czystym Niebem. Witaj na forum, Lordzie, fajne wejście.
Dzięki Cóż, rymy trzeba sobie na szybko składać, bo w zawodzie, jak pomylę tekst, to jak coś dorymuję na szybko, to nie będzie czuć takiej różnicy A poza tym, jestem w humanie, w LO, więc też trzeba umieć szybko coś naskrobać A kolędy to efekt 15 minut przed snem, o 2.20 w nocy, pisanej na łóżku przy świecy
Trochu poprawiłem ostatnią z nich, ale starą wersję wrzuciłem pod 1 postem
Niezła kolęda, zwykle nie śpiewam kolęd, nie wiem czemu - może są zbyt nudne? Ale ty to chyba odmienisz - kozak dla Ciebie, trzymaj tak dalej . Witaj na forum .