Ponownie witam i dziękuję za komentarze.
Z modów jak dotąd znam jedynie Complete i również ciepło go wspominam. Grafika w stosunku do podstawowej wersji jakby wyładniała, bronie tez nabrały wyglądu oryginałów, a nie jakiś plastikowych zabawek.
Wczoraj zainstalowałem Arsenal Overhaul (rzeczywiście – ściągnęła się wersja 1.2). Jak na razie jestem na samym początku. Widzę już że pojawiła się słynna TT-etka – broń, której od początku brakowało mi w serii Stalker. Pewne jednak błędy pozostały nadal niezmienione. Mianowicie, zaraz po przybyciu do Wioski Rybackiej nie wiadomo gdzie najpierw uderzać – czy na wieżę obserwacyjną, czy do stacji pomp czy do starego kościoła? Ciągle gdzieś wołają i zanim zdąży się tam dobiec pojawia się komunikat „zadanie anulowane”. Zresztą pamiętam, że gdy dawno temu grałem w Czyste Niebo i w dalszych etapach gry przyłączyłem się do jakiejś frakcji (zdaje się, że do Wolności), mimo iż zdobyłem dany posterunek i miałem go utrzymać, nikt nie przychodził aby go ode mnie przejąć… Cóż, widać na to żaden mod nie pomoże
O wspomnianym przez koledze modzie Autumn Aurora gdzieś już czytałem. Jak tylko przejdę „Czyste..” (a trochę to potrwa bo czasu na granie nie ma…) zainstaluję „Cień…” i wzbogacę o ten właśnie mod.