[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 03 Sty 2013, 20:33

Mi zajęło jakieś 2 godziny znalezienie NPC z kałachem, więc aż tak łatwo [chyba] nie jest.
Dzięki za odp. z handlarzem Najemników - raczej się do nich nie przyłączę, ale warto wiedzieć :)
A co do F2000 - i tak za nim nie przepadam (glitch z przedłużoną animacją chowania skutecznie odstrasza mnie od niego), ale SG i G36 nie pogardzę :)
O, i jeszcze jedno. Enfield i LR-300 są jakoś poprawione czy dalej sypią się tak samo jak w wanilii? I jak się ma sprawa z dołączanymi granatnikami - da się je montować od razu do niektórych broni czy trzeba bawić się w ulepszenia, a jeśli to drugie, to przy wszystkich broniach czy tylko przy niektórych?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Postprzez igla2008 w 03 Sty 2013, 21:57

Dwie godziny ? A w bazie wolności byłeś tam pod mostem u mnie zawsze leży ak-74 naładowany :) Tak wiec znalezienie Kałacha zajmuje nie więcej niż 5 minut. G-36 jest możesz go nabyć u Najebnika. Polecam wyposażyć w tą broń kompanów nieźle z niej walą a już po powiększeniu magazynka miodzio sprzętem dla nich.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Pangia w 03 Sty 2013, 23:19

Do Wolności nie szedłem, za to zaliczyłem ragequit przed chwilą - natrafiłem na kontrolera przy przejściach z Wysypiska do Kordonu, więc postanowiłem spróbować go zabić (oczywiście, TOZ-em, bo trudno upolować coś lepszego i w dobrym stanie na samym starcie, a to jedyna broń z jakimś sensownym zasięgiem). Był przy tunelu, po pokręceniu się po cmentarzysku pojazdów i próbie zlokalizowania go lornetką dałem sobie spokój i włączyłem na chwilkę pokazywanie oddziałów. Niespodzianka, nagle przemieścił się pod drugie przejście (co jest dziwne o tyle, że przedtem biegło tam 3 stalkerów, których kontroler chyba musiał zdezintegrować, bo nie usłyszałem nawet jednego wystrzału). Jak już miałem się do niego zaczaić, przyleciał sobie wojskowy helikopter (dodam, że jeszcze było dość mglisto - swoją drogą pogoda świruje niezłego pawiana - wchodzę do Agropromu o 7:00, mgła. Odczekałem 1h, deszcz. O 9:00 wracam na Wysypisko - mgła :facepalm:), pilot coś tam krzyknął, dostałem małego laga i po sekundzie ujrzałem urocze "Koniec gry."
Image
Wkurzające zwłaszcza, że już raz mnie mijał helikopter i miał mnie totalnie w dupie - przeleciał, poleciał i tyle go widziałem. A tu taki mindfuck. A tyle się ozapieprzałem (swoją drogą niezłe jaja, jak gościa w egzo zabiłem 2 strzałami z TOZ-a, a stalkera w skórzanej kurtce męczyłem chyba z minutę - no, ale temu drugiemu wystawała tylko noga :P), obleciałem większość lokacji na starcie i wszystko się zje♥ało.
I kim jest Najebnik? To ten mityczny koleś sprzedający "sprzęt z wyższej półki"?
No i dlaczego, do jasnej cholery, przejście z Bagien do Agropromu jest zablokowane?! "Nie znasz dalszej drogi.". A przy innych przejściach to Durad zna?
Ostatnio edytowany przez Pangia, 04 Sty 2013, 17:07, edytowano w sumie 1 raz
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Idek w 04 Sty 2013, 01:04

Bo niektóre przejścia trzeba kupić w składzie u samotników i można ich używać jedynie jeżeli nie dołączyłeś do jakiejś frakcji i masz odpowiednio silny kombinezon....
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez igla2008 w 04 Sty 2013, 10:01

Na kontrolera z tozem ? Ładnie idziesz ja z podrasowanym kałachem miałem problem ale od czego są kompanii :) Co do śmigłowca a nie biegłeś przypadkiem po otwartej przestrzeni? Bo ogólnie jak słyszysz /widzisz helikopter to w krzaki i czekasz jak przelecisz (no chyba że zaopatrzysz siebie, kumpli nie polecam bo walą do wszystkiego co żyje , w PRG-7 wtedy masz szanse to uszkodzić). Śmigłowiec który tam latał to pewnie Mi-24wersji nie wiadomej) ma on na uzbrojeniu albo działko kalibru 30mm albo km 12,7 oba są zabójcze obojętnie w czym biegasz (a są jeszcze rakiety jedna cię nie zabije ale sprzęt spada do 10 procent) .. tak wiec teraz już wiesz czemu zgarnął cię jedną serią.. Co do pogody to że u Ciebie była mgła nie oznacza że tam gdzie wystartował śmigłowiec też musiała być a z tego co ktoś mówił to tam się ta pogoda liczy.

Co do przejść Idek ma racje cześć trzeba kupić (w składzie u handlarza są fleszki z tym) ale to nie wszystko nawet jak już masz swoją upragnione przejście potrzebujesz dla siebie i kompanów po 30 procent ochrony od wszystkich skażeń itd. Czyli każdy z was musi mieć co najmniej Seve.

A Najebnik to specjalny handlarz jak będziesz miał 25 procent szacunku u samotników to podadzą ci oni jego pozycje. U niego kupisz super sprzęt za relatywnie tanie pieniądze. Ja się u niego w G-36 zaopatruje aa jeszcze jedno sprzęt u niego jest losowy.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Idek w 04 Sty 2013, 16:49

Igła co ty gadasz :D ja gram solo snajperem i się na śmigłowiec z mosinem rzuciłem. Klucz to dobra kryjówka by móc się chować wyskakiwać na 0.5 sec kiedy skończy serie i chować się znowu.... Po 20-50 kulkach zaczyna się palić a po następnych paru wybucha (tak zdetonowałem helikopter mosinem). Koszt zabicia go to naprawa mosina, amunicja i 1-3 apteczki bo na początku trzeba w rytm wejść.
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez smichal74 w 04 Sty 2013, 16:55

Witam mam takie małe pytanko
a)Czy u Najebnika mogę zamówić działko gaussa?
b)Gdzie mogę znależc granatnik m203 bo potrzebny mi jest do gp 30 a nigdzie go nie mogę znalezc.
Czekam na odpowiedz
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2012, 16:32
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 11:50
Miejscowość: Zona/bar
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 45

Postprzez Pangia w 04 Sty 2013, 17:07

igla2008 napisał(a):Na kontrolera z tozem ?

Śrutówki mają zaje*istą moc w CS - przy odrobinie szczęścia 2 strzały z obrzyna wystarczą do położenia kontrolera na waniliowej wersji gry na poziomie Mistrz (musisz jednak naprawdę blisko podejść, a właściwie to na zasięg ramion kontrolera - inaczej rozrzut chybi)
Co do śmigłowca to byłem przy spychaczu i w sumie może zmieściłbym się pomiędzy sam pojazd a lemiesz, ale bałem się, że nie wyskoczę. Poza tym co za sens strzelać do pojedynczego stalkera? Gdybym siedział blisko składu, gdzie jest grupka 30 samotników, no to miałoby to jakiś sens, a tak to przecież - logicznie rzecz biorąc - szkoda amunicji.
Z tymi przejściami to już lepsze byłoby "Nie jesteś gotowy na przejście tędy" albo "YOU SHALL NOT PASS!!!" zamiast "Nie znasz dalszej drogi"
smichal74 napisał(a):Czy u Najebnika mogę zamówić działko gaussa?

W CS domyślnie nie było Gaussa, było zaś tzw. działko energetyczne EM1. Czy w TFW jest Gauss - tego nie wiem (choć wydaje mi się, że stworzenie Gaussa z EM1 to kwestia zmiany jednej linijki w w_gauss.ltx - zmienić wound_type na fire_wound zamiast telepatic i - na logikę - powinno działać).
I dzięki za wszystkie odpowiedzi - mam nadzieję, że przez weekend będzie mi lepiej szło :P
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez igla2008 w 04 Sty 2013, 18:44

Idek napisał(a):Igła co ty gadasz :D ja gram solo snajperem i się na śmigłowiec z mosinem rzuciłem. Klucz to dobra kryjówka by móc się chować wyskakiwać na 0.5 sec kiedy skończy serie i chować się znowu.... Po 20-50 kulkach zaczyna się palić a po następnych paru wybucha (tak zdetonowałem helikopter mosinem). Koszt zabicia go to naprawa mosina, amunicja i 1-3 apteczki bo na początku trzeba w rytm wejść.

A na to bym nie wpadł.. ale wiesz jak masz kompanów to twój sposób odpada...

Ja tak się nigdy z Tozem nigdzie nie pchałem wole PKM..

Działka Gaussa obecnie nie ma w TFW i nie wiadomo czy będzie.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Pangia w 04 Sty 2013, 19:41

A cenowy balans u handlarzy? Bo 400 rubli za bandaż to niesmaczny dowcip, a NPC nigdy nie mają żadnych medykamentów przy sobie
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Prif w 04 Sty 2013, 20:00

@Pangia
Taki urok tego moda - zaczynasz od zera, nie licz na bandaż i apteczkę po każdym zadrapaniu. Nieraz nieźle trzeba nakombinować, żeby przeżyć na początku : D . Ceny są zależne od reputacji u frakcji do której należy handlarz od którego sprzęt kupujesz. Bandaże mogą stanieć chyba nawet o 50%, a cena 200 rubli to z kolei za nisko imo. Zresztą TFW wcale nie jest trudne jeśli nie próbujesz od początkowego pancerza od razu do egzo przeskoczyć, żeby nie wyrzucać kasy na pancerze które są "kompromisem". Odrobina cierpliwości na początku i będzie git. : D Mały pomocny smaczek: w Agropromie, tuż przy przejściu z Wysypiska jest namiot po lewej stronie ulicy. Wokół niego porozrzucane są białe, metalowe pudełka. Poszukaj w nich apteczki, zawsze tam jest. Dodatkowo w Kordonie, na stacji pojazdów jest darmowy akacz, ten krótszy - AK74/2U czy jakoś tak.

Prif
Wygnany z Zony

Dołączenie: 07 Lut 2011, 20:48
Ostatnio był: 05 Sie 2013, 15:09
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 11

Postprzez Pangia w 04 Sty 2013, 20:33

To ja myślałem, że tzw. "random loot" ze skrzynek to bug w grze (gdzieś w ReadMe czytałem, że wszystkie rzeczy leżące luzem są wywalone - ale na placu maszynowym na Bagnach wciąż leży 180 naboi 5.45)
A przeżyć jest trochę za ciężko - nie czepiam się tu dostępnej broni (TOZ byłby naprawdę dobry, gdyby nie to, że po 33 metrach pociski "znikają", a kulowa i strzałkowa amunicja wciąż są gorsze niż ślepaki, no ale co poradzić na małe upierdliwości w grze), kombinezonów (cóż, muszą być drogie, choć moim zdaniem kombinezon najemników powinien mieć lepsze staty niż skórzana kurtka -.- - chyba, że najemników wpuścili do Zony z gołym tyłkiem - ewentualnie startujmy bez niczego, bo i tak daje on gównianą ochronę, więc już lepiej oszczędzić te 3 kilogramy), ale to, że z NPC nie da się zebrać żadnych medykamentów jest przegięciem. Nie mówię, żeby robić z gry drugi Zew Prypeci (gdzie po, powiedzmy, 1 dniu grania można śmiało dorobić się 50 apteczek, 100 bandaży, 2000 sztuk amunicji 5.45, ulepszonej "Grozy 5.45" i egzoszkieletu), ale z drugiej strony nie róbmy z nich towaru deficytowego, gdzie gracz musi zdecydować, czy kupić broń, czy apteczkę i czy nie lepiej sprzedać bandaż zamiast broni (za broń pokroju Bizona można dostać góra 50 rubli, a za bandaż 70 Image)
Właściwie jedyne, na czym da się zarobić to części ciał mutantów (zostawiać po 1 sztukę każdego i liczyć, że pojawi się jako zadanie, a i u handlarzy schodzą za ładne ceny), bo na zabójstwach stalkerów można się przejechać - a nuż okaże się, że będziesz miał pecha i facet cię zabije, zanim w ogóle go zauważysz. Ale forsa ładna.
I jak już piszę: ulepszenie na lunetę w Nagancie można zrobić od razu czy trzeba szukać jakiegoś pendrive'a, PDA czy innego badziewia?
A, i jeszcze jedno: tylko nie mówcie później czegoś w stylu "Jak się nie podoba, to wypie♥dalaj", bo mod naprawdę mi się podoba, tylko mnie trochę zniechęca do grania :(
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości