[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez smoq2 w 31 Lip 2011, 13:03

@ Junx - Dostępny będzie od 9000XP. Wybierasz wtedy ostatnią zdolność "Dowódca" czy tam "Przywódca" i jeżeli jesteś we frakcji to idziesz popytać się o potencjalnych rekrutów w swojej bazie. Informacje może mieć każdy, barman, handlarz, przywódca, itd... Jeżeli jesteś samotnikiem to idziesz pytać w Składzie. Informacje masz w opisie zdolności w momencie wyboru. Daj też loga jak tylko będziesz mógł z tym CTD, bo chcę wszystko poprawić do piątku.

Mam kilka planów na przyszły patch:

- Usunę efekt zaburzeń jaźni w pobliżu kontrolera. Po pierwsze, bo się zawiesza i często po zabiciu kontrolera kamera ciągle szaleje. Po drugie, nie podoba mi się, że gracz w promieniu 100m od kontrolera już wie z czym ma do czynienia. Po trzecie: Mam własny pomysł na nowy (fajny) efekt, który będzie się pojawiał tylko wtedy, jeżeli kontroler nas widzi.

- Zmienimy trochę statystyki broni. Głównie celność. Ponieważ w TFW znacznie zwiększyliśmy efekt odrzutu dla każdej broni to możemy też dla każdej zwiększyć celność.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Reklamy Google

Postprzez Junx w 31 Lip 2011, 13:24

Smoq czy by można było dawać kompanom granaty ręczne oraz do granatników, i tłumiki oraz czy jak im damy artefakt to czy oni przyłączają je do paska czy tylko są bo są u nich. I znowu miałem wypad, ale znowu mi urwało loga :mad: więc jak będę miał znowu wypad to zrobię screen na wypadek jakby znowu urwało mi.

Edit: Smoq mam trzy sprawy:

1. Czy jest możliwość żeby zmienić pozycję Bazy Głównej? Bo już przejąłem Magazyny, Kordon i nie chce mi się iść aż do agropromu żeby odebrać nagrody i sprzęt zaprawić.
2. Co można zrobić żeby handlarz frakcyjny wrócił na swoje "docelowe" miejsce? Podczas przelotu helikoptera jeden z kompanów zagrodził mu drogę i jest zbyt "daleko" aby z nim rozmawiać.
3. Dlaczego, gdy mam przejętą bazę w magazynach posiłki są w dalszym ciągu wysyłane z Agropromu?
Ostatnio edytowany przez Junx 31 Lip 2011, 15:04, edytowano w sumie 2 razy
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 17 Kwi 2026, 09:11
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Wave w 31 Lip 2011, 13:29

Dobrze, że usuwacie efekt kontrolera, bo często dźwięk, który on wywoływał w kółko potrafił się zapętlić i nie przestawać. Trzeba było robić reset gry. A można by zrobić mieszkańców w Wiosce Kotów? Przez to, że ich usunęliście, pogwałciliście jeden z bardziej rozpoznawalnych elementów gry :D
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez STALKER zoom w 31 Lip 2011, 16:14

Witam. Mam takie pytanie czy są w nowej wersji jakieś aplikatory i wspomagacze?? jesli tak to gdzie można je kupic. Bo u specjalnego handlarza nic nie widzialem.
STALKER zoom
Kot

Dołączenie: 20 Mar 2011, 16:28
Ostatnio był: 05 Wrz 2011, 16:46
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Postprzez Victor0 w 31 Lip 2011, 19:08

Zrobienie nieśmiertelnej ochrony bazy frakcji to nie najlepszy pomysł. Jako samotnik nie mogę ich zabić a ci we mnie walą jak w tarczę. Straszna utrata realizmu.

---

Użycie SIG5K (sig550) z tłumikiem, Agroprom, w trakcie walki z powinnoscia.
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : !b_assert
[error]Function      : HUD_SOUND_COLLECTION::FindSoundItem
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrGame\HudSound.cpp
[error]Line          : 139
[error]Description   : sound item not found in collection
[error]Arguments     : sndSilencerShot

Uwagi moderatora:

Double post, uważaj, bo w końcu się doigrasz. - Wheeljack
Victor0
Stalker

Dołączenie: 17 Maj 2011, 00:37
Ostatnio był: 10 Wrz 2013, 08:03
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez smoq2 w 31 Lip 2011, 20:08

@ Victor0 - Wiem, wiem... Robiłem to na szybko i nie miałem zbytnio czasu aby wymyślić jak inaczej rozwiązać tego typu problem. Mianowicie chodzi o to, że ktoś tutaj przejął bazę zanim poprzejmował wcześniejsze punkty i się zrobił shit z kolejnością zadań. Mam na to lepszy sposób, i na pewno w wersji końcowej nikt w całej zonie nie będzie dla gracza nieśmiertelny.

[EDIT]

Patcha 2.9.9 zainstalował Pan?

@ STALKER zoom - Nie wiem o co biega...

@ Wave - Jakich mieszkańców? Z tego co pamiętam to koczował tam tylko Wilk. Jedna osoba to trochę za mało jak na termin "mieszkańcy". :)

@ Junx - Granaty ręczne na pewno nie. Granatniki, może... Ale używaliby ich tylko jakby w promieniu metra znalazły się minimum dwie osoby, tak aby nie marnować granatów. Tłumiki i artefakty są jak najbardziej używane. Zauważ, że jeżeli dasz kompanom więcej artefaktów niż ma pojemników ich pancerz to ci oddają nadmiar. Działania artefaktów w inwentarzu kompana są takie same jak na gracza.

Nie można zmienić bazy głównej. Niestety NPC unikatowe takie jak handlarz czy technik są przypisane do jednego miejsca. Żeby można przenosić bazę trzeba by zrobić unikatowe postacie dla każdej frakcji w każdej bazie. Kupa roboty. Już to, że najemnicy przenoszą swoją bazę było wyzwaniem. Nie każcie mi robić tego dla każdej frakcji.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Junx w 31 Lip 2011, 22:03

Smoq co do tłumików nie można im dawać bynajmniej u mnie (patch 2.9.9) Co do artefaktów zauważyłem że im oddają mi je.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez STALKER zoom w 01 Sie 2011, 11:38

Chodziło mi o automatyczne apteczki i tego typu rzeczy. :E bylo to opisywane na innych stronach
STALKER zoom
Kot

Dołączenie: 20 Mar 2011, 16:28
Ostatnio był: 05 Wrz 2011, 16:46
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Wave w 01 Sie 2011, 13:52

Mieszkańców w sensie kotów, którzy tam przebywali. O to mi chodziło :D Jakoś ta wioska zawsze musiała być wypełniona tymi nowicjuszami.
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Junx w 01 Sie 2011, 14:04

Smoq mam propozycję. Czy by można było dodać dodatkowe celowniki z Zew Prypeci? Chodzi o wyposażone w noktowizor i inny zoom.

Edit: @ Gandzia tak to już jest czasami bywa u mnie tak nie ma z tego względu, że nie zostawiam wroga boku bo może mnie "kropnąć" na przyszłość nie zostawiaj wroga obok siebie lub na drodze oddziału :wink:
Ostatnio edytowany przez Junx, 01 Sie 2011, 17:09, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez Gandzia w 01 Sie 2011, 16:06

Nie wiem czy było wcześniej, mianowicie mam błąd. Odział w drodze do jakiegoś punkcie często się zatrzymuje i stoi w miejscu, bo w okolicy stoi jakiś wróg. Po zabiciu przeszkody ruszają dalej. Bardzo upierdliwe, da się z tym coś zmienić?
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Frakcja: Wolność
Kozaki: 9

Postprzez kubekpop w 01 Sie 2011, 19:18

Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale wydaje mi się, że gdy pijawka próbuje mnie zaatakować, to od razu umiera. Jest też opcja, że kompan ją zabija, ale on zdążył oddać tylko 1 strzał z makarova... A poza tym były 2 pijawki... Moglibyście sprawdzić, czy u Was też tak jest?
Ma to miejsce prawie na początku gry podczas ataku na "Obozowisko na ścieżce, Wysypisko". Gram Bandytami. Pijawki giną jak tylko mnie dotkną. Patrzyłem też, czy tak się stanie, jak kompan będzie daleko ode mnie, i też giną. @smoq2 jeśli trzeba, wyślę Ci save.
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość