[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez nati20 w 26 Cze 2012, 12:59

Nie pamiętam czy było gdzieś pisane ale czy zdarza się że przy przechodzeniu z lokacji do lokacji można utknąć- chodzi mi o sytuacje gdzie po kliknięciu że chce przejść "ląduje w trakcie przechodzenia" i nie mogę się ruszyć, wyjąć broni, wyjść do menu, nic, ratuje tylko wyłączenie gry przez menadżer zadań windowsa.

Co do nowych lokacji to nie będę nowa w stwierdzeniu że bar najbardziej pasowałby mi na miejsce neutralne tak jak teraz skład, pewnie przez doświadczenia z SoC natomiast dzicz jak nazwa wskazuje powinna być miejscem anomalii i mutantów, bez frakcji jedynie z osobami które ukrywają się tu przed wrogami czy też chcą się dorobić na artefaktach. Tylko czy to nie będzie drugi czerwony las?
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Reklamy Google

Postprzez 123PACZE w 26 Cze 2012, 16:47

smoq mam pomysł. skoro wprowadziles klasy dla npc to teraz mozna by wprowadzic klasy dla głównego gracza i dla kompanów. klase wybieralo by sie na początku gry a dla kompanów w trakcie ich zdobycia. dla głównego gracza mozna by zrobic :
Snajper- Kiedy się nie rusza to jego celność wzrasta 6x.
Szturmowiec- ma podwójne życie albo x2 obrone przed obrazeniami.
Medyk- leczy sie 2 razy szybciej.
Specjalista- szybko biega, w nocy niewykrywalny (ale z umiarem by nie było sytuacji w której stoimy metr od wroga a on nie wie o naszej obecnosci.)
i niewiem co zrobic z zolniezem wsparcia jakie miał by umiejętonsci. moze szybkosc strzelana x2. oczywiscie mój pomysł wymaga dopracowania.

co myslicie? :D
123PACZE
Kot

Dołączenie: 18 Mar 2012, 10:37
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 14:03
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 6

Postprzez DJ[Zone] w 26 Cze 2012, 17:08

byl juz poruszany ten temat i nie
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez smoq2 w 26 Cze 2012, 17:14

smoq a czy będzie mozliwosc zakupu helmu u najebnika

Zakładam, że chodzi Ci o hełmy ogółem.
Nie wiem, nie myślałem o tym.

Nie pamiętam czy było gdzieś pisane ale czy zdarza się że przy przechodzeniu z lokacji do lokacji można utknąć- chodzi mi o sytuacje gdzie po kliknięciu że chce przejść "ląduje w trakcie przechodzenia" i nie mogę się ruszyć, wyjąć broni, wyjść do menu, nic, ratuje tylko wyłączenie gry przez menadżer zadań windowsa.

Czy było mówione to nie wiem, nie mniej jednak, mi o tym problemie wiadomo.

Co do nowych lokacji to nie będę nowa w stwierdzeniu że bar najbardziej pasowałby mi na miejsce neutralne tak jak teraz skład, pewnie przez doświadczenia z SoC natomiast dzicz jak nazwa wskazuje powinna być miejscem anomalii i mutantów, bez frakcji jedynie z osobami które ukrywają się tu przed wrogami czy też chcą się dorobić na artefaktach. Tylko czy to nie będzie drugi czerwony las?

Raczej nie będzie, bo jest to poziom o zupełnie innym charakterze. Wrzucimy i zobaczymy, o ile w ogóle będzie co wrzucać.

smoq mam pomysł. skoro wprowadziles klasy dla npc to teraz mozna by wprowadzic klasy dla głównego gracza i dla kompanów. klase wybieralo by sie na początku gry a dla kompanów w trakcie ich zdobycia. dla głównego gracza mozna by zrobic :
Snajper- Kiedy się nie rusza to jego celność wzrasta 6x.
Szturmowiec- ma podwójne życie albo x2 obrone przed obrazeniami.
Medyk- leczy sie 2 razy szybciej.
Specjalista- szybko biega, w nocy niewykrywalny (ale z umiarem by nie było sytuacji w której stoimy metr od wroga a on nie wie o naszej obecnosci.)
i niewiem co zrobic z zolniezem wsparcia jakie miał by umiejętonsci. moze szybkosc strzelana x2. oczywiscie mój pomysł wymaga dopracowania.

co myslicie? :D

Coś na styl klas postaci już jest, i możesz sobie jedną wybrać jak zdobędziesz max XP.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Postaram się zrobić repack i wrzucić 3.8 na pierwszą stronę.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Pilot w 26 Cze 2012, 17:58

Smoq'u
Kiedy przechodzimy przez lokację albo nie zdarza się nam nic albo tracimy amunicję i kondycję pancerza bądź żarcie ale nigdy nic pozytywnego. Może i jest 2 ruble ale Durad ma sklerozę i zawsze zapomina gdzie je schował a gdyby naprawdę je chował to miałbym zbroję z monet, znajdujemy pistolet rozsypujący się w dłoniach ale czasami moglibyśmy znaleźć coś co naprawdę pojawi się w ekwipunku, przy martwym kolesiu ze 100 rubli, żarcie plus kilka naboi albo gdy mamy szczęście to jakiś pistolet itp.

Można by dodać dodatkowe questy od samotników(Od tych podróżujących po zonie), nie tylko od frakcyjnych dowódców. Wiem że będzie eskorta ale inne drobne albo większe zadania przydałyby się.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez gosciu121 w 26 Cze 2012, 18:43

Pilot napisał(a):Smoq'u
Kiedy przechodzimy przez lokację albo nie zdarza się nam nic albo tracimy amunicję i kondycję pancerza bądź żarcie ale nigdy nic pozytywnego. Może i jest 2 ruble ale Durad ma sklerozę i zawsze zapomina gdzie je schował a gdyby naprawdę je chował to miałbym zbroję z monet, znajdujemy pistolet rozsypujący się w dłoniach ale czasami moglibyśmy znaleźć coś co naprawdę pojawi się w ekwipunku, przy martwym kolesiu ze 100 rubli, żarcie plus kilka naboi albo gdy mamy szczęście to jakiś pistolet itp.

Z tą częścią zgadzam się całkowicie

Uwagi moderatora:

Aha, Twój post to przełom w dyskusji. - Wheeljack
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Postprzez Kieł w 26 Cze 2012, 19:34

Popieram 2 poprzednie posty :E

Uwagi moderatora:

Następny artysta, bedom warny. - Wheeljack
WTF?This is Sparta

Za ten post Kieł otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative igla2008.
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez Haunted123 w 26 Cze 2012, 19:48

Ktoś wspomniał o dodaniu dziczy i baru, to świetny pomysł. W dziczy można by stworzyć prawdziwą ''bazę'' najemników.
A, szkoda, że ten most do Limańska jest podniesiony...
„Je­dynie człowiek praw­dzi­wie na­wie­dzo­ny nie ma nigdy
wątpli­wości co do swoich rac­ji czy powołania.” ~ Nawiedzony

„Oko za oko, kozak za kozaka.” ~ Haunted123 [...]

Haunted123
Wygnany z Zony

Dołączenie: 23 Cze 2012, 13:07
Ostatnio był: 29 Cze 2012, 13:52
Miejscowość: Unknown
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: -6

Postprzez Wojak w 26 Cze 2012, 19:55

Samotnicy wzywają pomoc na radiu. Czemu my, jako Samotnicy nie możemy tego zrobić? Rozumiem, że każdy Samotnik jest indywidualistą i od niego zależy, czy przybędzie. Tak samo odpada "Wezwij posiłki z bazy", ale mogła by być 50-30% szansa na przybycie pobliskiego oddziału Samotników (albo szansa ta zależna była by od stosunków z Samotnikami). Wiem, że jest to mniej potrzebne Samotnikom, ale czasem zdarza się być zapędzonym w kozi róg przez wojsko/monolit itp.

I jeszcze jedno. Zamówiłem u Najebnika broń. Zapłaciłem przedpłatę, odczekałem i kiedy zamówienie było gotowe, pogrzałem na Jantar. Najebnik siedzi sobie obok bunkra i popija wódę razem z Siergiejem i Gravolem, a kiedy ja jestem jakieś 50 metrów od niego, "pada na zawał" i zadanie anulowane. Wszedłem każdym wejściem, wczytywałem grę 15326 razy i za każdym razem coś go chwyta. Nie raz już takie rzeczy się zdarzały, że "imienni" stalkerzy po prostu padają na ziemię i nie żyją (np. raz tak miałem z Siergiejem na Składzie), ale kiedy dotknęło to specjalnego handlarza, to trochę się wkurzyłem. Najebnik opuścił Jantar i zagnieździł się w Agropromie, a tam to samo. Wystarczy pokazać się w okolicy i po nim. Zalecałbym albo naprawienie tego błędu, albo przejęcie jego obowiązków przez członków jego oddziału.

Edit: Smoq2 już zadecydował, że Najemników w Dziczy nie będzie.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

Postprzez igla2008 w 27 Cze 2012, 10:14

Przeczytałem wasze posty od ostatniej mojej wypowiedzi i mam taką uwagę.. Ludzie skoro tak bardzo chcecie się wypowiadać w tym temacie (nikomu nie zabraniam) to czytajcie chociaż te 100 stron wstecz.. Bo na tych czterech ostatnich przewinęło się po raz kolejny z 20 pomysłów które wcześniej też były pisane i które Smoq odrzucił...

Co do radia i pomocy samotników to pomysł byłby dobry.. Choć akurat trudno być przyciśniętym przez kogokolwiek w Zonie ... musiałby to mieć i ręce i nogi. Ja widział bym opcję dodania możliwości wysłania własnej oferty handlowej.. Smoq dało by radę takie coś zrobić. Że wysyłam ofertę handlową w eter i ustalam miejsce spotkania ?

Co do Najebnika. a sprawdzałeś czy następnego dnia będzie żył.. wiem że Smoq pisał że Najebnik jest wskrzeszany następnego dnia.. spróbuj.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez smoq2 w 27 Cze 2012, 10:42

Zobaczymy. Nie jest to ultra skomplikowane, więc może się skuszę.

Samotnicy wzywają pomoc na radiu. Czemu my, jako Samotnicy nie możemy tego zrobić? Rozumiem, że każdy Samotnik jest indywidualistą i od niego zależy, czy przybędzie. Tak samo odpada "Wezwij posiłki z bazy", ale mogła by być 50-30% szansa na przybycie pobliskiego oddziału Samotników (albo szansa ta zależna była by od stosunków z Samotnikami). Wiem, że jest to mniej potrzebne Samotnikom, ale czasem zdarza się być zapędzonym w kozi róg przez wojsko/monolit itp.

Technicznie trudne, i jest to duże niedopowiedzenie. Samotnicy poruszają się według wytyczonego planu. Plan jest układany w zależności od tego jak będzie przebiegał handel, i finansów samotnika. Generalnie wygląda to tak: Jestem tu > pohandluje > odpocznę > pójdę tam > poszukam artefaktów > odpocznę, itd. Jeżeli wymusimy na samotniku ruszenie się w inne miejsce to możemy plan zaburzyć.

Wymyślacie mi na prawdę trudne rzeczy do wrzucenia, a ja nie mam nikogo do pomocy przy AI.

I jeszcze jedno. Zamówiłem u Najebnika broń. Zapłaciłem przedpłatę, odczekałem i kiedy zamówienie było gotowe, pogrzałem na Jantar. Najebnik siedzi sobie obok bunkra i popija wódę razem z Siergiejem i Gravolem, a kiedy ja jestem jakieś 50 metrów od niego, "pada na zawał" i zadanie anulowane. Wszedłem każdym wejściem, wczytywałem grę 15326 razy i za każdym razem coś go chwyta. Nie raz już takie rzeczy się zdarzały, że "imienni" stalkerzy po prostu padają na ziemię i nie żyją (np. raz tak miałem z Siergiejem na Składzie), ale kiedy dotknęło to specjalnego handlarza, to trochę się wkurzyłem. Najebnik opuścił Jantar i zagnieździł się w Agropromie, a tam to samo. Wystarczy pokazać się w okolicy i po nim. Zalecałbym albo naprawienie tego błędu, albo przejęcie jego obowiązków przez członków jego oddziału.

Też mnie wnerwia, że tak się czasem dzieje ze specjalnymi samotnikami. Muszę wymyślić jakieś zabezpieczenie. Umierać on i tak będzie, bo to błąd silnika, który czasem spawnuje/przełącza w tryb online członków zespołu "jednego w drugim" gdy jest za ciasno, stąd czasem w bazach potrafi sobie czasem leżeć ciało. Może by tak przyśpieszyć odradzanie? Np. jeżeli system odnotowałby śmierć takiego Najebnika, to skrypt momentalnie usuwałby ciało i w jego miejscu odradzał owego gościa? Zobaczymy czy da się coś takiego zrobić.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Haunted123 w 27 Cze 2012, 10:48

Na której stronie znajduje się link z wersją 3.8?
„Je­dynie człowiek praw­dzi­wie na­wie­dzo­ny nie ma nigdy
wątpli­wości co do swoich rac­ji czy powołania.” ~ Nawiedzony

„Oko za oko, kozak za kozaka.” ~ Haunted123 [...]

Haunted123
Wygnany z Zony

Dołączenie: 23 Cze 2012, 13:07
Ostatnio był: 29 Cze 2012, 13:52
Miejscowość: Unknown
Kozaki: -6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości