i wybieramy jedną w 2 możliwych ścieżek, jedna z nich to będzie atak na elektrownię a druga... i tutaj Smoq2 urywa temat, tak jak kiedyś jeszcze mi próbował mydlić oczy, tak teraz już w ogóle nie wypowiada się na ten temat.
A przypominam, że w sprawie wojska wprost mówi, że nie będziePodejrzane co nie?

-Czy skład jest już/będzie możliwy do zdobycia przez frakcje?
Co prawda, żadna frakcja nie dokona ataku na Skład na Wysypisku, ale czy jeśli wysłałbym tam kilka oddziałów i zaczął strzelać do ochrony składu, to czy moi frakcyjni też będą do nich strzelać i ochrona do frakcyjnych?
-czy naprawiony jest błąd, że po zdobyciu Składu (oznaczonego jako baza), Skład nie staje się naszą kolejną bazą, a frakcyjni w automatycznym dowodzeniu go opuszczają po chwili (Skład traktują jako zwykły punkt)
duty prosił o rozwinięcie pomysłu awansowania we frakcji łącznie z przywilejami i możliwością kontroli oddziałów
?? - tu ewentualne miejsce na potencjalny miejsce w hierarchii które daje nam do bezpośredniej dyspozycji 1 oddział (bo nie każdy lubi latać po Zonie z trzema pomagierami, a do ataku na posterunki taki oddział się przydaje) - taka postać mogłaby nosić miano Oficera (wtedy ta najsilniejsza byłaby Generałem)
Oficer / Generał - możliwość dowodzenia jednostkami z widoku PDA (czyli zaznaczamy po prostu oddział i PPM wysyłamy go tam gdzie ma iść, można do tego dodać konieczność wykupienia radia dalekiego zasięgu - np. 10 000 RU)
A ponieważ są zwykle 3-4 klasy pancerza to wraz z rozwojem postaci mogą być dostępne lepsze pancerze.
Ponadto w tej chwili przewodnicy w obrębie frakcji są darmowi - Ja zrobiłbym tak że jako Kot cena się nie zmienia, jako Swój maleje o połowę a jako Oficer jest za darmo.
No i ważne - klimat, czyli tak jak mówiłem, zmodyfikować trochę opcje dialogowe, żeby było czuć nieco inne traktowanie na różnych poziomach.
Takie zmiany (Moim zdaniem) dodałyby smaku grze i utrudniły ją (a na poziom trudności niektórzy narzekają). Poza tym gracz będzie czuł, że jego ranga rośnie i że naprawdę coś osiągnął (gdy NPC z "Czego?!" zmieniają ton na "Co jest, brachu?" albo "Tak, Sir?")
Jeśli chodzi o rekrutowanie kompanów to najprościej chyba żeby handlarze o tym mówili (w końcu każdy musi choć raz odwiedzić handlarza), najlepiej wszyscy albo ci w miarę neutralni (np. ze Składu), coś w stylu "Wiesz, w Zonie ciężko przetrwać samemu, słyszałem że osoba X poszukuje kompana" i gotowe.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości