[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Idek w 02 Cze 2012, 00:03

Trochę to dziwne że Dragonov jest mniej ważny od zwykłego mp5 .... Ja bym się tam bardziej bał gościa z karabinem który na 80% weźmie mnie na strzał niż jakiegoś gościa z psikaczem za 2 grosze
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Reklamy Google

Postprzez Prif w 02 Cze 2012, 04:53

Idea ok, tylko mam nadzieję, że to się nie skończy na tym że wszyscy stalkerzy będą popylać po zonie z raptem 2-3 rodzajami broni.

Prif
Wygnany z Zony

Dołączenie: 07 Lut 2011, 20:48
Ostatnio był: 05 Sie 2013, 15:09
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 11

Postprzez DJ[Zone] w 02 Cze 2012, 10:41

Jak dla mnie groza i val powinny mieć wartość 9 a vintorez 8 jest on przecież automatyczny tyle że ma mniej pocisków
no chyba że npc traktuje ją jak snajperkę
wpn_fn2000 = 10, oznacza rownież że owa bron będzie dodana?

A i można by było wzmocnić oddział monolitu ponieważ jest uzbrojony tak samo jak renegatów a skoro zamieszkują elektrownie...
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez smoq2 w 02 Cze 2012, 11:15

@ Idek - Wymyśliłem taką tabelę, gdyż głównym przeciwnikiem samotników są mutanty. W trybie walki offline, nie ma najmniejszego znaczenia jaką broń dzierży samotnik (to jakoś trzeba zmienić), a w trybie online, samotnik z bronią snajperską jest przeciwko mutantom bardzo mało efektywny. Wręcz tak mało, że ma większe szanse z mp5 aby się wybronić przeciwko stadzie psów. Ale masz rację, trzeba to popoprawiać. Być może utworzyć dwie kategorie broni, broń przeciwko ludziom i broń przeciwko mutantom? Tylko wtedy trzeba je jakoś sprytnie podzielić, bo jedna broń mogłaby należeć do tylko jednej kategorii. No i w której by wylądowały pistolety?

@ Prif - No, większość z AK74 albo AK74u/mp5/Bizon. Albo i nie. Właśnie o to chodzi, żeby gra tworzyła własny rynek.

@ DJ[Zone] - Nie. Ta broń jest w tabeli tylko po to, jakby ktoś się bawił w jej dodawanie.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

To jak już tworzymy tego typu rozwiązanie, to może by już określić w tabeli, ile dana broń ma "punktów" na walkę w trybie offline?

W tej chwili w trybie offline jest brana pod uwagę tylko "ranga" stalkera. Podam tutaj rangi poszczególnych samotników:

Samotnik w kurtce - 250
Samotnik we Wschodzie Słońca - 550
Samotnik w Sevie - 850
Samotnik w exo - 1150

Teraz chodzi mi o to, żeby wartość z tabeli była dodawana do tych punktów. Miło byłoby, gdyby ktoś mi pomógł opracować taką tabelę.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Juraszka w 02 Cze 2012, 12:22

jako że nie umiem tego wymienić w punktach, to napiszę to w tekście:

W TFW, mamy dwa środowiska: samotnicy oraz frakcyjni. Ci pierwsi starają się przetrwać w zonie, nie walczą między sobą, a tylko z mutantami, więc powinni skupić się na broni przeciwko mutantom: strzelby, pistolety maszynowe i karabiny szturmowe.
Frakcyjni ze względu na podział na klasy, korzystają ze wszystkich typów broni (z karabinów snajperskich korzysta straż bazy), i oni specjalizują się w walce między frakcyjnej (chyba, że monolit będzie walczyć z pomocą mutantów jak było w faction commander 2.5 :D) - nie wiem czy ten handel dotyczy także frakcyjnych.

dalej... ja osobiście dziele sobie bronie na "generacje", gdzie fn2000 jest jedyną 4. generacji, a gauss jest bronią prototypową.
Wszystkie pistolety poza desert eagle i podstawowe strzelby (obrzyn i toz34) są broniami 1. generacji,
Desert eagle, mp5, Chaster, AK74, mosin - bronie 2. generacji
SPAS, SVD, SWD, SAKO, Abakan, G36, sig550 - to bronie 3. generacji
(oczywiście, to wszystkie ustalone jest wg. mnie, jako gracza, NPC mogę inaczej działać z tymi broniami...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Postprzez Ojciec Grigori w 02 Cze 2012, 15:32

Witam
Mam pewien problem dotyczący moda - za każdym razem, gdy zbliżam się do Składu na wysypisku, wszyscy przedstawiciele frakcji, zaczynają ze sobą walczyć. Olałbym to, gdyby nie dwie sprawy - są nieśmiertelni i są tam również wojskowi. Każda moja wizyta w Składzie kończy się wczytaniem poprzedniego sejwa i obejściem go szerokim łukiem. :( Co mogę zrobić żeby przestali się wyrzynać, albo byli chociaż śmiertelni?
A nu cheeki breeki i v damki

Za ten post Ojciec Grigori otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Idek, Kenzelek, 123PACZE.
Ojciec Grigori
Kot

Dołączenie: 22 Wrz 2011, 10:10
Ostatnio był: 10 Maj 2015, 13:29
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 7

Postprzez jalkavaki w 02 Cze 2012, 15:39

Ściągnij najnowszą wersję (3.8)
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 194

Postprzez Ojciec Grigori w 02 Cze 2012, 15:41

Nie ma jej w pierwszym poście, mógłbyś rzucić linka?
wpisuje w forumowej szukajce, w googlach i na forum GSC i nic nie mogę znaleźć.
A nu cheeki breeki i v damki
Ojciec Grigori
Kot

Dołączenie: 22 Wrz 2011, 10:10
Ostatnio był: 10 Maj 2015, 13:29

Postprzez Idek w 02 Cze 2012, 16:01

Wpisz w szukaj "nieśmiertelni"
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Kozaki: 20

Postprzez Fr0zeN w 02 Cze 2012, 16:41

Ojcze Grigori

Ściągnij łatkę do tego.

http://uploading.com/files/1bd952b5/The
Fr0zeN
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2012, 19:26
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 23:22
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Matt141 w 02 Cze 2012, 17:36

Absolutnie podoba mi się kierunek wprowadzanych zmian :)
Idea wolnego handlu jest perfekcyjna, tchnie do zony ducha wolności od skryptów, nawet jeżeli to wszystko wciąż jest nimi opisane. Tabela wydaje się być zrobiona w porządku, jeżeli jednak nic nie zdestabilizuje równowagi w rozkładzie pukawek. Jak się to jednak będzie miało do różnych funkcji stalkerów w grupie?
Btw, jak sytuacja wygląda z implementacją fabuły? Nadal nie ma cut-scenek? Jak odległa jest wizja jej wtłoczenia?
Awatar użytkownika
Matt141
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 14:42
Ostatnio był: 07 Lut 2016, 20:02
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy

Postprzez Kieł w 02 Cze 2012, 17:42

Co do nowej wersji to chciałbym się dowiedzieć jakie zmiany planujesz.Co zamierzasz jeśli chodzi o fabułe? Czy bedzie obejmować limansk :/ ?
WTF?This is Sparta
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości