[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Idek w 11 Sty 2013, 00:12

Jeżeli grasz samotnym wilkiem radzę dobrze zapoznać się z podręcznikami "Mosin i ja" oraz "Pierwsze kroki w wydzielaniu headów z 500 metrów " muszę przyznać że taki model przynosi dobre zyski bo jedyne wydatki to amunicja i naprawa snajperki chyba że jakiś nawiedzony npc cię trafi z tego końca mapy ...
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Reklamy Google

Postprzez Wilk Fenris w 11 Sty 2013, 01:53

Pangia

Mogę ci oficjalnie powiedzieć, że helikoptery w Zonie mogłyby śmiało atakować posterunki nocą, bo są to najcichsze helikoptery, z jakimi miałem do czynienia w jakiejkolwiek grze

Hmmm... Ja tam słyszę je znacznie wcześniej. Naprawdę. Zanim do mnie doleci mam zawsze z 10 - 15 sekund, żeby się schować. Gram w tego moda sporo czasu i może raz nie zdarzyłem się dobrze ukryć, ale i tak zdołałem uciec. Zupełnie nie rozumiem twojego problemu. Z mojej perspektywy to co mówisz jest irracjonalne. Może masz coś popierdzielone w plikach i nie odtwarza ci dźwięku śmigłowca... albo masz jakiś dziki sprzęt grający, który zamiast dźwięku wysyła ci jakąś papkę i po prostu nie słyszysz wyraźnie tego, co powinieneś... nie wiem... według mnie problem nie istnieje ;)
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 02:15
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 18:55
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Postprzez SkullDagger w 11 Sty 2013, 02:15

Jakie są ciekawe rzeczy do roboty grając samotnikiem? Bo jak dołączamy do frakcji to wiadomo, zadania na przejecie bazy, walka itd, a samotnik? jest cś ciekawego czego nie ma grając frakcyjnie?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Kozaki: 63

Postprzez Pawlowicz w 11 Sty 2013, 07:38

Grając samotnikiem możesz czynnie pomagać kilku frakcją (np. Wolność i Najemnicy). Masz więcej czasu na takie rzeczy jak:
-> Polowania na mutanty
-> Zbieranie artefaktów
-> Podziwianie batalii frakcyjnych
-> Polowanie na dezerterów/zdrajców (mam na myśli tych ze zleceń)
-> Walka z wojskiem
Image
Falloutowe Wojny Frakcji http://fallout.wojnyfrakcji.org/
Stalkerowe Wojny Frakcji http://www.stalker.wojnyfrakcji.org/

Za ten post Pawlowicz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
Awatar użytkownika
Pawlowicz
Stalker

Dołączenie: 03 Kwi 2010, 08:13
Ostatnio był: 07 Cze 2014, 18:24
Miejscowość: Zona
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Wilk Fenris w 11 Sty 2013, 17:20

...albo masowa eksterminacja bandytów (którzy jako jedyna frakcja mają na pieńku z samotnikami) przy pomocy karabinu wyborowego ;) Nie ma to jak prowadzić otwartą wojnę chociaż z jedną frakcją :E
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Postprzez Pangia w 11 Sty 2013, 18:34

Wilk Fenris napisał(a):Hmmm... Ja tam słyszę je znacznie wcześniej. Naprawdę. Zanim do mnie doleci mam zawsze z 10 - 15 sekund, żeby się schować. Gram w tego moda sporo czasu i może raz nie zdarzyłem się dobrze ukryć, ale i tak zdołałem uciec. Zupełnie nie rozumiem twojego problemu. Z mojej perspektywy to co mówisz jest irracjonalne. Może masz coś popierdzielone w plikach i nie odtwarza ci dźwięku śmigłowca... albo masz jakiś dziki sprzęt grający, który zamiast dźwięku wysyła ci jakąś papkę i po prostu nie słyszysz wyraźnie tego, co powinieneś... nie wiem... według mnie problem nie istnieje ;)

No jest kuźwa cichy i tyle. Jakieś takie dziwne buczenie, biegnięciem mogę je sobie zagłuszyć. Przez to nie raz wydawało mi się, że gdzieś jest helikopter, a to tylko jakiś dźwięk w tle łudząco podobny do niego.
Idek napisał(a):"Pierwsze kroki w wydzielaniu headów z 500 metrów "

Jeśli protagonistą jest Simo Häyhä, to nie widzę w tym nic nonsensownego. Jeśli nie - "ogólnie rzecz biorąc, jest to niemożliwe".
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Wilk Fenris w 11 Sty 2013, 19:15

Pangia

No jest kuźwa cichy i tyle. Jakieś takie dziwne buczenie, biegnięciem mogę je sobie zagłuszyć. Przez to nie raz wydawało mi się, że gdzieś jest helikopter, a to tylko jakiś dźwięk w tle łudząco podobny do niego.

Ba... mi też się zdarzało pomylić dźwięk helikoptera z jakimś hałasem w tle... ale to jest własnie super. W realu człowiek też tak ma, że w atmosferze zagrożenia wsłuchuje się w dźwięki otoczenia i czasami potrafi pomylić jakiś przypadkowy odgłos z np. krokami człowieka. To tylko dobrze świadczy o atmosferze :]

Gdyby wszystko było oczywiste, to byłoby nudno... a tak przynajmniej człowiek angażuje zmysły w rozgrywkę. Mi się to podoba. Oczywiście możesz mieć inne zdanie, ale skoro takie rzeczy cię irytują... popracuj nad cierpliwością ;) ... i zainwestuj w dobre słuchawki, bo tylko w słuchawkach uzyskasz dobrą wyrazistość i kontrast dźwięków. Ja mam SteelSeries Spectrum 5XB i słyszę wszystko wyraźnie i śmigłowca sobie nie zagłuszam :P
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Postprzez Pangia w 11 Sty 2013, 19:23

Aaa dupa tam! Przecież Mi-24 to nie jest bezzałogowy samolot szpiegowski, żeby go nie można było usłyszeć lecącego 150 metrów nad głową! Coś jest sknocone i tyle, bo niemożliwe, żeby tylko u mnie nie było go słychać. W podstawce w Limańsku zresztą też obecność helikoptera zauważałem po pasku jego "życia" pojawiającym się na ekranie, a nie po jego hałasie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Idealny w 11 Sty 2013, 20:19

Mogę jakoś zmienić w plikach wartość zdobytego xp ?
Chodzi mi o to, żebym za np. zdobycie jakiegoś tam punktu otrzymał 2000xp itp.
Tak w ogóle, to Wam też nie dodaje xp, za zabicie wrogiego stalkera ?
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Śledzik w 11 Sty 2013, 21:04

Co do śmigłowca w Limańsku to jest to Mi-2 a nie Mi-24, a co do dzwięku, osobiście zawsze słyszę śmigłowiec zanim go zobaczę.
"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy"
"Si vis pacem para bellum"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2012, 14:30
Ostatnio był: 02 Sie 2013, 02:48
Miejscowość: Sosnowiec
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez smichal74 w 11 Sty 2013, 21:31

Mam taki mały problem
1).Dlaczego jak dołączyłem do bandytów to samotnicy w składzie są wrogo nastawieni ? w postępach mam 4 kreski na przyjaciel a na mapie są oznaczeni na czerwono?
2.)Dlaczego ten bandyta co siedzi w budce komendanta(imienia nie pamiętam sory) nie chce sie przyłączyć do mego odziału któy buduje.
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2012, 16:32
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 11:50
Miejscowość: Zona/bar
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 45

Postprzez Pangia w 11 Sty 2013, 21:48

smichal74 napisał(a):Mam taki mały problem
1).Dlaczego jak dołączyłem do bandytów to samotnicy w składzie są wrogo nastawieni ? w postępach mam 4 kreski na przyjaciel a na mapie są oznaczeni na czerwono?
2.)Dlaczego ten bandyta co siedzi w budce komendanta(imienia nie pamiętam sory) nie chce sie przyłączyć do mego odziału któy buduje.

Na drugie pytanie nie odpowiem, bo nie gram jako bandyta, ale na pierwsze już sam sobie odpowiedziałeś - bandyci i samotnicy są sobie wrodzy (i w dodatku, jeśli zdecydujesz się grać jako samotnik, jedyną wrogą frakcją będą właśnie bandyci). Jest to logiczne ;)
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości