@ Victor0 - Wiem, wiem... Robiłem to na szybko i nie miałem zbytnio czasu aby wymyślić jak inaczej rozwiązać tego typu problem. Mianowicie chodzi o to, że ktoś tutaj przejął bazę zanim poprzejmował wcześniejsze punkty i się zrobił shit z kolejnością zadań. Mam na to lepszy sposób, i na pewno w wersji końcowej nikt w całej zonie nie będzie dla gracza nieśmiertelny.
[EDIT]Patcha 2.9.9 zainstalował Pan?
@ STALKER zoom - Nie wiem o co biega...
@ Wave - Jakich mieszkańców? Z tego co pamiętam to koczował tam tylko Wilk. Jedna osoba to trochę za mało jak na termin "mieszkańcy".

@ Junx - Granaty ręczne na pewno nie. Granatniki, może... Ale używaliby ich tylko jakby w promieniu metra znalazły się minimum dwie osoby, tak aby nie marnować granatów. Tłumiki i artefakty są jak najbardziej używane. Zauważ, że jeżeli dasz kompanom więcej artefaktów niż ma pojemników ich pancerz to ci oddają nadmiar. Działania artefaktów w inwentarzu kompana są takie same jak na gracza.
Nie można zmienić bazy głównej. Niestety NPC unikatowe takie jak handlarz czy technik są przypisane do jednego miejsca. Żeby można przenosić bazę trzeba by zrobić unikatowe postacie dla każdej frakcji w każdej bazie. Kupa roboty. Już to, że najemnicy przenoszą swoją bazę było wyzwaniem. Nie każcie mi robić tego dla każdej frakcji.