[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Problem

Postprzez glut0 w 03 Sty 2013, 04:43

Podczas próby uruchomienia gry wyskakuje mi błąd. Został on "wychwycony" przez BugTrap'a (X-Ray engine v1.5 crash...)

Kod: Zaznacz wszystko
Registers:
EAX=0336F5D0  EBX=00000000  ECX=0336F5D8  EDX=0336F6B1
ESI=100486E0  EDI=0018BD9D  FLG=00000212
EBP=0018AAD8  ESP=00189AD0  EIP=1001B944
CS=0023  DS=002B  SS=002B  ES=002B  FS=0053  GS=002B

Excemption reason:
xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "C:\Program Files (x86)\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\bin\xrCore.dll" at 0023:1001B944, xrDebug::backend()+164 byte(s)
* Detected CPU: GenuineIntel P3 family, F6/M10/S7, 2294.00 mhz, 28-clk 'rdtsc'
* CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2

Initializing File System...
using fs-ltx fsgame.ltx
FS: 19667 files cached 3 archives, 3470Kb memory used.
Init FileSystem 1.016643 sec
'xrCore' build 3795, Jun 25 2009

FATAL ERROR

[error]Expression    : I
[error]Function      : CInifile::Load
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 221
[error]Description   : Can't find include file:
[error]Arguments     : prefetch\prefetch.ltx

Laptop spokojnie udźwignie gierke, mam Win 7 64 bit. Prosze o szybką pomoc/odpowiedź.
PS. Proszę wybaczyć, że nie użyłem BBcode

Uwagi moderatora:

Logi taguj w [code], poprawiam. - Wheeljack
"O wiele lepiej pakować się w kłopoty z siedmioma prawdziwymy facetami niż z setką popie***eńców".

Pułkownik Charlie A. Beckwith, założyciel Delta Force
Awatar użytkownika
glut0
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2013, 04:33
Ostatnio był: 23 Sie 2015, 23:26
Miejscowość: Zona
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

Reklamy Google

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Majster Pijawa w 03 Sty 2013, 07:22

Spróbowałeś ściągnąć od nowa i zainstalować jeszcze raz moda? ;)
Image Ty ku*wo czytasz opis? [*]

Majster Pijawa
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sie 2012, 10:02
Ostatnio był: 26 Maj 2013, 11:26
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez igla2008 w 03 Sty 2013, 10:08

Wrzuć to w Code bo przyjdzie mod i da ci ostrzeżenie :/
[code]/code]
Popieram przedmówcę postaraj się ściągnąć jeszcze raz ewentualnie zainstaluj jeszcze raz grę .
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez smoq2 w 03 Sty 2013, 11:22

@ kamiloxed - Nie mogę zrobić parsu właściwości cse_abstract punktu do odgrywania animacji chowania się stalkera za osłoną, w związku z czym, przy nowych punktach animacja ta jest odgrywana zawsze we wschodnią stronę. Jeśli wiesz jak można to naprawić, to chętnie wysłucham. :)

@ glut0 - Ewidentnie jest coś źle zainstalowane. Wywal moda, wywal grę, zainstaluj grę jeszcze raz, zainstaluj patcha 1.5.10 i dopiero potem TFW.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez glut0 w 03 Sty 2013, 17:22

Zappmnialbym dodac, ze przy probie odpalenia przez xrengine.exe wyskakuje mi blad informujacy, ze nie mozna otworzyc fsgame.llt (nie pamietam jaki to byl format).
"O wiele lepiej pakować się w kłopoty z siedmioma prawdziwymy facetami niż z setką popie***eńców".

Awatar użytkownika
glut0
Kot

Postprzez Pangia w 03 Sty 2013, 17:44

Kilka pytań (TFW jest pierwszą dużą modyfikacją, jaką w ogóle instalowałem na jakiegokolwiek Stalkera, wyłączając SRP):

Kto najwięcej płaci za znalezioną broń (jeśli są jakiekolwiek różnice pomiędzy handlarzami frakcyjnymi)?
Do jakiej broni jest luneta za 2400 RU? Nie ma do niej opisu (logika podpowiada mi, że do Mosina)
Dlaczego wszyscy handlarze mają identyczny ekwipunek na starcie gry?
Dlaczego wszystkie bronie, jakie można podnieść po NPC, są tak wyrozpieprzane? Maksymalny stan broni to jakieś 50%, a im lepsza broń, tym gorszy stan (znalazłem jednego kałacha z PSO-1 i miał stan zerowy... co nie oznacza, że NPC nie mógł nim walić headshotów z 50 metrów)
Czemu nie widać lecącego pocisku kulowego i strzałkowego? Na początku myślałem, że TOZ mi się zbugował i traci amunicję, nie strzelając :/
Czemu TOZ-34 i TOZ-66 mają tak żałosną wytrzymałość? Niby to kwestia dopisania jednego zera po przecinku, ale jednak wolę spytać.
Dlaczego PB 6P9 i Makarow nie mają identycznej wytrzymałości, skoro pierwszy jest (w dużym uproszczeniu) kopią drugiego z tłumikiem zamiast klasycznej lufy?
Czemu obecność burera zmienia widzenie na czerwone - dokładnie tak, jakby w okolicy znajdował się pyrogeist?
ALife nie jest minimalnie przegięty? Mi się tam podoba, ale gra przywitała mnie kontrolerem plączącym się 50 metrów od składu, który w dodatku próbował mnie atakować, gdy gadałem z mechanikiem (albo atakował okolicznych stalkerów, ale ci nic sobie z tego nie robili), a ciężko cokolwiek zabić śrubami :/
Czemu na pytanie o "sprzęt z wyższej półki" każdy handlarz ma tą samą odpowiedź? Usłyszenie od Romana czy innego frakcyjnego handlarza "wypier♥alaj" to nic nadzwyczajnego, usłyszenie od Sacharowa tego samego soczystego "wypier♥alaj" już jest nieco dziwne.
Czemu porzucono ideę z oryginalnych gier, gdzie liderzy frakcji pokrótce opowiadali, czym się zajmują (a właściwie - opierając się na fabule TFW - co chcą osiągnąć swoimi działaniami)? Wywnioskowanie, do których najlepiej byłoby się przyłączyć jest trudne po przysłowiowych 2 zdaniach wypowiadanych przez Łopatę.
Wymyślone nazwy broni? srsly?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Firlej w 03 Sty 2013, 18:29

Witam,
Postaram się odpowiedzieć na niektóre pytania.
Bronie są zniszczone aby zachować balans gry, uniemożliwiając znalezienie po jakimś starciu co lepszych broni bez konieczności naprawy.
Było to pisane kilkadziesiąt stron temu, ale nie oczekuję, że śledzisz temat od początku.
Fikcyjne nazwy broni zachowane zostały dla klimatu i utrzymania wcześniejszej atmosfery gry.
Faszyści i burżuje - wasz koniec się szykuje!
"Ignaś: albo nie zrozumiałem, bo twój sarkazm/ironia/ch*j wie co był zbyt zaawansowany, w co osobiście wątpię, albo cię poj*bało. I to konkretnie." - Bania
Awatar użytkownika
Firlej
Kot

Dołączenie: 14 Lip 2012, 13:40
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 14:36
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez smoq2 w 03 Sty 2013, 18:58

@ glut0 - Nawet przy podstawowym CN bez TFW nie można odpalić gry za pomocą xrEngine.exe. Zawsze trzeba odpalać skrótem. Czy po zaleceniu się do mojej poprzedniej wypowiedzi gra się nadal nie odpala?

Kto najwięcej płaci za znalezioną broń (jeśli są jakiekolwiek różnice pomiędzy handlarzami frakcyjnymi)?

Nie ma żadnej różnicy, handlarze frakcyjni płacą niewiele więcej od neutralnych, i jest to jedyna reguła jeśli chodzi o sprzedaż broni. Od razu powiem, że z artefaktami jest odwrotnie i różnice są też większe.
W następnej wersji cały handel zostanie "przerobiony", więc będzie wkrótce nieaktualne.

Do jakiej broni jest luneta za 2400 RU? Nie ma do niej opisu (logika podpowiada mi, że do Mosina)

Tak, do Mosina. Przeoczenie spowodowało, że opis nie trafił do plików. Potrzebna będzie też stosowna modyfikacja broni aby można było ją założyć.

Dlaczego wszyscy handlarze mają identyczny ekwipunek na starcie gry?

Chyba mówisz o wszystkich neutralnych handlarzach. Jest to spowodowane tym, że mogą oni handlować głównie tylko przedmiotami z którymi idzie spotkać Samotników. Poza tym, w TFW poszczególne lokacje nie różnią się od siebie poziomem trudności (wszędzie jest trudno:) ), w związku z czym, nie ma sensu dawać im inny ekwipunek. Oferta zostanie wzbogacona jednak wraz ze wzrostem relacji z Samotnikami.

Handlarze frakcyjni mają już różne asortymenty, głównie związane ze sprzętem jaki dana frakcja używa. Oferta robi się ciekawsza wraz z ilością posiadanych punktów zasobów przez daną frakcję.

Dlaczego wszystkie bronie, jakie można podnieść po NPC, są tak wyrozpieprzane? Maksymalny stan broni to jakieś 50%, a im lepsza broń, tym gorszy stan (znalazłem jednego kałacha z PSO-1 i miał stan zerowy... co nie oznacza, że NPC nie mógł nim walić headshotów z 50 metrów)

Żeby gracz nie mógł biegać z błyszczącym Abakanem gdy przed chwilą miał tylko nóż i udało mu się akurat jakiegoś takiego biedaka zaciukać. Żeby mieć dobrą broń trzeba zainwestować. Szczerze to myślałem kiedyś żeby pójść w model niektórych gier, gdzie w ogóle nie można podnosić broni od poległych wrogów, ale to by było zbyt ekstremalne.
Kondycja broni wpływa tylko na użytkowanie przez gracza. Dla NPC każda broń jest traktowana jak nowa.

[CDN, muszę teraz lecieć, ale uzupełnię wypowiedź później]
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez glut0 w 03 Sty 2013, 19:10

Nadal nie odpala, próbowałem już wcześniej sposobów na uruchomienie gry (odinstalowywałem i nazmiane), pomęczę się z tym jeszcze. Postępowałem zgodnie z instrukcją instalacji, mam odpowiednia wersje, wszystkie fixy i skrypty wrzuciłem.

Awatar użytkownika
glut0
Kot

Postprzez Pangia w 03 Sty 2013, 19:26

smoq2 napisał(a):Tak, do Mosina. Przeoczenie spowodowało, że opis nie trafił do plików. Potrzebna będzie też stosowna modyfikacja broni aby można było ją założyć.

W sensie że ja mam zmodyfikować Mosina w grze czy taka modyfikacja będzie, ale w przyszłości (jak z F2000)? Chociaż wydaje mi się, że już o tym gdzieś czytałem, wolę dopytać.

Chyba mówisz o wszystkich neutralnych handlarzach. Jest to spowodowane tym, że mogą oni handlować głównie tylko przedmiotami z którymi idzie spotkać Samotników. Poza tym, w TFW poszczególne lokacje nie różnią się od siebie poziomem trudności (wszędzie jest trudno:) ), w związku z czym, nie ma sensu dawać im inny ekwipunek. Oferta zostanie wzbogacona jednak wraz ze wzrostem relacji z Samotnikami.

Więc Sacharow jest neutralny. To kto jest handlarzem Najemników?
Handlarze frakcyjni mają już różne asortymenty, głównie związane ze sprzętem jaki dana frakcja używa. Oferta robi się ciekawsza wraz z ilością posiadanych punktów zasobów przez daną frakcję.

Fajnie, zachęca do gry :)
Żeby gracz nie mógł biegać z błyszczącym Abakanem gdy przed chwilą miał tylko nóż i udało mu się akurat jakiegoś takiego biedaka zaciukać. Żeby mieć dobrą broń trzeba zainwestować. Szczerze to myślałem kiedyś żeby pójść w model niektórych gier, gdzie w ogóle nie można podnosić broni od poległych wrogów, ale to by było zbyt ekstremalne.

OK, no ale bez przesady, jak na starcie i tak frakcje mają raczej nie najlepsze bronie (potężna ilość Bizonów i PB 6P9), to takie rozwiązanie ma ograniczone pole użyteczności. Poza tym Abakan wcale nie jest fajny. Fajny był w SoC, jak miał zaje*istą animację wyjmowania (jakbym wyjmował jakiegoś miniguna, wykrzykując "Now we're gonna do some damage!") i miał ruchomą lufę tak, jak jego odpowiednik z "naszego" świata. W CS i CoP przegrywa z AKS-em (cięższy, droższy w naprawie i ulepszeniach, a tylko nieznacznie lepszy), poza tym jest brzydki no i w ogóle niefajny.
Kondycja broni wpływa tylko na użytkowanie przez gracza. Dla NPC każda broń jest traktowana jak nowa.

No to kupa :( Ale to już jest pewnie natura gry.
A, i jeszcze coś mi się przypomniało. Dlaczego, gdy frakcja zgłasza, że któryś punkt jest atakowany i prosi o wsparcie, to gdy przybiegnę, to dalej krzyczą, żebym im pomógł? "Zauważają" mnie dopiero, jak trafię atakującego ich przeciwnika. Znowu - za pierwszym razem powitał mnie bug w grze, bo nizinę z artefaktami w Jantarze atakowały 2 pijawki, które jednak zamiast atakować, biegały w kółko jakieś 100 metrów od obozu. Dziwnie było zobaczyć komunikat "Nie wytrzymamy już długo, pomoż!" jednocześnie stojąc koło 4 najemników, z czego 1 łaził sobie dla rozruszania kości, a reszta siedziała, przy czym jeden tylko siedział, drugi jadł kiełbasę, a trzeci grał na gitarze. Po jakimś czasie zadanie się anulowało, ale to dlatego, że najemnicy poszli atakować przejście do Agropromu.
O, i jeszcze jedno. Co oznacza "kompletnie przeprojektowane pijawki" w ReadMe? Czy oznacza to, że pijawki już nie są nieśmiertelne przy niewidzialności?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez glut0 w 03 Sty 2013, 19:48

Haha! Już mi trybi, poprostu nie usuwałem gamedata (jak było napisane w readme), tylko wypakowałem TFW i nadpisało tamto stare gamedata :D

Za ten post glut0 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive igla2008, Pangia.
Awatar użytkownika
glut0
Kot

Postprzez igla2008 w 03 Sty 2013, 19:51

Nie ma Smoq to pozwolisz że ci odpisze :) Mosina musisz zmodyfikować u technika wtedy będziesz mógł założyć lunetę. FT200 będzie dodany w kolejnym patchu. Tak Sacharow jest neutralny jak pewnie wiesz najemnicy nie mają na początku bazy muszą zdobyć agro wtedy pojawi się ich handlarz. Co do broni to rozwiązanie jest najlepsze inaczej naprawdę w ciągu 5 minut jesteś w stanie biegać z nowiutkim kałachem co nie jest realistyczne.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości