Nagonka na gry komputerowe

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Postprzez cisza w 19 Cze 2008, 22:15

Niespodzianka!

i am (not legend) ;

Heavy metal fan.
Dzień bez stalker/postal/sof I ,II/ Condamned/ -inne brutal games- to dzień stracony
dzień bez fraga, to dzień stracony.
dzień bez mani PvP na GUNZ aż bany lecą to dzień stracony.

Richard LFG musical to mój hymn.

mój brat nie gra przeciw mnie....boi sie ';.;' muahahahah

i am ...

kocham życie i harmonie ;) kocham moją kobiete, uderzyłem może 4-6 ludzi w moim życiu ;). I walk the path of peace, dont make me walk the path of pieces xD

poważnie, Gry nie są złe...

tylko my...

my jesteśmy źli.

Z pół roku temu byłem świadkiem pewnej scenki w sklepie "nie dla idiotów" (autentyk - mnie samemu szczęka opadła)
Jak zwykle w MM idę sobie na stoiska z grami - no i przede mną spacerują między półkami ojciec z synem - syn tak na oko 6-7 lat. Nagle mały zdejmuje z półki "GTA:SA" i mówi do taty "Tatuś, to ta gra co ci opowiadałem", tatuś ogląda pudełko i mówi "Ale ona jest tylko dla dorosłych, tak tu pisze", na to syn "Oj tato, no weź, kup" - tato uśmiechnął się i włożył grę do koszyka.
Bez komentarza.

ja skomentuje.

Tatuś kocha "Tomka" i zrobi wszystko żeby "Tomek" kochał go.
Tomek nasz chce GTA a tatuś ma cisze w domu, Tomuś zaś ma jazde bez trzymanki +fullszpan przed kolegami z klasy.

All happy.

instance 2-

Tata zapomniał o święcie/dniu w którym miał coś berbeciowi kupić.
A iż tatuś też człowiek, a mamuś/kochanka w domu/hotelu czeka, wiadomo ciupciać się chce... tatuś odwala pańszczyznę, i na bale się wybiera.

in other words.

kogo to obchodzi ?

stary nie wie i nie chce wiedzieć co to GTA:SA bo to dla dzieci, co ludzie pomyślą ? :?

Ja się zgadzam z tą psychiką. U mnie w szkole babka zawsze bla bla bla gry zue bla bla bla przez nie ludzie stają się terrorystami, mordercami i takie tam. Ja sam się przyznam - lat 16 nie mam. Mam 13 . Jakoś nie zabiłem żadnej osoby i nie opuściłem się w nauce. Nawet jestem takim kujonem . Gry GTA i inne mnie nie interesują - koledzy grają, widziałem i co? Nie podobało mi się i tyle Zawsze lubiłem gry typu Stalker, Call of Duty, najróżniejsze strategie itp. Pierwszy raz zacząłem grać w Tzar kiedy miałem 5 lat. Ach jak się wtedy grało . I według mnie zwalanie wszystkiego na gry to głupota. Przez swoje niedotrzymanie obowiązków i nieuwagę mają to co mają

Gratulacje, masz wyższe IQ niż nasz Rząd ! :D , poważnie, gdyby więcej ludzi było takich jak ty.

Może w przyszłym dziesięcioleciu polska bagnem nie będzie ??

"Błogosławieni ci co lóbiom móchy" <- Czesio ;D
Ostatnio edytowany przez cisza 20 Cze 2008, 21:54, edytowano w sumie 3 razy
If electricity comes from electrons does morality comes from morons ?
*Tsuyomemasu*
Awatar użytkownika
cisza
Kot

Dołączenie: 14 Cze 2008, 17:29
Ostatnio był: 16 Sie 2009, 07:58
Miejscowość: Undercity
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Balance IL 86
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Przemek77 w 20 Cze 2008, 06:40

Z pół roku temu byłem świadkiem pewnej scenki w sklepie "nie dla idiotów" (autentyk - mnie samemu szczęka opadła)
Jak zwykle w MM idę sobie na stoiska z grami - no i przede mną spacerują między półkami ojciec z synem - syn tak na oko 6-7 lat. Nagle mały zdejmuje z półki "GTA:SA" i mówi do taty "Tatuś, to ta gra co ci opowiadałem", tatuś ogląda pudełko i mówi "Ale ona jest tylko dla dorosłych, tak tu pisze", na to syn "Oj tato, no weź, kup" - tato uśmiechnął się i włożył grę do koszyka.
Bez komentarza.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Terry w 20 Cze 2008, 20:57

Ja się zgadzam z tą psychiką. U mnie w szkole babka zawsze bla bla bla gry zue bla bla bla przez nie ludzie stają się terrorystami, mordercami i takie tam. Ja sam się przyznam - lat 16 nie mam. Mam 13 :D . Jakoś nie zabiłem żadnej osoby i nie opuściłem się w nauce. Nawet jestem takim kujonem :D. Gry GTA i inne mnie nie interesują - koledzy grają, widziałem i co? Nie podobało mi się i tyle :) Zawsze lubiłem gry typu Stalker, Call of Duty, najróżniejsze strategie itp. Pierwszy raz zacząłem grać w Tzar kiedy miałem 5 lat. Ach jak się wtedy grało :D. I według mnie zwalanie wszystkiego na gry to głupota. Przez swoje niedotrzymanie obowiązków i nieuwagę mają to co mają.
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 1

Postprzez nagyatsu w 20 Cze 2008, 21:22

Bez komentarza.

A żebyś wiedział. Raz znajomi moich rodziców do mnie:
"Mógłbyś przyjść do nas zobaczyć, bo Maciusowi gra nie działa, a chciał sobie pograć, tam się chodzi takim ludzikiem po mieście, skacze itp." No to pytam: "Ta gra to może GTA: San Andreas?" Odpowiedź: "Tak, tak."
Nawet tego nie skomentowałem. A Maciuś ma zaledwie 5 lat :D

A co do tego, że gry są ZUE. W sumie to mam dwojaką opinię na ten temat. Z jednej strony, gry przede wszystkim nie uczą przemocy. Jak ktoś ma skłonności do wariata to i tak nim będzie. Są gry logiczne, bardzo fajne, które rozwijają umysł. Są też te typowo rozrywkowe, ale bynajmniej nie ZUE. Z drugiej strony nie patrząc tylko na przemoc, gry potrafią uzależnić. Owszem wszystko ma swój umiar, ale są ludzie którzy go nie widzą i zamiast iść na wypad z qmplami, ruszyć się na boisko to siedzą w domu i grają, bo "muszą level nabić" Tyle ode mnie na ten temat.
Image
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Rain w 20 Cze 2008, 21:55

Gry....ehhh...kiedyś filmy były złe..chcieli zabronić erotyki bo były gwałty, chcieli zabronić sensacyjnych i kryminalnych bo były morderstwa. Teraz chcą ograniczyć gry i twierdzą że są złe.
Ehhh do książek jakoś się nikt nie przyczepia..

A ogólnie rzecz biorąc..od tego jaką masz atmosferę w domu, jakie jest otoczenie zależy Twoja psychika i nastawienie. Gry i filmy nie mają nic do tego.
Awatar użytkownika
Rain
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 03:14
Ostatnio był: 20 Lis 2017, 22:19
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 5

Postprzez cisza w 20 Cze 2008, 23:35

pozwól iż rozwinę twąja wypowiedź panie deszczyku.

Rodzina-Znajomi-Media.

to są trzy składniki człowieka. one wpływają na to kim..bądź czym się staniemy
Rodzina.
Błogosławieni ci co mają mame i tatę, którzy nie biją się nawzajem,nie piją nagminnie, oraz jeżeli afrodyzjak dopomoże to i kochają się czule. Tutaj w grecji widziałem taką patologie...(dając darmowe korepetycje dla dzieci z biednych rodzin polskich, jakaś akcja kościelna) że te dzieci Jedyne co mają to ich komputer, jeśli go mają, i ci być może cośtam osiągną, gdyż może nie GTA:SA ,acz np. Baldurs Gate, Neverwinter Nights wpoją jakieś wartości moralne, skoro familia jest *on hold*,
Znajomi.
Ile razy jak byliśmy berbecie ulegliśmy wpływowi naszej grupy ?
Co to w nas zmieniło ?
W jakim stopniu bysmy byli inni gdybyśmy powiedzieli NIE dwa trzy razy ?
Kim i dlaczego byliśmy w chierarhii stadnej na podwórku ?
Jak bardzo wpłyneła nasza rodzina na to kim się staliśmy pośród znajomych?

Media

Telewizja, internet.
nasz umysł jest bombardowany informacjami, niektóre przyswajamy, niektóre pozostają bez echa, jakie przyswoiliście, a jakie ...odstawiliście i dlaczego ?
Jaka postać i dlaczego odzwierciedla wasze marzenia ??

myśle iż to w pełni oddaje proces tworzenia naszej osobowości +/- Traumy emocjonalo-fizyczne.

Suma summarum- Każdy ma racje, czyli... nie ma jej nikt.

To nie nóż zabija, to człowiek
To nie smog niszczy naszą planete, to człowiek
To nie wojna niszczy ludzkość, to człowiek

to tylko my, my maluczcy w świecie cudów, najwiękrzego cudu nie dostrzegamy.

nas samych.

/Co ja bym bez Ciebie zrobił? Dziękuję za rozwinięcie mojej myśli/
If electricity comes from electrons does morality comes from morons ?
*Tsuyomemasu*
Awatar użytkownika
cisza
Kot

Dołączenie: 14 Cze 2008, 17:29
Ostatnio był: 16 Sie 2009, 07:58
Miejscowość: Undercity
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Balance IL 86

Postprzez Dawid w 21 Cze 2008, 14:36

Gry nie są złe tylko nieodpowiednie do wieku a niektóre poprostu głupie lub nieodpowiednio w nie gramy np: taki teken walisz w klawiature by ci jakis cios kobo wyszedł a potem tekst "Jak ja to zrobiłem" tak samo gta kody na bazoooke i czołg i robimy masakre by jak najwiecej policji przyjechało
Tu wszystko zalezy od psychiki i od otoczenia jakie na nie wplywa zwłaszcza koledzy szkoła skączyłem Gimnazjum i doszedłem do wniąsku ze nic mi tak nie zmieniło i nigdzie nie powiedziałem wiecej przekleństw niż tam :/

Gry są fajne i można znich dużo wynieść tylko trzeba wiedziec co gdzie i jak :]
Dawid
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2008, 21:34
Ostatnio był: 25 Cze 2010, 21:31
Miejscowość: Z domu w olsztynie
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez popo w 22 Cze 2008, 13:33

Gry są spoko. ;D

Spam nie jest spoko... - Inf.
/warny są spoko/

Sory bardzo i pozdrawiam :D
No ale poprawie się, żeby nie robić tu anarchii. Moim zdaniem z gier można się wiele nauczyć, bo przecież takie strategie na przykład uczą kreatywnego myślenia, może i nawet szybkiego reagowania. Dzięki fps'om można się odstresować więc nie widzę powodu żeby twierdzić, że gry są złe. Po za tym to tak jak branie udziału na przykład w historii z książki (Wiedźmin choćby)
Ostatnio edytowany przez popo 22 Cze 2008, 23:24, edytowano w sumie 2 razy
W moich kręgach już wielu odpadło.
Awatar użytkownika
popo
Stalker

Dołączenie: 25 Lis 2007, 13:49
Ostatnio był: 29 Sie 2008, 23:21
Miejscowość: Bronx wita

Postprzez Guard w 22 Cze 2008, 20:01

No to ja podzielę się z wami taką ciekawostką. :)

Mam lat 14, grywam w gry bardzo namiętnie (RTSy, FPSy, czasami RPGi) dziennie zwykle koło 5-6h. Wiele się mówi, że przez gry młodzież opuszcza się nauce, zyskuje kiepskie oceny, bla bla bla, zostają polity...terrorystami, znaczy się, biją babcie krzesłem i tym podobne bzdury. Co do nauki to sprawa jest dosyć niestandardowa. Ja (chodzę do jednego z lepszych gimnazjów w Warszawie) mam średnią 4.94, bardzo dobre oceny z przedmiotów, a grywam w gry właściwie 5-6h dziennie! To tak a'propos tego, że przez gry ludzie głupieją.
Guard
Stalker

Dołączenie: 09 Sie 2007, 16:54
Ostatnio był: 25 Gru 2009, 20:48

Postprzez SaS TrooP w 23 Cze 2008, 18:15

Ludzie głupieją tylko poprzez nadmiar szkoły! :P
A ci co zabijają niewinnych... Cóż, mają coś pod deklem nie tak.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez fjk w 23 Cze 2008, 18:46

"Na każdego coś się znajdzie" więc nie ma niewinnych ;) ale fakt.. są to chorzy ludzie... ale też otoczenie, ludzie inni mają wpływ a nie gry... (Eric Harris i Dylan Klebold.. Columbine School - tu akurat gry i otoczenie).. tyle włąściwie ode mnie.
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez dorian w 26 Cze 2008, 08:42

Są gry tzw. "złe" i tzw. "dobre" , zapewniają one odpowiednią dozę rozrywki w/g preferencji i upodobań, a kto i jak do nich podejdzie i jak je odbierze to inna kwestia i zależy to od graczy.
To co robimy w "złych" i że to nas rajcuje- o.k. wolna wola jeśli się komuś podoba (np. mnie tak!),ale nie znaczy to, że mam po skończeniu grania wyjść na ulicę i robić to samo :!: Pograłem, rozerwałem się i wracam do rzeczywistości...
Moim zdaniem większy wpływ na odbiorców, zwłaszcza tych młodych, czy najmłodszych ma TELEWIZJA! i przede wszystkim filmy pokazujące brutalną przemoc na każdym kroku. Obecnie, mało jest filmów, w których nie machałoby się komukolwiek przed nosem pukawkami, albo nie celowało w czoło o totalnych rozwałkach wszystkiego i wszystkich nie wspominając, a kończąc na wymyślnych i perfidnych intrygach połączonych jakże by inaczej z przemyślanymi morderstwami. Zauważcie - nie ma za dużo filmów optymistycznych, wprawiających w dobry nastrój, czy w ogóle ciepłych i pogodnych , tylko wszędzie przemoc.
A kreskówki dla dzieci? Wystarczy włączyć któryś "z kanałów dla dzieci" (oczywiście nie wszystkie, ale jednak), a tam co? Latające supermany rozwalające wszystko, potwory i same takie.
A spójrzmy na wiadomości i serwisy informacyjne - same tragedie i nieszczęścia, nie mówiąc o wszelakich zwyrodnieniach.
Jednym słowem w 90 % co nie włączysz w TV, to sama PRZEMOC, no może tylko poza kanałami o przyrodzie, muzyce, modzie itp.
Za to grając w taką "złą" grę, mamy niekiedy możliwość moralnego wyboru, zrobić to, czy nie? Oglądając film z przemocą już takiego wyboru nie mamy, bo wszystko mamy podane na talerzu i jak z automatu chłoniemy to, chcemy, czy nie, a na ogół jednak chcemy :wink:
Tak więc, w/g mnie telewizja sprzedaje jednak duuużo więcej przemocy, niż same gry :!:
P.S. Poza tym, jestem zwolennikiem przywrócenia kary śmierci i zasady: krótki sąd i oko za oko, a łeb za łeb - od razu byłby większy porządek.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości