[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez MrFler w 30 Cze 2012, 13:19

No tak raczej nie będzie... Z tego co wiem, to smoq2 zrezygnował z granatów u NPC... Druga rzecz to to, że jeżeli przyjąć, że mamy klasy stalkerów, to latarka u kota czy nowicjusza kłóciłaby się z założeniami, jeśli mnie pamięć nie myli, specjalisty (gdyż miał z niej nie korzystać na rzecz NVG)... A wogóle to jeśli dobrze pamiętam to w grze są 4 poziomy doświadczenia... Poprawcie mnie jeśli się pomyliłem...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Reklamy Google

Postprzez Wojak w 30 Cze 2012, 13:24

@Rumcajs93
Wydaje się to dość trudne do zrobienia, zwłaszcza, że chodzi tu o strzelanie z granatnika, chociaż takie rzeczy nie występują chyba w żadnym stalkerze (nie znaczy, ze jest to niemożliwe). I czemu kot miałby w ogóle nie używać osłon? Ktoś wybiera się świadomie do Zony, zdaje sobie sprawę, co będzie musiał tam znieść, a nie wie o podstawach walki, takich jak używanie osłon?
Ale w przypadku frakcyjnych najniższą rangą byłby "doświadczony".

W takim razie Durad przed dołączeniem do każdej frakcji musiałby mieć co najmniej 1500XP, więc trzeba by było to zmienić, a ja nie widzę powodu.

@smoq2
O nowym UI handlu trąbi się już od dawna, ale wciąż nie rozumiem powodu jego istnienia. Jak dla mnie jest słaby (tak, wiem, ciągle najeżdżam, a sam nic konstruktywnego nie wprowadziłem :( ), bynajmniej dlatego, ze ciężko jest sobie w nim zobrazować taki plecak Durada, oraz towarów handlarza w mgnieniu oka, tak jak było w oryginale. Mimo wszystko nie został dodany jeszcze podział na kategorie, a wydaje się on bardzo ciekawy, chociażby dlatego, że nie będę musiał się gapić na rzeczy których w ogóle nie szukam. Prawdziwy handlarz w Zonie nie wykłada przecież wszystkich broni, kombinezonów i innych drobiazgów na ladę przy każdym kliencie.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Postprzez smoq2 w 30 Cze 2012, 13:34

@ Wojak - Stare UI handlu jest obsługiwane przez silnik i nie mogę w żaden sposób na nie wpłynąć skryptami. Mechanika była nie do ruszenia. Czyli mówiąc prosto, było zupełnie poza możliwościami jakiejkolwiek edycji, z wyjątkiem wyglądu. Dzięki nowemu UI będę mógł np. dodawać inne czynniki na oferowaną cenę, niż tylko kondycja danego przedmiotu. Zacznę od popytu i podaży. :)
Nie robię nowego UI dlatego, że stare mi się znudziło, tylko dlatego że nie mogłem go edytować.
ImageImage

Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojak, adziu_92.
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Fuwa w 30 Cze 2012, 18:35

Mam problem kupiłem stalkera w CD-ACTION i gdy próbuje włączyć grę program każe wsadzić płytę mam też drugi problem usunąłem cały folder stalker i ikonkę szlak trafił chce się sama usunąć i tu pytanie czy stracę zapisy stanu gry

Za ten post Fuwa otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative igla2008.
Fuwa
Kot

Dołączenie: 26 Cze 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Kwi 2015, 14:04
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez 123PACZE w 30 Cze 2012, 18:39

Fuwa powinnienes załozyc inny temat badz znalesc odpowiedni do twojego pytania.
123PACZE
Kot

Dołączenie: 18 Mar 2012, 10:37
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 14:03
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 6

Postprzez Fuwa w 30 Cze 2012, 18:45

Ale problem nastąpił po wgraniu moda chciałem pograć a tu lipa
Fuwa
Kot

Postprzez smoq2 w 30 Cze 2012, 18:50

@ Fuwa - Usuń wszystko > zainstaluj Czyste Niebo na nowo > zainstaluj patch 1.5.10 > zainstaluj TFW
Zapisami gry się nie martw, bo po zainstalowaniu TFW i tak trzeba zacząć nową grę. :P
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez 123PACZE w 30 Cze 2012, 18:51

smoq2 mnie wyprzedził ale na płycie z cd action jest juz patch 1.5.10

zapisy znajdują sie w stalker stcs w dokumentach. wiec jezeli tego nie usunełeś to po odinstalowanu moda będziesz mógł dalej grac na standardowym stalkerze
123PACZE
Kot

Postprzez Fuwa w 30 Cze 2012, 18:55

Ale franca chce płytę a płyty z CD-ACTION omija nadal komunikat ,,włóż płytę do napędy CD'' klikam ponów i dalej lipa
P.S. Dziękuje o to mi chodziło bo bez moda mogę się obejść ale nie bez zapisów kasy prawie milion
P.S.2 Dzięki za pomysł ciekawe czy zadziała miałem napisać właśnie o tym że mogą dać warna
Ostatnio edytowany przez Fuwa 30 Cze 2012, 19:10, edytowano w sumie 3 razy
Fuwa
Kot

Postprzez 123PACZE w 30 Cze 2012, 18:57

mozesz spróbować zrobić cracka(z tym gra bedzie działała bez płyty). jak znajde to dam link do niego

@edit jaki plik jest potrzebny by zcrackowac stalkera xrengine czy xrgame?

Uwagi moderatora:

Ja Ci dam cracka, warn. - Wheeljack
123PACZE
Kot

Postprzez Fuwa w 30 Cze 2012, 19:13

Panie wheeljack lepiej byś pomógł a nie ludziom dawać warny jak chcesz to ci mogę nawet zdjęcie płyty wysłać

Uwagi moderatora:

Panie Fuwa, tutaj nikt nie będzie "pomagał" crackami ani innymi nielegalnymi rzeczami. - u3

Za ten post Fuwa otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojak, 123PACZE,
Negative Kieł.
Fuwa
Kot

Postprzez Aragaj w 30 Cze 2012, 19:45

Fuwa nie próbuj zabawy z crackiem, albo ma wirusa, albo po kilku pierwszych minutach gry wywala do windowsa, albo blackscreen.... Nie lepiej kupić se za 2 dyszki orginałkę? Wiesz, będzie ci wszystko działało poprawnie, a i przy tym pewnie będziesz mógł jeszcze grać przez multi. Nie kupuj gierek z gazet bo po 1. Częste bugi, blackscreeny itp po 2. będzie ci pewnie wychodzić w trakcie gry, a po 3. no to jak już wymieniłem: Brak multi.

Smoq2 kozaka ci postawiłem, to jest najlepsza z najlepszych modyfikacji do CS'a :D
Tylko mam pytanie: Wiem że jest to bardzo duży mod, ale, czy nie mógłbyś zrobić żeby było tak jak w OGSM, a mianowicie, czy nie mógłbyś zrobić bardziej płynnej i wydajnej gry? Mój komp taki se jest, ale słabo mi działa stalker na twoim modzie, w sensie, wywala mnie z gry i zacina się czasami.
''Służba Zonie i korzystanie z jej dobrodziejstw to nagroda sama w sobie.'' -Aragaj
Awatar użytkownika
Aragaj
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2012, 19:32
Ostatnio był: 01 Gru 2013, 20:47
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości