[Lost Alpha] by dez0wave - Download, dyskusja

Co sądzisz o Lost Alpha DC?

Przewyższyło oczekiwania
50
44%
No jest dobre, ale szału ni ma
42
37%
LA to kupa
15
13%
Nie mam zdania
7
6%

Razem głosów : 114

Re: [Lost Alpha] by dez0wave

Postprzez djcycu w 10 Sty 2011, 01:20

xKoweKx napisał(a):Weź mi daj nazwę tego moda, to z chęcią sobie pogram w takie misje. :P
Chodziło o to że nie pokazano wiele a mianowicie na pierwszy rzut oka stare znane magazyny, vintoreza, nivę, kilku stalkerów i w zasadzie tyle. Nawet nie było do końca wiadomo o co w tej szumowinie tam poszło. Wiem że to będzie ciekawy mod i wgl ale z filmikiem się nie postarali i tym co się już ten mod nie widział będzie widział się jeszcze gorzej... Dla mnie oczywiście zdanie się nie zmienia bo patrząc na AF było ciekawie i to bardzo. Tu pomimo pokazania "fabuły" wrażenia są zerowe...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 10 Sty 2011, 09:15

To miał być remake tego trailera,nikt z was widzę tego nie kojarzy :P :

Od gameplayów nie ma co zbyt wiele oczekiwać, bo nikt nie chce zdradzać najlepszych smaczków i w ogóle (choć sam nie wiem, co w tym modzie może mnie zaskoczyć, ale będę na to czekał). Mod będzie "love or hate", bo tworzony z myślą o fanach, którzy są ze STALKERem od początku, więc z jednej strony rozumiem wasze "rozczarowania"... :P

Jeżeli ktoś jest zainteresowany zadaniem, który został pokazany w trailerze, niech odpali [ TEGO ] builda - grę zaczynamy akurat po blowoucie.

A btw. pozycje broni to tylko wykasowanie plików .ogf w gamedata/meshes/weapons, więc też niektórzy powinni skończyć narzekania na ten temat, bo operacja przywrócenia oryginalnych rzeczy w tym przypadku jest łatwa!
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez thebesciak125 w 10 Sty 2011, 12:26

Nikt jak nikt, ja akurat troche pamiętałem tego trailera z 2004 i analogię ;-) co nie zmienia faktu że nie przypada mi do gustu akurat ten trailer jak i remake, ale jeśli idzie o naśladowanie oryginału to pełen szacun dla ekipy dez0wave.
Ja na nic tak nie czekam jak na tego moda, i krew mnie zalewa że jeszcze długo prawdopodobnie poczekam, nie majac oczywiście pretensji do twórców, bo to w końcu nie GSC które miało na tym zarobić a i tak grało w ch... z premierą (z jednej strony troche ich rozumiem), bo zfinalizowanie wszystkich zakładanych przez nich koncepcji było nierealne do zrealizowania,a do tego jeszcze doszła ta k***a z THQ.
Pozdro
Awatar użytkownika
thebesciak125
Stalker

Dołączenie: 31 Paź 2009, 11:44
Ostatnio był: 22 Lut 2026, 00:53
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Postprzez Kmiotu w 10 Sty 2011, 15:35

Jak można się było spodziewać na filmiku nie pokazano nic ciekawego:/, nawet interfejsu nie uświadczyliśmy, i nasuwa się pytanie czy to dlatego że twórcy chcą? nas zaskoczyć i ukrywają wszystkie ciekawsze rzeczy które znajdą się w modzie czy dlatego że nic nie jest jeszcze dopracowane??. Wiem wiem, oni robią to za darmo etc etc, ale tyle czekania i napalania się, a oni mi tu z takim bublem { mam na myśli filmik } wyjechali... Na screenach to samo wieje nudą. Mam nadzieje że tym razem data premiery nie zostanie przesunięta.
Awatar użytkownika
Kmiotu
Stalker

Dołączenie: 04 Lis 2009, 00:04
Ostatnio był: 16 Lip 2014, 23:49
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez Ozi w 10 Sty 2011, 15:58

Nim więcej rzeczy przed premierą pokażą, tym mniej ciekawe będzie granie w moda. W sumie wg mnie i tak za dużo pokazują, oczywiście można nie oglądać, ale ja tak silnej woli nie mam :D .
Awatar użytkownika
Ozi
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2010, 17:51
Ostatnio był: 21 Paź 2019, 15:48
Kozaki: 5

Postprzez KoweK w 10 Sty 2011, 17:34

To jest trailer, a nie pokazówka interfejsu albo gameplay. :P Od takich rzeczy raczej są rosyjskie odcinki "Alpha Format" (4 część chyba w lutym).

Dodam jeszcze od siebie, że nie ma co się napalać na moda w tym roku... Wg mnie wyjdzie w 1. kwartale 2012.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Darth ReX w 10 Sty 2011, 19:17

Znudziło mnie dawno czekanie na LA, jak wyjdzie, to wyjdzie, nie, to ucałuję atiego w... czółko.
Niemniej nie rozumiem, skąd te narzekania. Takie materiały pokazują się dość rzadko, poza tym należy się zastanowić, co jeszcze chcielibyście zobaczyć, moi drodzy, skoro nie ma nic więcej do pokazania? Może fragment fabuły, który zniszczy wam radochę z grania w przyszłości, co?
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||

Za ten post Darth ReX otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez dezodor w 10 Sty 2011, 21:30

I'd like to add my 2cents too since i enjoy foruming.

I agree with those who say, we shared way TOO many builds of old stalker, which made stalker even more boring for some people, or some ppl became too greedy, and want even more, and more. I also agree, that the video quality is not so good, the source video was captured on a low end laptop, in order to make it before the weekend.

The meaning of this video was to show some storyline quest, which we worked on at the moment, because we found it boring to show a simple level fly-by video as last year. This sort trailer has more action than all our videos alltogether. The video was [b]not[/b+] meant to be a 1:1 remake of the old "E3 2004 Press Intro". Why would we spend days on a video remake, which we won't even use in our game? The quest is work in progress as many might have noticed (either from the video, or from the vid description on moddb or youtube), and was cut many times to remove the not needed parts, or spoilers (talk with npcs which would spoil the story + also dialogs are not finalized, and walking on the level to reach some point).

What i dont agree with, are such somments like: "nothing new in the video" "we saw it in other mods, and final game". People want/expect too much nowdays. Sure, we can do anything in stalker as you already noticed, but we already shared too much of our work. Why do you think that in our new video we didnt show anything new? If someone says there is nothing new in our video, then sure there aren't any for them. Usually those, who dont follow our project post such things, which we accept, because we can't expect all people to be up to date all the time with all mods/games out there. But ifs funny, that many people who call themselves "enthusiastic stalker fan", didn't even notice that those voices which we used ingame, are actually from ex-gsc workers, which can also be heard in e3 2004 press intro. Maybe its hard to notice, but while we are making new things, we really care about the old atmosphere as well, and these voices are part of it.

If we would keep on making videos with stuff as usable pc-s, board games, pda chat, cooking, wpn upgrades, new alife features, and other stuff as you saw in AF videos, do you think that would lead to a good end? Many modmakers started to copy our features already, since they saw that its possible to do (and because they dont have own ideas), yet they dont know how, or it will be some cheap remake. Can you imagine, how hard is to make such features as we made? Why would a bunch of experienced ppl spend 3-4years on a free project? Or you think its just we sit down, drink a beer, and we have 60000 ideas, then write 2 lines of code, and all is done, then we delay the project for years to make it look serious? :)))

This information society makes people too convenient, and ppl loose their old abilities. To say with an example: they only see the paint of the car, not the chassis itself. Sure, many mod uses now the old hand texture, old weapon positions, whatever, since these many builds... but thats only the "paint". There are things, which can hurt other people, and now some of you pushed that button. Just wanted to make a note on that. Sorry if it looks like im angry or anything, im not, its my usual style if i see comments which i dont like, and since we are living in a free world, we can express our feelings freely :)
Image

Za ten post dezodor otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PrzemoC, Krzysu_Pl.
Awatar użytkownika
dezodor
Kot

Dołączenie: 13 Paź 2010, 00:50
Ostatnio był: 04 Lip 2018, 11:42
Kozaki: 34

Postprzez djcycu w 10 Sty 2011, 21:43

xKoweKx napisał(a):Dodam jeszcze od siebie, że nie ma co się napalać na moda w tym roku... Wg mnie wyjdzie w 1. kwartale 2012.

Ja już wiem bynajmniej że to wy się będziecie cieszyć tym modem bo ja w tym okresie jaki Kowek podałeś będę już żył w kabinie ciężarówki... Nie będzie raczej czasu na beztroskie wypady do Zony ani na ściągnięcie nawet samego moda :(

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Ozi w 10 Sty 2011, 21:53

Dez, just don't care bout these comments.
Make your mod, do whatever you want to do, publish, and then wait for Crazy Fans Shitstorm Of Neverending Complaining :P .
Awatar użytkownika
Ozi
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2010, 17:51
Ostatnio był: 21 Paź 2019, 15:48
Kozaki: 5

Postprzez djcycu w 10 Sty 2011, 21:56

Dez, do your work anyway :) I still waiting for this mod and I keep my fingers crossed :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Michu w 11 Sty 2011, 00:28

djcycu napisał(a):
xKoweKx napisał(a):Dodam jeszcze od siebie, że nie ma co się napalać na moda w tym roku... Wg mnie wyjdzie w 1. kwartale 2012.

Ja już wiem bynajmniej że to wy się będziecie cieszyć tym modem bo ja w tym okresie jaki Kowek podałeś będę już żył w kabinie ciężarówki... Nie będzie raczej czasu na beztroskie wypady do Zony ani na ściągnięcie nawet samego moda :(

Kupisz Laptopa i będziesz pykał na przerwach :D

---

Dez. i'm a fan of new stalker, so i didn't know that these voices was made by GSC. Im just saying. I know you making a OLD stalker, with all old features. And you won't include new features, even if they are better (not buggy, or better looking, whatever).
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości