przez VDLR w 09 Lut 2014, 16:11
Jeśli temat jest żywy to ja bym kogoś prosił o działającą kompilację Clear Sky Complete + immersion mod 1.0 (s.i.m. 1.0). Sam próbowałem zmusić je do działania razem, ale coś nie szło. Główne problemy jakie napotkałem:
1). Nie mogę zmusić s.i.m. 1.0 żeby można było wejść do menu opcji.
2). localization.itx ... nie mogę edytować tak, żeby mieć polskie napisy i lektora (tzn. napisy są, ale nie ma wiadomości o misjach itp. , które zazwyczaj wyskakują z boku). Maks co mi się udało to polskie głosy (z lektorem) + angielskie napisy, co w sumie mi nie przeszkadza. Ponad to zdaje się, że ten plik kaszani imiona stalkerów, ale może to być jakaś zależność w innych plikach, na która nie trafiłem.
3). Najważniejsze na koniec. Śpiwór z tego moda nie działa. Jak po prostu wrzucę gamedata z s.i.m do complete to nie mogę spać. Idealne rozwiązanie jakby ktoś mógł wkleić śpiwór taki jak jest w Faction Wars, żeby nie tylko spać można było, ale i czekać.
Ogólnie chcę stabilności Complete połączonej z poziomem trudności s.i.m (mało broni i amunicji , co wymusza gonienie za schowkami), balansem ekonomicznym, który spowalnia progres ekwipunku gracza (trudniej o lepszy sprzęt, wyższe ceny i droższe modyfikacje), oraz możliwością podkradania się, tak by można było zabić nożem. Da się?