Wszyscy Stalkerzy wiemy, że jest cała masa modów do Stalkera.
Moja propozycja jest taka, żebyśmy wypowiedzieli się w tym temacie z własnego doświadczenia, jakie mody (nawet te najmniejsze), albo ich kompilacje, czy nawet całe konwersje gry w/g nas są najlepsze do 1 części Stalkera.
Co polecamy i dlaczego, jak dany mod działa, co się nam w nim podoba, albo jakie mody warto ze sobą połączyć i jak współdziałają itp, itd ?
Być może, dałoby radę wskazać na ten jeden najlepszy mod ze wszystkich, albo jakieś "super-zestawienie", o którym nie wszyscy wiedzą?
Myślę, że to może być dość użyteczny temat, który pomoże niedoświadczonym Stalkerom wybrać ten najbardziej odpowiedni mod dla siebie
Jednym słowem - co (i z czym) polecacie.
Ja osobiście proponuję zdecydowanie :
1. Priboi Story 1.1. - całkowicie zmieniona fabuła gry + totalny reskin Zony, broni, artefaktów itp.
2. Oblivion Lost - wer. od 1.3 do ostatniej 2.2, dodaje wycięte mutanty, nowe bronie i ich tekstury oraz dźwięki, także freeplay po ukończeniu gry.
3. Rebalanced - bo fajna du^%pa na ekranie każdego telewizorka
:
ale też fantastyczna pogoda (lubię jak pada, a właściwie leje na maxa
), ciekawe spluwy, zmieniona trawa, nowe itemy w plecaku, np. baton kukurydziany, gorący kubek, adrenalina, ogon szczura (bardzo pożyteczny
), zestaw do polepszania stanu giwer i szereg innych bajerków.
4. AMK - piękne smaczki, m.in. jak super zachwianie się naszego bohatera po otrzymanym postrzale, wróg może nam też celnym strzałem wytrącić broń z rączek, atakujący nas, morderczy helikopter.
5. Triggerhappy 0.3 - mod na totalną rozwałkę, czyli widać efekty naszych wystrzałów, a giwery teraz coś znaczą.
Oczywiście, co i ile dane mody zmieniają dokładnie można poczytać w ich readme, albo opisach na naszym forum, informacje zawarte tutaj mają służyć jedynie "do orientacji w temacie".
Pozdrawiam i zapraszam do tematu