Znowu zabawię się w recenzenta

Fajny pomysł miałeś, ale nie wyszedł ci z powodu braku "warsztatu" i doświadczenia.
Pierwsza rzecz, nigdzie nie ma opisów! Nie wiemy gdzie są, kim są, jak wyglądają bohaterowie opowiadania. Pisząc o dziesięciu warszawiakach postawiłeś przed sobą zadanie opisania przynajmniej ich wyglądu!
Nie wiemy gdzie mieszkają (z treści opowiadania), jedną sugestią jest ten fragment:
Cyt.
Uwaga za 3 dni zbiórka pod dworcem centralnym w wawie godzina 4.00 rano Ale wypadałoby napisać Warszawie, albo przynajmniej Wawie. (Chyba zobaczyłeś swój błąd)
Przez całe opowiadanie po prostu nie wiemy nic o otoczeniu w jakim się znajdowali, ani o nich samych!
Dialogi zbudowane całkiem nieźle, nie mam się do czego przyczepić, z wyjątkiem: interpunkcji, ortografii, i stylistyki.
Wiem że to twoje pierwsze opowiadanie, więc nie mam jakichś ogromnych oczekiwań. Ale można było się trochę postarać, skopiować tekst do Word'a poprawić błędy, bo nawet tutaj jeżeli pojawi się błąd, jest podkreślany na czerwono! Więc albo jesteś daltonistą, albo po prostu nawet raz nie przeczytałeś swojego tekstu! (Drugie bardziej prawdopodobne!)
Czytaj dużo książek, i opowiadań na tym forum! Staraj się i napisz coś dobrego, ale najpierw znajdź błędy i popraw je! Albo jeżeli nie masz zamiaru się poprawić, i dalej tak pisać to pisz dla siebie, i nie dziel się swoimi opowiadaniami!