@Rumcajs93
Wydaje się to dość trudne do zrobienia, zwłaszcza, że chodzi tu o strzelanie z granatnika, chociaż takie rzeczy nie występują chyba w żadnym stalkerze (nie znaczy, ze jest to niemożliwe). I czemu kot miałby w ogóle nie używać osłon? Ktoś wybiera się świadomie do Zony, zdaje sobie sprawę, co będzie musiał tam znieść, a nie wie o podstawach walki, takich jak używanie osłon?
Ale w przypadku frakcyjnych najniższą rangą byłby "doświadczony".
W takim razie Durad przed dołączeniem do każdej frakcji musiałby mieć co najmniej 1500XP, więc trzeba by było to zmienić, a ja nie widzę powodu.
@smoq2
O nowym UI handlu trąbi się już od dawna, ale wciąż nie rozumiem powodu jego istnienia. Jak dla mnie jest słaby (tak, wiem, ciągle najeżdżam, a sam nic konstruktywnego nie wprowadziłem

), bynajmniej dlatego, ze ciężko jest sobie w nim zobrazować taki plecak Durada, oraz towarów handlarza w mgnieniu oka, tak jak było w oryginale. Mimo wszystko nie został dodany jeszcze podział na kategorie, a wydaje się on bardzo ciekawy, chociażby dlatego, że nie będę musiał się gapić na rzeczy których w ogóle nie szukam. Prawdziwy handlarz w Zonie nie wykłada przecież wszystkich broni, kombinezonów i innych drobiazgów na ladę przy każdym kliencie.